Saftiga glutenfria kanelbullar

Ett av de mest efterfrågade recepten från er är ett recept på glutenfria kanelbullar som ger riktigt saftiga och goda bullar utan gluten. Och här är det! Även fast ingredienslistan skiljer sig en del från mina vanliga kanelbullar så är tänket detsamma.

Rumsvarma ingredienser, generöst med smör och tålamod är hemligheten bakom rikigt saftiga bullar. Gluten eller ej!

Självklart kan du variera fyllningen som du vill med kardemumma, vanilj, mandelmassa eller något annat som du tycker om.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saftiga glutenfria kanelbullar

Portioner: 20

Ingredienser

50 g rumsvarm jäst
5 dl rumsvarm mjölk
2 msk fiberhusk
200 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 nypa salt
2 tsk malen kanel
ca 750 g finax glutenfri mjölmix
0,5 dl brunt farinsocker strö, 0,5 dl strösocker, 200 g rumsvarmt smör och 2 msk malen kanel till fyllningen
1 ägg, 1 msk vatten och 1 nypa salt att pensla bullarna med
pärlsocker till garnering

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

50 g rumsvarm jäst
5 dl rumsvarm mjölk
2 msk fiberhusk
200 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 nypa salt
2 tsk malen kanel
ca 750 g finax glutenfri mjölmix
0,5 dl brunt farinsocker strö, 0,5 dl strösocker, 200 g rumsvarmt smör och 2 msk malen kanel till fyllningen
1 ägg, 1 msk vatten och 1 nypa salt att pensla bullarna med
pärlsocker till garnering

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
  3. Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om.
  4. Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
  5. Låt degkroken arbeta tills du har en jämn men kladdig smet.
  6. Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillför lite mjölmix i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kanter eller arbetsbänken
    men fortfarande vara lite kladdig. Är den för torr redan nu så kommer även bullarna att bli torra.
  7. Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm.
  8. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln.
  9. Vik hop rektangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång, dubbelvikt rektangel och dela den i 1 cm tjocka remsor.
  10. Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte.
  11. Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
  12. Låt bullarna jäsa under bakduk i 2-3 timmar.
  13. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  14. Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla dina bullar med blandningen.
  15. Garnera bullarna med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är genomgräddade.
  16. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
  17. Servera och njut!
Steg för steg

Video
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
  3. Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om.
  4. Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
  5. Låt degkroken arbeta tills du har en jämn men kladdig smet.
  6. Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillför lite mjölmix i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kanter eller arbetsbänken
    men fortfarande vara lite kladdig. Är den för torr redan nu så kommer även bullarna att bli torra.
  7. Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm.
  8. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln.
  9. Vik hop rektangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång, dubbelvikt rektangel och dela den i 1 cm tjocka remsor.
  10. Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte.
  11. Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
  12. Låt bullarna jäsa under bakduk i 2-3 timmar.
  13. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  14. Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla dina bullar med blandningen.
  15. Garnera bullarna med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är genomgräddade.
  16. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
  17. Servera och njut!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
38 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] bullarna glutenfria genom att följa DETTA […]

trackback
4 years ago

[…] äppelbullarna glutenfria genom att följa detta […]

Jeanette
Jeanette
4 years ago

Undrar om det funkar att jäsa dessa i kylskåpet över natten?

Magdalena
Magdalena
Svara till  camillahamid
4 years ago

Också kylskåpskallt smör? 😅 Ursäkta, om det er en dum fråga…

trackback
4 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

Jaz
Jaz
4 years ago

Vilket alternativ är bättre? Frysa in gräddade bullar elr ojästa bullar?

trackback
4 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

trackback
4 years ago

[…] gifflarna glutenfria genom att följa DETTA recept för vetedeg och […]

Natasja
Natasja
4 years ago

Funkar de att använda andra glutenfria mjöl? Min sambo tål bara Lailas glutenfria mjöl.

trackback
4 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

trackback
4 years ago

[…] Gör saffransbullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

trackback
3 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

trackback
3 years ago

[…] bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept och istället för bara kanel, smaksätta degen med 2 tsk malen kanel och 1 tsk malen […]

trackback
3 years ago

[…] Gör kanelbullesemlorna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

trackback
3 years ago

[…] vetelängderna glutenfria genom att följa DETTA recept för […]

trackback
3 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

Christin
Christin
3 years ago

Ser super goda ut

Christin
Christin
Svara till  camillahamid
3 years ago

Det ska jag göra gillar dina recept har köpt en av dina böcker.

trackback
3 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

Emma
Emma
3 years ago

Hej!
Ska testa dessa för första gången 😊
Såg nu att jag har bara farinsocker hemma inte brun farin strö. Funkar det ändå?

Therese
Therese
3 years ago

Kan man använda Lailas mjölmix eller är finax bäst? 🙂

Yvonne Svensson
Yvonne Svensson
3 years ago

Jag har inga ägg hemma. Vad kan jag använda istället?

trackback
3 years ago

[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]

Julia carinci
Julia carinci
3 years ago

Går det att använda havremjölk eller soya mjölk istället för vanlig mjölk? Och funkar det att använda vanligt strösocker istället för farinsocker?

Maria
Maria
2 years ago

Hej! Ska man ha kanel i degen?

Frida
Frida
2 years ago

Hej fina Camilla! Har du något tips ifall man bara har torrjäst att använda?

Karin Helena
Karin Helena
11 months ago

Hej!
Om man skulle behöva minska på sockret så det mesta går åt i jäsningen, så bullarna blir sockerfria, hur skulle det gå?

Maria Engström
Maria Engström
3 months ago

Bra glutenfritt kanelbullerecept som jag gjort flera gånger. Brukar göra en halv sats, blir ca 18 kanelbullar.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?