Cinnabons – kanelbullar i långpanna med frosting

Världens godaste cinnabons! Saftiga och fluffiga kanelbullar i långpanna med frosting som bara smälter i munnen.

Receptet innehåller reklam för min långpanna

Ett av de recept som de allra flesta av er efterfrågar den senaste tiden är recept på cinnabons – alltså en hemgjord variant på bullarna från kedjan som helt enkelt är kanelbullar i långpanna med frosting. Typ sticky buns. Och när jag såg att underbara cookaholic bakat det häromdagen så kunde jag inte hålla mig. Jag var bara tvungen att testa ta fram ett eget recept!

Jag har ätit flera olika köpervarianter av denna bulle men har inte blivit helt såld. Idén och konceptet har enorm potential men hittills har jag inte blivit övertygad av färdiggjorda cinnabons. Men att baka något från grunden hemma är alltid ett vinnande koncept.

Dessa blir härligt saftiga och fluffiga med en ljuvlig vaniljfrosting. Alltsammans bara smälter i munnen. Ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cinnabons – kanelbullar i långpanna med frosting

Portioner: 24

Ingredienser

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 tsk malen kanel
2 tsk majsstärkelse

Vetedeg:
50 g rumstempererad jäst
500 g rumstempererad mjölk (5 dl)
2 tsk malen kardemumma
200 g mjukt, rumstempererat smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling

Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl strösocker

Frosting:
200 g färskost
150 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Tips!

  • Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept och istället för bara kanel, smaksätta degen med 2 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 tsk malen kanel
2 tsk majsstärkelse

Vetedeg:
50 g rumstempererad jäst
500 g rumstempererad mjölk (5 dl)
2 tsk malen kardemumma
200 g mjukt, rumstempererat smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling

Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl strösocker

Frosting:
200 g färskost
150 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

TIPS!

  • Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept och istället för bara kanel, smaksätta degen med 2 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger ca 24 stycken cinnabons – kanelbullar i långpanna med frosting.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
  6. Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla ihop till en tight rulle längs med rektangelns långsida.
  7. Skär 2 cm tjocka skivor och lägg alla bullar i en långpanna täckt med bakplåtspapper med måtten 30×40 cm. Plasta in långpannan och låt bullarna jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  8. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  9. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Om mitten av bullarna sticker uppåt så kan du trycka tillbaka dem försiktigt med en stekspade eller liknande så fort de fått lite färg och sedan fortsätta grädda bullarna enligt tiden i receptet. Låter du de vara kvar så finns risk att endast topparna blir supergräddade och resten av bullen förblir ljus och tråkig.
  11. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Låt de bli ljumna medan du gör frostingen.
  12. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen krämigt i en bunke med en elvisp. Klicka ut frostingen på bullarna och bre ut i ett jämnt lager. Låt gärna frostingen sippra ner i skårorna på bullarna. Servera direkt eller förvara väl inplastade i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger ca 24 stycken cinnabons – kanelbullar i långpanna med frosting.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
  6. Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla ihop till en tight rulle längs med rektangelns långsida.
  7. Skär 2 cm tjocka skivor och lägg alla bullar i en långpanna täckt med bakplåtspapper med måtten 30×40 cm. Plasta in långpannan och låt bullarna jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  8. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  9. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.
  10. Om mitten av bullarna sticker uppåt så kan du trycka tillbaka dem försiktigt med en stekspade eller liknande så fort de fått lite färg och sedan fortsätta grädda bullarna enligt tiden i receptet. Låter du de vara kvar så finns risk att endast topparna blir supergräddade och resten av bullen förblir ljus och tråkig.
  11. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Låt de bli ljumna medan du gör frostingen.
  12. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen krämigt i en bunke med en elvisp. Klicka ut frostingen på bullarna och bre ut i ett jämnt lager. Låt gärna frostingen sippra ner i skårorna på bullarna. Servera direkt eller förvara väl inplastade i kylskåpet.

Dela receptet

4.4 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
16 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
narjes
3 years ago

hej camilla jag kommer gärna att pröva de!!
Men måste man ha frostingen på dina cinnabons

Linnéa Ericson
Linnéa Ericson
3 years ago

Hej! Går de att frysa med frostingen på?

Mariana
Mariana
3 years ago

Undrar också om man kan frysa in bullarna

Marcilia
Marcilia
Svara till  camillahamid
1 year ago

Tack❤️

Marie
Marie
2 years ago

Hej! Kan man ersätta ägget för pensling av bullarna? Är allergisk.

Lolo
Lolo
2 years ago

Hej Camilla hur mycket majsstärkelse har du i fyllningen finns inte med på recept

sara
sara
2 years ago

hej går det att ersätta majsstärkelsen med något? :))

Sofie
Sofie
1 year ago

Bästa kanelbullarna! Gjorde dem utan frosting och utan kardemumma eftersom alla i familjen inre gillar detta. Tog pärlsocker på. Så goda de blev! Enda problemet är att man bara måste ha mer… 😉

Zeynep
Zeynep
1 year ago

Hej! Jag lagade och det blev jättegott❤️Tack Camilla❤️❤️❤️❤️

Anna
Anna
1 year ago

Går det att frysa in med frostingen på??

Tips!

  • Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept och istället för bara kanel, smaksätta degen med 2 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?