Så här gör du:
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
- Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om.
- Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
- Låt degkroken arbeta tills du har en jämn men kladdig smet.
- Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillför lite mjölmix i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kanter eller arbetsbänken
men fortfarande vara lite kladdig. Är den för torr redan nu så kommer även bullarna att bli torra.
- Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln.
- Vik hop rektangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång, dubbelvikt rektangel och dela den i 1 cm tjocka remsor.
- Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte.
- Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
- Låt bullarna jäsa under bakduk i 2-3 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
- Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla dina bullar med blandningen.
- Garnera bullarna med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är genomgräddade.
- Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
- Servera och njut!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
[…] bullarna glutenfria genom att följa DETTA […]
[…] äppelbullarna glutenfria genom att följa detta […]
Undrar om det funkar att jäsa dessa i kylskåpet över natten?
Det gör det! Se till att använda kylskåpskalla ingredienser istället för rumstempererade 🙂
Också kylskåpskallt smör? 😅 Ursäkta, om det er en dum fråga…
Hejhej! Förlåt för sent svar, finns inga dumma frågor! Precis, allt kylskåpskallt! 🙂
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
Vilket alternativ är bättre? Frysa in gräddade bullar elr ojästa bullar?
Frysa in ojästa 🙂
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
[…] gifflarna glutenfria genom att följa DETTA recept för vetedeg och […]
Funkar de att använda andra glutenfria mjöl? Min sambo tål bara Lailas glutenfria mjöl.
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
[…] Gör saffransbullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
[…] bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept och istället för bara kanel, smaksätta degen med 2 tsk malen kanel och 1 tsk malen […]
[…] Gör kanelbullesemlorna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
[…] vetelängderna glutenfria genom att följa DETTA recept för […]
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
Ser super goda ut
Visst gör dem? 😍
Det ska jag göra gillar dina recept har köpt en av dina böcker.
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
Hej!
Ska testa dessa för första gången 😊
Såg nu att jag har bara farinsocker hemma inte brun farin strö. Funkar det ändå?
Hejhej! Det funkar ändå 🥰
Kan man använda Lailas mjölmix eller är finax bäst? 🙂
Båda funkar utmärkt! 🙂
Jag har inga ägg hemma. Vad kan jag använda istället?
Hejhej, jag har tyvärr inte testat att ersätta ägg mot något annat i detta recept ❤️
[…] Gör bullarna glutenfria genom att följa DETTA recept. […]
Går det att använda havremjölk eller soya mjölk istället för vanlig mjölk? Och funkar det att använda vanligt strösocker istället för farinsocker?
Hejhej! Absolut ❤️
Hej! Ska man ha kanel i degen?
Hej fina Camilla! Har du något tips ifall man bara har torrjäst att använda?
Hejhej! Det går bra att byta ut, ett paket torrjäst motsvarar 50g färsk ❤️
Bra glutenfritt kanelbullerecept som jag gjort flera gånger. Brukar göra en halv sats, blir ca 18 kanelbullar.
Vad kul att du gillar dem, tack! ☺️