Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel tills du får en slät smet. Alterntivt bara bryt ner mandelmassan i bunken till en köksassistent och vispa försiktigt ihop alla ingredienser till en slät smet på låg hastighet.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
- Under tiden kan du göra marängsmörkrämen. Mixa jordgubbarna till en slät puré. Sila puren genom en finmaskig sil för att bli av med eventuella bitar och frön. Ställ åt sidan.
- Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp. Rör om då och då.
- Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa äggvitorna med elvisp tills dess att du fått en fast och blank maräng och undersidan av bunken har svalnat helt och hållet.
- Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter jordgubbspurén, lite i taget. Vispa hela tiden under tiden som du tillsätter fler ingredienser. Och fortsätt gärna vispa några minuter efter det för en riktigt krämig och fluffig smörkräm.
- Skär bort bladen på de små jordgubbarna som du ska ha i mitten på dina biskvier. Lägg en liten klick marängsmörkräm på den skurna sidan så att jordgubben stannar i mitten när du lägger den på biskvibotten.
- Spritsa eller bre ut fyllningen på varje biskvibotten runt jordgubben och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
- Grovhacka den vita chokladen och smält försiktigt i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad.
- Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
- Doppa varje biskvi i den vita chokladen. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du smälter ruby-chokladen på samma sätt som den vita chokladen. Ringla den på dina biskvier så fort den svalnat.
- Servera biskvierna direkt eller förvara dem i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur länge håller de i kylen?❣️
Kan man frysa dessa biskvier?
Ja det brukar jag göra😊
Hur länge håller dom efter man bakat i kylen?
Går dom att frysa?
Går jättebra, förvara dem i en lufttät burk 😊
Går det att frysa dessa biskvier
Hejhej, ursäkta sent svar! Det går bra 🥰
Går det att frysa dem?
Hejhej! Det går jättebra att frysa in 🥰
Alltså hur goda är dessa inte 🤩 älskar dom!
Dock brukar jag få göra om smörkrämen flera gånger då den brukar skära sig, trotts att jag gör exakt enligt recept.
Så vad tror du jag kan göra för fel 🤔
Marängsmörkräm som skär sig kan man antingen bara fortsätta vispa så går den ihop eller ta en liten bit av smörkrämen, värma i microvågsugnen och sedan droppvis ha ner den i smörkrämen samtidigt som man vispar så går den ihop ❤️
Går de att byta ut mandelmassan mot något annat för oss som är nötallergiker?
Hejhej, om kokos går bra kan du köra bottnarna i detta recept: https://mykitchenstories.se/kokosbiskvier/ 🥰
Hej! Smörkrämen Va perfekt ända till jorgubbsmixen åkte i. Då skar det sig😩
Vad va det som gick fel? Hade det gått att rädda?
Marängsmörkräm som skär sig kan man antingen bara fortsätta vispa så går den ihop eller ta en liten bit av smörkrämen, värma i microvågsugnen och sedan droppvis ha ner den i smörkrämen samtidigt som man vispar så går den ihop ❤️
Min första smörkräm blev ”smörsås”. Allt gick bra tills jag tillsatte jordgubbarna, då blev det rinnigt. Gjorde en ny med mycket mindre jordgubbar, som då inte heller var lika god..
Marängsmörkräm som skär sig kan man antingen bara fortsätta vispa så går den ihop eller ta en liten bit av smörkrämen, värma i microvågsugnen och sedan droppvis ha ner den i smörkrämen samtidigt som man vispar så går den ihop ❤️
Kan inte få marängsmörkrämen att bli tjock trots att jag gjort precis enligt receptet och marängen var stenhprd sen blev det bara tunt och skar sig när jag hade i smör och jordgubbspureen
Marängsmörkräm som skär sig kan man antingen bara fortsätta vispa så går den ihop eller ta en liten bit av smörkrämen, värma i microvågsugnen och sedan droppvis ha ner den i smörkrämen samtidigt som man vispar så går den ihop ❤️
Har nu provat göra bottnar efter detta receptet, de flöt ut och blev tunna som wellpapp. Vad skulle du rekommendera mig att ändra till nästa försök, för att kunna lyckas med bottnarna?
Hejhej! I detta inlägg ( https://mykitchenstories.se/chokladbiskvier-med-marangsmorkram/ ) finner du tips på hur man lyckas bäst med sina biskvier ❤️
En video för detta recept är nog en bra idé med tanke på att flera stöter på samma problem med marängsmärkrämen.