Kokosbiskvier

Kokosbiskvier är chokladbiskvier med kokos istället för mandel.

Processen har varit lång och inneburit många provbakningar. Men här har vi den äntligen. En biskvi utan mandel men som ändå blir sådär härligt seg i botten som jag vill ha mina biskvibottnar. Istället för mandelmassa använde jag kokosmjöl och resultatet blev to die for!

Vill du istället fylla dem med marängsmörkräm så hittar du recept på det HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kokosbiskvier

Kokosbiskvier

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (biskvibotten med kokos):
50 g kokosmjöl + 1 dl strösocker
3 äggvitor +1 dl strösocker

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
400 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Ingredienser (dekoration och topping):
200 g mörk choklad att doppa biskvierna i
1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
kokosflingor att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (biskvibotten med kokos):
50 g kokosmjöl + 1 dl strösocker
3 äggvitor +1 dl strösocker

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
400 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Ingredienser (dekoration och topping):
200 g mörk choklad att doppa biskvierna i
1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
kokosflingor att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop med kokosmjöl med 1 dl strösocker i en skål.
  3. I en bunke av glas eller metall vispar du äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget under fortsatt vispning med elvisp.
  4. Vänd ner kokosmjölsockret i marängen försiktigt med slickepott tills du får en jämn och tjock smet.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut bottnar, ca 20 stycken.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  8. Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
  9. Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
  10. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  11. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  12. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  13. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop med kokosmjöl med 1 dl strösocker i en skål.
  3. I en bunke av glas eller metall vispar du äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget under fortsatt vispning med elvisp.
  4. Vänd ner kokosmjölsockret i marängen försiktigt med slickepott tills du får en jämn och tjock smet.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut bottnar, ca 20 stycken.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  8. Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
  9. Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
  10. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  11. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  12. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  13. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
MAria
MAria
3 years ago

Kan man frysa in dessa?

Catrin Hayen
Catrin Hayen
2 years ago

Hej.
Ser jättesmarriga ut 😋
Kan man göra i en långpanna och hur länge håller de i kylen? Mitt barnbarn ska döpas på lördag😍

Ludvig
Ludvig
2 years ago

Så sjukt nice! Min käresta är också nötallergiker och den stora sorgen är ju att hon inte får äta biskvier. 😣 Detta ska jag prova! Tack! 👍🏽👍🏽👍🏽

Jasmine
Jasmine
1 year ago

Ska de vara lite gryniga i texturen när man spritsar dem?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?