Veganska kärleksmums

När jag delade med mig av mitt recept på riktigt saftiga och goda kärleksmums i långpanna så var ni många som efterfrågade en vegansk variant. Och här har ni den! En generös sats med oerhört saftiga och porösa kärleksmums i långpanna utan ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter.

Mina tips och trix för att uppnå den ultimata kärleksmumsen gäller såklart även för den veganska varianten. Du hittar alla tips här! Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 25×35 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Veganska kärleksmums

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
250 g mjölkfritt margarin
2 dl vegetabilisk kaffegrädde (jag använder ikaffe)
2 dl kikärtsspad
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl starkt kaffe
2 krm salt
2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
250 g mjölkfritt margarin
2 dl vegetabilisk kaffegrädde (jag använder ikaffe)
2 dl kikärtsspad
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Ingredienser (glasyr):
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl starkt kaffe
2 krm salt
2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Häll i kaffegrädden och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa kikärtsspad och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i kikärtsvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även margarinblandningen och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Glasyr: Smält margarinet och låt svalna.
  10. Blanda sedan ihop margarinet med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  11. Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
  12. Garnera med kokosflingor.
  13. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
  14. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Häll i kaffegrädden och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa kikärtsspad och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i kikärtsvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även margarinblandningen och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  9. Glasyr: Smält margarinet och låt svalna.
  10. Blanda sedan ihop margarinet med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  11. Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
  12. Garnera med kokosflingor.
  13. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
  14. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]

Fatima Durrani
Fatima Durrani
4 years ago

Ser så gott ut! Kan jag förbereda och frysa in själva kakan och ta fram och bre glasyr på dagen då jag ska bjuda på den?

trackback
4 years ago

[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]

Emma Albertsson
Emma Albertsson
4 years ago

Hej! Tror du att det här receptet fungerar till en tårtbotten?

Fanny
Fanny
3 years ago

Bästa kärleksmumsen jag nånsin ätit! 🤤

Ingrid
Ingrid
3 years ago

Hej! Jag tänker frysa ner mina kärleksmums och undrar om man borde bre på glasyren före frysen eller direkt när man ska servera?

Elin
Elin
3 years ago

Mjölk, soja och Äggallergi här hemma, undviker även baljväxter(kikärtor). Finns det något som går att använda istället?

Madeleine
Madeleine
2 years ago

Hur länge håller den sig i kylen?

Madeleine
Madeleine
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack för snabbt svar. Om man gör den idag och ska ha den på lördag är det bättre att frysa den då?

Erland
Erland
1 year ago

När ska man ha i saltet i kaksmeten? Missade ha i det…

Lilja 4N
Lilja 4N
1 year ago

Vi ska ha knytkalas och jag har en kompis som är vegan och jag vill baka något som hon också kan äta och det här receptet verkar perfekt.

Lilja 4N
Lilja 4N
1 year ago

Jag bakar ofta och min pappa älskar dina recept.

Lilja 4N
Lilja 4N
1 year ago

Jag har en kompis som är vegan och vi ska ha knytkalas så jag tror att det här receptet verkar perfekt.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?