Kärleksmums med fudgeglasyr

Saftig kärleksmums i långpanna med len fudgeglasyr.

Jag är inne i lite av en kärleksmumsperiod just nu. Eller, helt ärligt. Jag är nog alltid inne i en kärleksmumsperiod. Senaste tillskottet i min kärleksmumsfamilj är mina äppelmums med kolaglasyr och dagens recept: kärleksmums med fudgeglasyr.

Vid första anblick så kanske man tänker att det här inte är något särskilt eller annorlunda men istället för den klassiska kärleksmumsglasyren så är dessa godingar alltså toppade med len chokladfudgeglasyr. Hur gott?!

Precis som mina vanliga safiga kärleksmums, så är även dessa bakade i långpanna. Samma grundrecept på kakan men annan topping, helt enkelt! Den här bara måste ni prova om ni älskar kärleksmums.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kärleksmums med fudgeglasyr

Kärleksmums med fudgeglasyr

Portioner: 24

Ingredienser

Kaka:
250 g smör
2 dl mjölk
5 stora ägg
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr:
300 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
1 msk espressopulver (kan uteslutas)
1 burk sötad kondenserad mjölk
50 g smör

Tips!

  • Gör din saftiga kärleksmums i långpanna glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR!

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Kaka:
250 g smör
2 dl mjölk
5 stora ägg
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr:
300 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
1 msk espressopulver (kan uteslutas)
1 burk sötad kondenserad mjölk
50 g smör

TIPS!

  • Gör din saftiga kärleksmums i långpanna glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  4. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
  5. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  7. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden som kakan svalnar kan du göra glasyren.
  8. Lägg alla ingredienser till glasyren i en värmetålig skål av glas eller metall. Smält ihop allt under omrörning över ett vattenbad.
  9. Gör en massa små (men inte djupa) hål i kakan. Häll glasyren över kakan och bre ut den i ett jämnt lager.
  10. Dekorera med tutti frutti – strössel och ställ in i kylskåpet för att glasyren ska stelna lite grann innan du skär upp kakan i bitar och serverar. Förvaras inplastad eller i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  4. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
  5. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  7. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden som kakan svalnar kan du göra glasyren.
  8. Lägg alla ingredienser till glasyren i en värmetålig skål av glas eller metall. Smält ihop allt under omrörning över ett vattenbad.
  9. Gör en massa små (men inte djupa) hål i kakan. Häll glasyren över kakan och bre ut den i ett jämnt lager.
  10. Dekorera med tutti frutti – strössel och ställ in i kylskåpet för att glasyren ska stelna lite grann innan du skär upp kakan i bitar och serverar. Förvaras inplastad eller i lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
SImon
SImon
3 years ago

Dreggel på den!

Maria Willberg
Maria Willberg
3 years ago

Please! Kan du länka till formen du använder?

Fatima
Fatima
3 years ago

Vad menas med en burk kondenserad mjölk? Säger mig ingenting, för burkar finns i olika storlekar?

Emilie
Emilie
2 years ago

Vad är skillnaden på långpanna och ugnsplåt? 😂 Trodde det va samma sak 😅😅😅

Anita
Anita
2 years ago

super super god.En favorit hos många

Ella
Ella
2 years ago

Vad är storleken på formen?

Sina
Sina
2 years ago

Hej Camilla!
Vill gärna göra det idag men har inte sötad kondenserad mjölk hemma, kan man byta ut det till något annat?

Viktoria Bäckström
Viktoria Bäckström
2 years ago

Hej,
Går det att frysa den helt färdig eller ska jag vänta med att tillsätta glasyren tills dagen innan servering?

Hanadi ZRRM
1 year ago

Super god

Hanadi ZRrm
1 year ago

Super super god

BC239BA9-1DB3-43EF-B8E1-71960052FF2F.jpeg

Tips!

  • Gör din saftiga kärleksmums i långpanna glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?