När jag delade med mig av mitt recept på riktigt saftiga och goda kärleksmums i långpanna så var ni många som efterfrågade en vegansk variant. Och här har ni den! En generös sats med oerhört saftiga och porösa kärleksmums i långpanna utan ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter.
Mina tips och trix för att uppnå den ultimata kärleksmumsen gäller såklart även för den veganska varianten. Du hittar alla tips här! Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 25×35 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.
[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]
Ser så gott ut! Kan jag förbereda och frysa in själva kakan och ta fram och bre glasyr på dagen då jag ska bjuda på den?
Hejhej! Det funkar utmärkt 🙂
[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]
Hej! Tror du att det här receptet fungerar till en tårtbotten?
JA! 😀
Bästa kärleksmumsen jag nånsin ätit! 🤤
Åh, så glad jag blir att du gillade den! 😍❤️
Hej! Jag tänker frysa ner mina kärleksmums och undrar om man borde bre på glasyren före frysen eller direkt när man ska servera?
Hejhej! Det går jättebra att frysa in med glasyr 😊
Mjölk, soja och Äggallergi här hemma, undviker även baljväxter(kikärtor). Finns det något som går att använda istället?
Hejhej! Finns en äggersättning i affären i bakhyllan från Khoisan Tea som kanske kan funka? 😍
Hur länge håller den sig i kylen?
Minst 4 dagar 🥰
Tack för snabbt svar. Om man gör den idag och ska ha den på lördag är det bättre att frysa den då?
När ska man ha i saltet i kaksmeten? Missade ha i det…
Vi ska ha knytkalas och jag har en kompis som är vegan och jag vill baka något som hon också kan äta och det här receptet verkar perfekt.
Vad kul att du hitta ett bra recept för din vän ☺️
Jag bakar ofta och min pappa älskar dina recept.
Vad kul att höra! ☺️
Jag har en kompis som är vegan och vi ska ha knytkalas så jag tror att det här receptet verkar perfekt.
Vad fint! Hoppas att det ska smaka ☺️
Så gott! Men glasyren blev väldigt lös trots att jag tyckte att jag mätte rätt. Jag fick hälla i flera deciliter extra florsocker. Så mitt tips är att ta mycket mindre kaffe (max hälften) till att börja med. Det blir också på tok för mycket för en djup ugnsplåt (trodde det var det som hette långpanna…) med dubbla receptet. Jag tog 1,5 ggr receptet och det blev rätt lagom för min plåt ca 30×40 cm.