Veganska kärleksmums

veganskkärleksmums1.jpg

När jag delade med mig av mitt recept på riktigt saftiga och goda kärleksmums i långpanna så var ni många som efterfrågade en vegansk variant. Och här har ni den! En generös sats med oerhört saftiga och porösa kärleksmums i långpanna utan ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter.

veganskkärleksmums2.jpg

Mina tips och trix för att uppnå den ultimata kärleksmumsen gäller såklart även för den veganska varianten. Du hittar alla tips här! Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 25×35 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.

veganskkärleksmums_stegförsteg.jpg

Ingredienser (kakan):

250 g mjölkfritt margarin

2 dl vegetabilisk kaffegrädde (jag använder ikaffe)

2 dl kikärtsspad

4 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk salt

3 tsk bakpulver

6 dl vetemjöl

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Häll i kaffegrädden och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa kikärtsspad och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i kikärtsvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även margarinblandningen och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Ingredienser (glasyr):

150 g mjölkfritt margarin

1,5 dl starkt kaffe

2 krm salt

2 dl kakao

1,5 msk vaniljsocker

5 dl florsocker

 

kokosflingor till garnering

 

Gör såhär:

  1. Smält margarinet och låt svalna.
  2. Blanda sedan ihop margarinet med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  3. Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
  4. Garnera med kokosflingor.
  5. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
  6. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

15 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
2 år sedan

[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]

Fatima Durrani
Fatima Durrani
2 år sedan

Ser så gott ut! Kan jag förbereda och frysa in själva kakan och ta fram och bre glasyr på dagen då jag ska bjuda på den?

trackback
2 år sedan

[…] Vill du baka vegansk kärleksmums utan ägg, mjölk eller smör? Det hittar du recept på HÄR! […]

Emma Albertsson
Emma Albertsson
2 år sedan

Hej! Tror du att det här receptet fungerar till en tårtbotten?

Fanny
Fanny
1 år sedan

Bästa kärleksmumsen jag nånsin ätit! 🤤

Ingrid
Ingrid
1 år sedan

Hej! Jag tänker frysa ner mina kärleksmums och undrar om man borde bre på glasyren före frysen eller direkt när man ska servera?

Elin
Elin
1 år sedan

Mjölk, soja och Äggallergi här hemma, undviker även baljväxter(kikärtor). Finns det något som går att använda istället?

Madeleine
Madeleine
11 månader sedan

Hur länge håller den sig i kylen?

Madeleine
Madeleine
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

Tack för snabbt svar. Om man gör den idag och ska ha den på lördag är det bättre att frysa den då?

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x