Saftig och härligt kryddig morotskaka med mycket frosting som bakas i långpanna.
Hösten är här och det är så mysigt! Den höstigaste kakan jag vet är nog morotskaka. Mjuk, saftig, kryddig och god. Jag bakar ofta min morotskaka i långpanna så att vi får många bitar som räcker länge.
Jag har tidigare lagt upp ett recept på lyxig morotskaka i långpanna med extra allt men ni är några som efterfrågat ett klassiskt recept. Så här har ni alltså min klassiska morotskaka i långpanna utan krusiduller men väldigt god.
Den perfekta morotskakan enligt mig ska vara hög, sådär saftig så att den bara smälter i munnen, vara kryddig och ha generöst med frosting. Dessutom så är motoskakan en sån kaka som passar att servera till alla tillfällen. Såväl fikastunden i vardagen som till kalaset.
Om man vill baka i en rund form, vilket mått ska den ha då?
Såååå god, tack så mycket för detta fantastiskt recept

Åh förlåt för sent svar, tack själv! Vad glad jag blir att du gillade den
Äntligen en morotskaka som blir ordentligt hög!
Sååå god!
Förvaras den i kylskåpet?
Hejhej, förlåt för sent svar – ja!
Kan man frysa in den med frostingen?
Åh
men har inget florsocker! Kan man ta något annat istället??
Tack snälla Camilla, provade och göra morotskakan idag, äntligen blev den super bra, kanske inte som din, men nästan!
Den blev säkert supersmarrig
Får man ha på skal av citron istället för lime?
Det kan man välja själv! Både och är goda
Jag väntar på resultatet. Får se hur det blir.
Hoppas att det ska smaka
Måste man ha farinsocker och ingefära?
Kan man minska mängden olja?
Går den att frysa in?
Hej hej! Förlåt sent för svar, det går jättebra!
Kan man göra den glutenfri?
Så god, ett fantastiskt recept
Tack snälla fina!
Hej Camilla! Tack för ditt recept. Kan man använda muskovado socker, och i så fall hur mycket och vad tar man då bort från original receptet? Gå det bra att halvera ditt recept, om så, vilken panna använder man istället för en mindre kaka? Mvh
Man kan halvera
Jag gjord det och det gick bra
Går denna att göra glutenfri? =)
Hejhej, har inte testat själv ännu <3
Jag har bakat den glutenfri 2 gånger, helt fantastisk
Vad glad jag blir
Ändrade du mjöl mängden eller la i något annat och vilket mjöl använde du ?
Hur gjorde du?
Om man inte har farinsocker kan man byta ut det med vanligt socker
Då kan du bara skippa farinsockret
Kan man frysa kakan med frostingen på?
Hej! Ursäkta sent svar, det går jätte bra att frysa in kakan
Måste farinsockret vara sådär tjockt och klumpigt som ditt eller funkar det bra med mer strösocker-aktig farinsocker?
Hur ska den förvaras? Kan man lägga den i kylskåpet? Och hur länge
Hej hej! I en tätsluten burk, håller ca 5 dagar i kylen <3
kan jag skippa kardemumma??
Självklart!
Hej! Kan man frysa kakan?
Hejhej! Det går jättebra!
Ska baka just.Låter riktigt gott.Får man utesluta ingefäran?
Det kan du absolut göra! Hoppas att det ska smaka
Kan man använda rörsocker strö istället för farinsocker?
Hejhej, det går tyvärr inte byta ut farinsocker mot rörsocker
Den var fantastisk gooood. Precis så många säger .. din recept gjorde att kakan blev högt. Ganska ovanligt.. annars man måste ge så mycket bakpulver. Tack, var roligt att jag provade din recept

Vad glad jag blir att du gillar den
Såå gott tack för receptet ! ♥️
Så fint

Jag ska baka kakan till min dotters dop på lördag. Går det lika bra att baka och förbereda frostig på fredagen?

Det går jättebra
Hur länge ska man vispa frostingen? Blir full av små smörklumpar.
Hej kan man göra detta recept glutenfritt isf ska mjölkmängden ändras ?
Hejhej, har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Vad har du för mått på formen? tror att min ”långpanna” är större.
Mvh
Hejhej, 30×40 cm
Kan man göra denna glutenfri?
Hejhej, längst ner i detta recept: https://mykitchenstories.se/morotskaka-med-creme-fraiche-frosting/ hittar du hur man kan göra den glutenfri
Camilla, du är bäst!
Möms, möms!!!
Wow vad fin! Mums

Ska servera den imorgon. Har gjort själva kakan nu. Kan jag ha kakan i kylen och göra frostingen imorgon eller bäst och göra klart allt idag?
Tog med en sån här till jobbfikat igår och har aldrig tidigare fått så mycket komplimanger av mina arbetskamrater. Verkligen otroligt god!
Vad kul att det blev så uppskattat!
Jag är svar för smör i bakning, kan jag ersätta oljan med smält smör?
Det kan du! Kakan blir bara liite torrare då
Kan man baka receptet i muffinsformar?
Kan man frysa kakan?
Det går bra
Jag bakade den till min dotters examens fest, den blev så bra!

Tusan , jag råka vispa smöret och färskosten för länge så det skar sig , kan man rädda det på nåt sätt
Åh nej! Tyvärr inte

Jag älskar detta recept! Så himla god smak. Meeen min blir ganska smulig. Även om jag haft den inne kortare tid så den varit lite kladdig i mitten. Jag får absolut inte ut fina bitar. Vad gör jag gör för fel?
Hej kan man bana den i en 18×18 rund form?
Min blev inte så hög
vad kan det bero på? Följde receptet till punkt och pricka
Varför släpper glasyren från kakan?
Så gott de blev!!


Kul att du gilla den!
Funkade utmärkt att ta halv smet och ner i en bröad springform med 24cm i diameter
Toppen tips!
Hur gör man denna glutenfri bäst?
Hejhej! Just detta recept har jag inte prövat glutenfritt, men kika gärna på https://mykitchenstories.se/morotskaka-med-creme-fraiche-frosting/
Hej. Detta är den saftigaste morotskakan jag bakat/ätit. Jag undrar om det går att använda något annat istället för ägg? T.ex kikärtsspad och hur mycket isåfall? Vi har äggallergiker i familjen nu och jag vill så gärna att hen ska få smaka på denna underbara morotskaka!
Hej! Vad kul att ni gillar den. Tipsar om detta recept för inspiration/baka efter https://mykitchenstories.se/saftig-vegansk-morotskaka-med-cream-cheese-frosting/ Hoppas det ska smaka!
Frostingen blev jätteklumpig efter att jag tillsatte florsockret, vad gjorde jag för fel?
vände försiktigt. Ser ut som kesobitar av smör typ
Kan man frysa in morotskakan med frostingen på?
Hejhej! Ja det går bra, men ett tips är att frysa in kakan när den är väl kyld, annars kan frostingen smeta ut sig när den börjar frysa. Håller fint upp till 2 månader!
Hej! Ska man endast bre i nedre delen i ugnen? inte upp och ner
Hej!
Har du något tips för när man ska skära den i rutor?
Fastnade väldigt mycket frosting på kniven, så det blev för lite på vissa, och smuliga klickar av frosting på andra.
Fortfarande gott, men hade varit kul att ha dem fina med!