Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.
Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.
[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]
ja jag tycker det
Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?
Jaa absolut, dessa är perfekt att ta med sig och bjuda på 🙂
Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut
Den är från braun och inköpt på kitchen time 🙂
ToppenTack 😊👍
Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂
underbart 😀
Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤
Så länge man förvarar bakverken i lufttät burk så håller de sig finfint även om man fryser in dem 🙂
Hej Camilla!
Älskar dina bakverk! 🙂
Dum fråga nu kanske, men jag har en Bosch Vitaboost high speed blender. Är det samma sak som en matberedare, en sån som du använder till detta recept?
Kram och tack på förhand! 🙏🏻
//Kristin
Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!
Ser så goda ut!
Jag skulle Värkligen rekomendera att krossa havregrynen för sig och sedan knoda ihop det i en separat bunker. Allt fasnar i matbredaren.
Precis provat detta receptet för första gången med min fyraåring. Smeten ser verkligen krämig och god ut! Men den är så krämig att den fastnar på fingrarna och går inte att forma till bollar 🤣 Mixade grynen med stavmixer.. Smeten står nu i kylskåpet så vi hoppas på att den blir lite mer fast snart..
Hej hej! Ursäkta sent svar, att ställa den i kylen lite blir perfekt! 🥰
älskar denna recept, gör den hela tiden :))
Vad glad jag blir 😀
Seriöst detta är världens bästa recept på chokladbollar
Kan man byta ut kaffet mot något annat?
Jag bytte mot lite vatten, hade liite mer kakao i och de smakar fantastiskt
Kokosflingor 😋
😋😋
Min sambo som inte bakar särskilt ofta bakade precis dessa… men han tog 1 dl kaffePULVER i… det var inte gott😂😂
Haha, hoppsan! Bättre lycka nästa gång 😅💕
mashalla syster vad bra du är på att baka. det var så gott att äta till EID
Åh tack bästa du! Vad glad jag blir 🥰
Hur länge ska de vara i kylskåpet
Även här har jag gjort gästerna beroende på mitt café
Tusen tack för bra recept
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Så fina 😍
Kan man frysa dessa och hur länge håller dom I frysen?
Det går jättebra! Håller minst 3 månader i lufttät burk i frysen ❤️
Bytte ut socker mot florsocker,,, gör dem ännu lite mjukare
Så gott 😍❤️
Måste man ha kaffe i receptet har de men hatar kaffe
Du kan byta ut det mot mjölk eller vatten 🥰
Faktiskt dem bästa chokladbollarna ever!!
Hejhej Pernilla! Detta gör mig såå glad! Tack 🥰
Dem var så goda! Gick även bra att använda en stavmixer att mixa havregrynen med när man gjort smeten klar 😄😅
Underbart 😍
Kan man använda en kitchenaid
Istället för matberedare
Man kan vispa ihop chokladbollssmeten, då blir havregrynen lite mindre men inte helt mixade 🥰❤️
Varför har jag inte kommit på det där med att använda kopp till kokos/pärlsocker förut… Kommer alltid göra det hädanefter, så mycket enklare!!!
Fantastiskt recept också 😀
Visst är det galet bra!? 👏🏼👏🏼😍
Vad glad jag blir att du tycker om både tipset och receptet! Stor kram ❤️
Hur många msk kaffe med vatten?
ca 2-3 msk kaffe i 1dl vatten?
Hejhej! Det beror på kaffet, men ja, ungefär något sådant för 1 dl vatten 😊
Första gången jag gjorde chokladbollar efter detta receptet och absolut inte sista. Så himla goda. Tillsatt även typ 50 gram mörk smält choklad i smeten och doppade dom i mörk choklad innan jag rullade dom i kokos. Var även super att ingen smet fastnade på fingrarna. 🥲😍
🤩
Dom andra receptet brukar det vara med smör vrf finns inte den här med smör
Hejhej! Längst upp i receptet står det “225 g mjukt, rumstempererat smör” 😊
BÄSTA chokladbollarna jag ätit! Kommer baka dem till varje kalas o fika framöver! Alla älskar dem, stora som små! Tack för toppenrecept! 🥰
Åh vad glad jag blir, tack själv fina du! 🥰
Såååå goda, gjorde två dl mindre med havregryn. Det blev perfekt kladdig. 😍♥️
Verkligen jättegoda MEN lite för mycket kakao, blev väldigt stark kakaosmak. Nästa gång tar jag nog max 1dl.