Mina bästa chokladbollar

Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.

Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
klassiska chokladbollar

Mina bästa chokladbollar

Portioner: 30

Ingredienser

225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt
1 dl starkt bryggkaffe
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Tips!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt
1 dl starkt bryggkaffe
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.1 51 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
56 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]

zaynab

ja jag tycker det

Asija
Asija
4 years ago

Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?

Lollo
Lollo
4 years ago

Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut

Lollo
Lollo
Svara till  camillahamid
4 years ago

ToppenTack 😊👍

Sofia
Sofia
4 years ago

Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂

Linnea
Linnea
4 years ago

Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤

Kristin
Kristin
3 years ago

Hej Camilla!
Älskar dina bakverk! 🙂
Dum fråga nu kanske, men jag har en Bosch Vitaboost high speed blender. Är det samma sak som en matberedare, en sån som du använder till detta recept?
Kram och tack på förhand! 🙏🏻
//Kristin

Rebecka
Rebecka
3 years ago

Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!

B436CD54-2B9F-4DD4-A940-4D27E3FAC717.jpeg
Clara
Clara
3 years ago

Jag skulle Värkligen rekomendera att krossa havregrynen för sig och sedan knoda ihop det i en separat bunker. Allt fasnar i matbredaren.

Isabelle
Isabelle
3 years ago

Precis provat detta receptet för första gången med min fyraåring. Smeten ser verkligen krämig och god ut! Men den är så krämig att den fastnar på fingrarna och går inte att forma till bollar 🤣 Mixade grynen med stavmixer.. Smeten står nu i kylskåpet så vi hoppas på att den blir lite mer fast snart..

master
master
3 years ago

älskar denna recept, gör den hela tiden :))

Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
3 years ago

Seriöst detta är världens bästa recept på chokladbollar

Aysegül
Aysegül
3 years ago

Kan man byta ut kaffet mot något annat?

Emilia
Emilia
Svara till  Aysegül
3 years ago

Jag bytte mot lite vatten, hade liite mer kakao i och de smakar fantastiskt

Marit
3 years ago

Kokosflingor 😋

Cajsa
Cajsa
3 years ago

Min sambo som inte bakar särskilt ofta bakade precis dessa… men han tog 1 dl kaffePULVER i… det var inte gott😂😂

Rahimoo
Rahimoo
3 years ago

mashalla syster vad bra du är på att baka. det var så gott att äta till EID

Malaak
Malaak
3 years ago

Hur länge ska de vara i kylskåpet

Ellen
Ellen
3 years ago

Även här har jag gjort gästerna beroende på mitt café
Tusen tack för bra recept
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AD239BAA-A753-4ECE-83B0-7EA42A6FA18F.jpeg
Lenita
Lenita
3 years ago

Kan man frysa dessa och hur länge håller dom I frysen?

Catrine forsell
Catrine forsell
2 years ago

Bytte ut socker mot florsocker,,, gör dem ännu lite mjukare

Sidra
Sidra
2 years ago

Måste man ha kaffe i receptet har de men hatar kaffe

Pernilla
Pernilla
2 years ago

Faktiskt dem bästa chokladbollarna ever!!

Sofie
Sofie
2 years ago

Dem var så goda! Gick även bra att använda en stavmixer att mixa havregrynen med när man gjort smeten klar 😄😅

Amanda
Amanda
2 years ago

Kan man använda en kitchenaid
Istället för matberedare

Sanna
Sanna
2 years ago

Varför har jag inte kommit på det där med att använda kopp till kokos/pärlsocker förut… Kommer alltid göra det hädanefter, så mycket enklare!!!
Fantastiskt recept också 😀

lina
lina
2 years ago

Hur många msk kaffe med vatten?
ca 2-3 msk kaffe i 1dl vatten?

Ida
Ida
2 years ago

Första gången jag gjorde chokladbollar efter detta receptet och absolut inte sista. Så himla goda. Tillsatt även typ 50 gram mörk smält choklad i smeten och doppade dom i mörk choklad innan jag rullade dom i kokos. Var även super att ingen smet fastnade på fingrarna. 🥲😍

Leyla
Leyla
2 years ago

🤩

Last edited 2 years ago by Leyla
Catarina Lopez
Catarina Lopez
2 years ago

Dom andra receptet brukar det vara med smör vrf finns inte den här med smör

Veronica Cederskär
Veronica Cederskär
2 years ago

BÄSTA chokladbollarna jag ätit! Kommer baka dem till varje kalas o fika framöver! Alla älskar dem, stora som små! Tack för toppenrecept! 🥰

Zahra
Zahra
2 years ago

Såååå goda, gjorde två dl mindre med havregryn. Det blev perfekt kladdig. 😍♥️

Linn
Linn
1 year ago

Verkligen jättegoda MEN lite för mycket kakao, blev väldigt stark kakaosmak. Nästa gång tar jag nog max 1dl.

Tips!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?