Chokladbollar med jordgubbar

10 röster
chokladbollar med jordgubbar
Chokladbollar med jordgubbar är härligt krämiga chokladbollar med drömmig jordgubbsgömma.

Att baka med jordgubbar behöver inte alltid betyda att man behöver ställa sig att baka en tårta eller en kaka. Det går minst lika bra att svänga ihop en chokladbollssmet och gömma en jordgubbe i varje chokladboll. En riktigt somrig variant på chokladbollar, helt enkelt!

chokladbollar med jordgubbsgömma

Jag utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, eller egentligen hela smeten i en matberedare. Har du ingen matberedare går det bra att först mixa havregrynen och sen blanda ihop med resten av ingredienserna.

Vill du lära dig mer om hur man gör den perfekta chokladbollen så kan du kika på videon ovan! Tipsen i den videon gäller alla chokladbollar, oavsett om du gör vanliga chokladbollar eller chokladbollar med jordgubbar.

Behöver man tänka på något särskilt när man gömmer en jordgubbe i chokladbollssmet? Faktiskt inte! Det är det som är så tacksamt med chokladbollssmet. Se bara till så att smeten sluter tätt runt jordgubben så håller den sig där lika länge som chokladbollarna håller i kylskåpet.

Receptet ger dig ca 30 chokladbollar med jordgubbar, beroende på hur stora eller små du gör dem.

Ingredienser:

225 g mjukt, rumstempererat smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

1 dl starkt bryggkaffe

ca 500 g färska jordgubbar

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

chokladbollar jordgubbar
Steg för steg – bilder på hur man bakar chokladbollar med jordgubbsgömma.

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna och jordgubbar i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Ställ den färdigmixade smeten i kylskåpet i minst 30 min medan du förbereder jordgubbarna.
  3. Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen.
  4. Dela smeten i lika många delar som du vill göra chokladbollar. Platta till en del i handen och lägg en jordgubbe i mitten, vik över kanterna och rulla smeten noggrant till en boll. Upprepa detta för alla chokladbollar.
  5. Rulla chokladbollarna i kokosflingor. Servera dem direkt eller förvara i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x