
Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.
Vad kallar du det här bakverket? Chokladbollar eller kokosbollar? Oavsett så ger receptet ger ca 30 goda chokladbollar.
Ingredienser:
225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt
1 dl starkt bryggkaffe
kokosflingor att rulla chokladbollarna i
Gör såhär:
- Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
- Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
TIPS!
- Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
- Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]
ja jag tycker det
Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?
Jaa absolut, dessa är perfekt att ta med sig och bjuda på 🙂
Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut
Den är från braun och inköpt på kitchen time 🙂
ToppenTack 😊👍
Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂
underbart 😀
Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤
Så länge man förvarar bakverken i lufttät burk så håller de sig finfint även om man fryser in dem 🙂
Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!
Ser så goda ut!