Mina bästa chokladbollar

83 röster
klassiska chokladbollar
Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.

Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar mina klassiska, krämiga chokladbollar med flingsalt.

Vad kallar du det här bakverket? Chokladbollar eller kokosbollar? Oavsett så ger receptet ger ca 30 goda chokladbollar.

Ingredienser:

225 g mjukt, rumstempererat smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

0,5 tsk flingsalt

1 dl starkt bryggkaffe

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.
chokladbollar med flingsalt
Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 månader sedan

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]

zaynab

ja jag tycker det

Asija
Asija
1 månad sedan

Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?

Lollo
Lollo
1 månad sedan

Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut

Lollo
Lollo
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

ToppenTack 😊👍

Sofia
Sofia
1 månad sedan

Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂

Linnea
Linnea
1 månad sedan

Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x