Mina bästa chokladbollar

163 röster
klassiska chokladbollar
Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.

Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar mina klassiska, krämiga chokladbollar med flingsalt.

Vad kallar du det här bakverket? Chokladbollar eller kokosbollar? Oavsett så ger receptet ger ca 30 goda chokladbollar.

Ingredienser:

225 g mjukt, rumstempererat smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

0,5 tsk flingsalt

1 dl starkt bryggkaffe

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.
chokladbollar med flingsalt
Prenumerera
Notis om
guest
17 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
10 månader sedan

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]

zaynab

ja jag tycker det

Asija
Asija
7 månader sedan

Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?

Lollo
Lollo
6 månader sedan

Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut

Lollo
Lollo
Svara på  Camilla Hamid
6 månader sedan

ToppenTack 😊👍

Sofia
Sofia
6 månader sedan

Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂

Linnea
Linnea
6 månader sedan

Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤

Rebecka
Rebecka
2 månader sedan

Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!

B436CD54-2B9F-4DD4-A940-4D27E3FAC717.jpeg
Clara
Clara
1 månad sedan

Jag skulle Värkligen rekomendera att krossa havregrynen för sig och sedan knoda ihop det i en separat bunker. Allt fasnar i matbredaren.

master
master
13 dagar sedan

älskar denna recept, gör den hela tiden :))

Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
3 dagar sedan

Seriöst detta är världens bästa recept på chokladbollar

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x