Mina bästa chokladbollar

436 röster
klassiska chokladbollar
Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.

Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar mina klassiska, krämiga chokladbollar med flingsalt.

Vad kallar du det här bakverket? Chokladbollar eller kokosbollar? Oavsett så ger receptet ger ca 30 goda chokladbollar.

Ingredienser:

225 g mjukt, rumstempererat smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

0,5 tsk flingsalt

1 dl starkt bryggkaffe

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.
chokladbollar med flingsalt

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

55 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
2 år sedan

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]

zaynab

ja jag tycker det

Asija
Asija
1 år sedan

Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?

Lollo
Lollo
1 år sedan

Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut

Lollo
Lollo
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

ToppenTack 😊👍

Sofia
Sofia
1 år sedan

Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂

Linnea
Linnea
1 år sedan

Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤

Kristin
Kristin
1 år sedan

Hej Camilla!
Älskar dina bakverk! 🙂
Dum fråga nu kanske, men jag har en Bosch Vitaboost high speed blender. Är det samma sak som en matberedare, en sån som du använder till detta recept?
Kram och tack på förhand! 🙏🏻
//Kristin

Rebecka
Rebecka
1 år sedan

Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!

B436CD54-2B9F-4DD4-A940-4D27E3FAC717.jpeg
Clara
Clara
1 år sedan

Jag skulle Värkligen rekomendera att krossa havregrynen för sig och sedan knoda ihop det i en separat bunker. Allt fasnar i matbredaren.

Isabelle
Isabelle
1 år sedan

Precis provat detta receptet för första gången med min fyraåring. Smeten ser verkligen krämig och god ut! Men den är så krämig att den fastnar på fingrarna och går inte att forma till bollar 🤣 Mixade grynen med stavmixer.. Smeten står nu i kylskåpet så vi hoppas på att den blir lite mer fast snart..

master
master
1 år sedan

älskar denna recept, gör den hela tiden :))

Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
1 år sedan

Seriöst detta är världens bästa recept på chokladbollar

Aysegül
Aysegül
1 år sedan

Kan man byta ut kaffet mot något annat?

Emilia
Emilia
Svara på  Aysegül
1 år sedan

Jag bytte mot lite vatten, hade liite mer kakao i och de smakar fantastiskt

Marit
1 år sedan

Kokosflingor 😋

Cajsa
Cajsa
1 år sedan

Min sambo som inte bakar särskilt ofta bakade precis dessa… men han tog 1 dl kaffePULVER i… det var inte gott😂😂

Rahimoo
Rahimoo
1 år sedan

mashalla syster vad bra du är på att baka. det var så gott att äta till EID

Malaak
Malaak
1 år sedan

Hur länge ska de vara i kylskåpet

Ellen
Ellen
11 månader sedan

Även här har jag gjort gästerna beroende på mitt café
Tusen tack för bra recept
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AD239BAA-A753-4ECE-83B0-7EA42A6FA18F.jpeg
Lenita
Lenita
10 månader sedan

Kan man frysa dessa och hur länge håller dom I frysen?

Catrine forsell
Catrine forsell
9 månader sedan

Bytte ut socker mot florsocker,,, gör dem ännu lite mjukare

Sidra
Sidra
8 månader sedan

Måste man ha kaffe i receptet har de men hatar kaffe

Pernilla
Pernilla
8 månader sedan

Faktiskt dem bästa chokladbollarna ever!!

Sofie
Sofie
7 månader sedan

Dem var så goda! Gick även bra att använda en stavmixer att mixa havregrynen med när man gjort smeten klar 😄😅

Amanda
Amanda
7 månader sedan

Kan man använda en kitchenaid
Istället för matberedare

Sanna
Sanna
7 månader sedan

Varför har jag inte kommit på det där med att använda kopp till kokos/pärlsocker förut… Kommer alltid göra det hädanefter, så mycket enklare!!!
Fantastiskt recept också 😀

lina
lina
7 månader sedan

Hur många msk kaffe med vatten?
ca 2-3 msk kaffe i 1dl vatten?

Ida
Ida
7 månader sedan

Första gången jag gjorde chokladbollar efter detta receptet och absolut inte sista. Så himla goda. Tillsatt även typ 50 gram mörk smält choklad i smeten och doppade dom i mörk choklad innan jag rullade dom i kokos. Var även super att ingen smet fastnade på fingrarna. 🥲😍

Leyla
Leyla
5 månader sedan

🤩

Last edited 5 månader sedan by Leyla
Catarina Lopez
Catarina Lopez
5 månader sedan

Dom andra receptet brukar det vara med smör vrf finns inte den här med smör

Veronica Cederskär
Veronica Cederskär
5 månader sedan

BÄSTA chokladbollarna jag ätit! Kommer baka dem till varje kalas o fika framöver! Alla älskar dem, stora som små! Tack för toppenrecept! 🥰

Zahra
Zahra
1 månad sedan

Såååå goda, gjorde två dl mindre med havregryn. Det blev perfekt kladdig. 😍♥️

55
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x