Mina bästa chokladbollar

217 röster
klassiska chokladbollar
Krämiga klassiska chokladbollar med flingsalt.

Söndag idag och det betyder ny video på min Youtube-kanal! Eftersom ni önskat nästan uteslutande klassiska recept till kanalen så fortsätter jag på det spåret genom att dela med mig av mina bästa tips för de absolut godaste och härligaste chokladbollarna på klassiskt vis. De här chokladbollarna blir sådär ljuvligt krämiga med mycket chokladsmak. Hur jag bakar dem kan ni se i videon och receptet nedan.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar mina klassiska, krämiga chokladbollar med flingsalt.

Vad kallar du det här bakverket? Chokladbollar eller kokosbollar? Oavsett så ger receptet ger ca 30 goda chokladbollar.

Ingredienser:

225 g mjukt, rumstempererat smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

0,5 tsk flingsalt

1 dl starkt bryggkaffe

kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.
chokladbollar med flingsalt
Prenumerera
Notis om
guest
27 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
1 år sedan

[…] utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, […]

zaynab

ja jag tycker det

Asija
Asija
1 år sedan

Ser jättegott ut
Har mys i skolan imorgon och vet inte vad jag ska ta med mig
Kanske ska jag baka detta?

Lollo
Lollo
11 månader sedan

Ser supergoda ut! Jag ska prova baka dem! Vilken sorts Bakberedare har du?den ser enkel å praktisk ut

Lollo
Lollo
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

ToppenTack 😊👍

Sofia
Sofia
11 månader sedan

Fantastiskt goda. Jag har ingen matberedare eller mixer men en köksmaskin. Så jag vispade havregrynen med ballongvispen på full effekt tills grynen blev smulor. Vilken skillnad att få äta chokladbollar utan hela havregryn. 🙂

Linnea
Linnea
11 månader sedan

Hur tycker du det fungerar att frysa bakverk vilka går bra behåller sin smak och vilka går mindre bra enligt dig? ❤

Rebecka
Rebecka
8 månader sedan

Har precis mixat havregryn med stavmixer och blandat allt för hand. Rullar i strössel. Det är det absolut godaste enligt mig. Karamellströssel ska det vara. Rullade i en kopp och det var väldigt smidigt!

B436CD54-2B9F-4DD4-A940-4D27E3FAC717.jpeg
Clara
Clara
6 månader sedan

Jag skulle Värkligen rekomendera att krossa havregrynen för sig och sedan knoda ihop det i en separat bunker. Allt fasnar i matbredaren.

Isabelle
Isabelle
5 månader sedan

Precis provat detta receptet för första gången med min fyraåring. Smeten ser verkligen krämig och god ut! Men den är så krämig att den fastnar på fingrarna och går inte att forma till bollar 🤣 Mixade grynen med stavmixer.. Smeten står nu i kylskåpet så vi hoppas på att den blir lite mer fast snart..

master
master
5 månader sedan

älskar denna recept, gör den hela tiden :))

Zeinab Al - Iraq
Zeinab Al - Iraq
5 månader sedan

Seriöst detta är världens bästa recept på chokladbollar

Aysegül
Aysegül
5 månader sedan

Kan man byta ut kaffet mot något annat?

Emilia
Emilia
Svara på  Aysegül
3 månader sedan

Jag bytte mot lite vatten, hade liite mer kakao i och de smakar fantastiskt

Marit
5 månader sedan

Kokosflingor 😋

Cajsa
Cajsa
5 månader sedan

Min sambo som inte bakar särskilt ofta bakade precis dessa… men han tog 1 dl kaffePULVER i… det var inte gott😂😂

Rahimoo
Rahimoo
4 månader sedan

mashalla syster vad bra du är på att baka. det var så gott att äta till EID

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x