Browniebiskvier

Browniebiskvier är en magiskt god hybrid mellan chokladbiskvier och fudge brownies.

Okej lyssna på det här: tänk dig segmjuk chokladbiskvi-botten, fudgy och chokladig botten och len chokladganache med flingsalt. Detta var nog bland det sjukaste och godaste jag bakat: browniebiskvier är defintionen av det bästa av två världar.

Att baka browniebiskvier är smidigast att göra i långpanna. Jag provbakade en variant där jag gjorde brownien i en halvsfärisk silikonform och sedan la på biskvibotten. Då blev det mer likt en chokladbiskvi men inte lika roligt att baka ett bakverk där du behöver köpa en speciell silikonform för att kunna göra den. Då är det väldigt smidigt att långpannebakning finns!

En annan god variant på brownies är fudge brownies med kolaswirl som du hittar recept på HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
browniebiskvier

Browniebiskvier

Portioner: 16-32

Ingredienser

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Fudge brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao

Mjölkchokladganache:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör
flingsalt att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16-32st

Ingredienser

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Fudge brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao

Mjölkchokladganache:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör
flingsalt att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×25 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar browniebiskvier.

  1. Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 30×25 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och vispa ihop med elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och krämig smet.
  3. Stjälp upp den tjocka smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager. Lättast är att göra detta med lite fuktiga händer.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en ljus, gyllenbrun färg.
  5. Fudge brownie: Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten på biskvibotten, bre ut i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Mjölkchokladganache: Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  10. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i ca 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  11. Bre ut ganachen på den kalla brownien och garnera med flingsalt. Skär upp dina browniebiskvier och servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 30×25 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar browniebiskvier.

  1. Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 30×25 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och vispa ihop med elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och krämig smet.
  3. Stjälp upp den tjocka smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager. Lättast är att göra detta med lite fuktiga händer.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en ljus, gyllenbrun färg.
  5. Fudge brownie: Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten på biskvibotten, bre ut i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Mjölkchokladganache: Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  10. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i ca 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  11. Bre ut ganachen på den kalla brownien och garnera med flingsalt. Skär upp dina browniebiskvier och servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
21 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin Beronius
Karin Beronius
2 years ago

Ja tack!
Släng dig i väggen Kärleksmums.😄

Sara Berggren
Sara Berggren
2 years ago

Ser helt fantastiska ut 😍 Går de att frysa in eller hur länge håller de i kylen ungefär? 😊

Angelica
Angelica
2 years ago

Går det inte att förvara dem i frysen?

Ing-Marie
Ing-Marie
2 years ago

Hur gör jag den glutenfri? /Ing-Marie

Ida
Ida
2 years ago

Går det att byta ut vetemjölet mot nått glutenfritt? Typ mjölmix eller liknande?

Sandra
Sandra
Svara till  camillahamid
2 years ago

Jag har bakat dem med Sempers fina mjölmix istället för vetemjöl. Det blev fantastiskt gott!! Kakorna blev mycket omtyckta av kollegorna på jobbet 🥰

Åsa
Åsa
2 years ago

Har du nåt tips på nötfri botten?

Åsa
Åsa
2 years ago

Har du något förslag på nöt-&mandelfri botten?

Åsa
Åsa
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack, det ska testas 😊

Birgitta
Birgitta
Svara till  camillahamid
1 year ago

Kokos är tyvärr också nöt ( kokosnöt).. Går inte för allergiker

Sara
Sara
2 years ago

Hej! Kan man göra biskvibotten en dag innan och ställa i kylen över natten, eller blir det “fel” om den är iskall när man häller på browniesmeten och sen sätter i det i ugnen? Tänkte om browniedegen inte bakas riktigt som den ska när hela formen och biskvibotten är iskall.

Sara
Sara
Svara till  camillahamid
2 years ago

Tack! 😊

Pernilla olovsson
Pernilla olovsson
2 years ago

Jättegoda har gömt mina i frysen 😂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?