Fudge brownies med kola

30 röster
fudge brownies
Härligt sega och chokladiga brownies med kolaswirl och flingsalt.
Foto: Ulrika Pousette

Låt mig presentera mina nya favoritbrownies: härligt fudgy, mycket chokladsmak, len kolaswirl och flingsalt. Fudge brownies extra allt. Enkla att baka och supergoda att äta.

fudge brownies med kola

Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm och ger 16 bitar fudge brownies med kola.

Ingredienser:

350 g smör

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

5 dl strösocker

6 ägg

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

2 dl vetemjöl

3 dl kakao

1 burk dulce de leche à 397g

flingsalt att garnera med

steg för steg - bilder på hur man bakar fudge brownie
Steg för steg – bilder på hur man bakar fudge brownies med kola.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (25×35 cm) med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten i långpannan, klicka ner kolan och dra några varv med en kniv så att det bildas ett fint mönster.
  6. Grädda brownien i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  7. Låt brownien stelna helt och hållet i kylskåpet innan du garnerar med flingsalt och serverar.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.
Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emme
Emme
11 dagar sedan

Har inte dulche hemma kan man ta kolasås tror du?

Rebecka
Rebecka
11 dagar sedan

Stämmer 3 dl kakao? Eller ska det stå msk? 😊

Dana
Dana
8 dagar sedan

Hej kan man göra dessa en dag innan servering? Om ja, hur förvarar jag dem bäst? I kylskåp eller frys? I matlådor eller plastfolie/aluminium folie?
Vill ej de blir torra 🙁

Arthur
Arthur
7 dagar sedan

Hej hej Camilla skulle jag kunna använda Margarin? Jag vet att det blir godare smak med riktigt smör med 82 fetthalt. Men har det inte hemma tyvär

Nina
Nina
5 dagar sedan

Hej! Kolasåsen är det bara burken?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x