Chokladbollar med jordgubbar

Chokladbollar med jordgubbar är härligt krämiga chokladbollar med drömmig jordgubbsgömma.

Att baka med jordgubbar behöver inte alltid betyda att man behöver ställa sig att baka en tårta eller en kaka. Det går minst lika bra att svänga ihop en chokladbollssmet och gömma en jordgubbe i varje chokladboll. En riktigt somrig variant på chokladbollar, helt enkelt!

Jag utgår som vanligt från mitt grundrecept på chokladbollar för de absolut godaste och krämigaste chokladbollarna. Detta eftersom att jag mixar havregrynen, eller egentligen hela smeten i en matberedare. Har du ingen matberedare går det bra att först mixa havregrynen och sen blanda ihop med resten av ingredienserna.

Vill du lära dig mer om hur man gör den perfekta chokladbollen så kan du kika på videon ovan! Tipsen i den videon gäller alla chokladbollar, oavsett om du gör vanliga chokladbollar eller chokladbollar med jordgubbar.

Behöver man tänka på något särskilt när man gömmer en jordgubbe i chokladbollssmet? Faktiskt inte! Det är det som är så tacksamt med chokladbollssmet. Se bara till så att smeten sluter tätt runt jordgubben så håller den sig där lika länge som chokladbollarna håller i kylskåpet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
chokladbollar med jordgubbar

Chokladbollar med jordgubbar

Portioner: 30

Ingredienser

225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl starkt bryggkaffe
ca 500 g färska jordgubbar
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Tips!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
1 dl starkt bryggkaffe
ca 500 g färska jordgubbar
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

TIPS!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna och jordgubbar i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Ställ den färdigmixade smeten i kylskåpet i minst 30 min medan du förbereder jordgubbarna.
  3. Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen.
  4. Dela smeten i lika många delar som du vill göra chokladbollar. Platta till en del i handen och lägg en jordgubbe i mitten, vik över kanterna och rulla smeten noggrant till en boll. Upprepa detta för alla chokladbollar.
  5. Rulla chokladbollarna i kokosflingor. Servera dem direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

chokladbollar jordgubbar

Video
  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna och jordgubbar i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Ställ den färdigmixade smeten i kylskåpet i minst 30 min medan du förbereder jordgubbarna.
  3. Skölj jordgubbarna noggrant och skär bort bladen.
  4. Dela smeten i lika många delar som du vill göra chokladbollar. Platta till en del i handen och lägg en jordgubbe i mitten, vik över kanterna och rulla smeten noggrant till en boll. Upprepa detta för alla chokladbollar.
  5. Rulla chokladbollarna i kokosflingor. Servera dem direkt eller förvara i kylskåpet.

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ismahan
4 years ago

värdens godaste chokladbollat dom var så god! uppskattar dina bakrecept för att dom blir så bra och det blir mjukt i munnen och nu så sitter jag här och njuter

Fatma
Fatma
3 years ago

Hej (:
Hur mycket snabbkaffe kan man ha i 1 dl?

Marit
3 years ago

Jordgubbar 🍓 i chokladbollar 😋

Lydia
Lydia
3 years ago

Går det bra att frysa dessa även fast man har en jordgubbe i? 🙂

Angelica
Angelica
3 years ago

Om man inte har tillgång till att mixa havregrynen, funkar det att ha dem ”vanligt” hela i smeten? Gör det något för smaken/konsistensen? ☺️

Sanna
Sanna
3 years ago

Lätt dem godaste chokladbollarna jag ätit i hela mitt liv! Kommer aldrig följa något annat recept än detta fram över! 🍓🍓

Erica
Erica
2 years ago

Kan man byta ut kaffe mot vatten?
Oj, såg videon, var för snabbt hehe. Blir vatten!

Last edited 2 years ago by Erica
Eva
Eva
2 years ago

Bakade chokladbollarna igår, högt betyg och en total överraskning av små testpersoner. 😂

Malva
Malva
2 years ago

Tror du det blir lika bra med pärlsocker som kokos? 🍓

Ramin
Ramin
2 years ago

Måste man använda kaffe? Vill inte att barnen får i sig ngn kaffe. Vad kan jag använda istället?

Tips!

  • Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?