Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!

Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.  

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
chokladmuffins

Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

Portioner: 15

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

Tips!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

TIPS!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  5. Ha till sist i den mörka chokladen.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  5. Ha till sist i den mörka chokladen.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.2 26 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
101 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] efter något chokladigare? Då är mina saftiga chokladmuffins något för dig. Så god att klockorna […]

Olivia
Olivia
4 years ago

om man ej har filmjölk funkar det ändå?

Monica
Monica
4 years ago

Går muffinsarna att frysa?

Artur Palven
Artur Palven
4 years ago

Jag vill baka detta men mina syskon vill inte😭

Cecilia
Cecilia
4 years ago

Åh nej, har ingen fil. Går det byta ut eller bara utesluta?

Lina
Lina
Svara till  camillahamid
2 years ago

Vet du om havregurt fungerar? Jag har barn som är allergiska mot mjölkprotein och dessa ser verkligen goda ut. 🥰

Tina
Tina
3 years ago

Menar du tre hela ägg eller bara äggulan som ska vara med på receptet?

Esther Clayhills
Esther Clayhills
3 years ago

Kan man byta ut filmjölken mot ett mjölkfritt alternativ?

Lorena
Lorena
3 years ago

Har ingen filmjölk hemma men grekisk yoghurt? Funkar det oxå?🤗

Thea
Thea
3 years ago

Jag har inte bikarbonat. Vad kan jag ha istället?

Rebecca
Rebecca
3 years ago

Tack för en otrolig god muffins recept 🙏🙏

Susi
Susi
3 years ago

Bakade dessa idag. Hade lite mindre formar så det blev hela 28 st. Hade i dem i 13 min. i ugnen och de blev jättegoda.

Atra
Atra
3 years ago

Kan man byta ut bikarbonaten mot bara bakpulver?

Janna Svensson
Janna Svensson
3 years ago

Hon har arbetat länge för att ta fram receptet och sen frågar ni om man kan byta ut ingredienser🤔

Jennie
Jennie
3 years ago

Kan man byta ut äggen mot ex kikärtsspad?

Åse
Åse
Svara till  Jennie
3 years ago

Jag tänkte pröva med no egg och se hur det blir.

Bella
Bella
3 years ago

Samma grader om man har varmluftsugn? 🙂

Sandra
Sandra
3 years ago

Ser verkligen ut som köpe-muffins, på ett bra sätt! Dock tyckte jag att de inte var speciellt söta som bakverk brukar vara, dock använde jag gräddfil istället för filmjölk (kanske påverkade det?). Men gör säkert om dom igen, fast ökar på sockret då 🙂

Salsabil
3 years ago

om man inte har grädde fil funkar det med vispgrädde istället eller turkisk yoghurt.

zaynab
3 years ago

hej

zaynab
3 years ago

tack

det blev så bra

Heba
Heba
3 years ago

UTAN TVEKAN DE GODASTE, SAFTIGASTE OCH BÄSTA CHOKLADMUFFINSEN!! Jag toppade mina med en marshmallowfluff buttercream. Guuuuud vad gott det var. Hela familjen njöt:)

maria malke
maria malke
3 years ago

Har du provat att baka dem utan ägg??? Och i så fall hur har du då gått till väga? Tack på förhand😊

Jenny
Jenny
3 years ago

Vilket fantastiskt recept! Kan man använda detta som grundrecept för muffins om man exkluderar kakaon?

Fatina Ahmed
Fatina Ahmed
3 years ago

🌹🌹🌹👍

Pernilla
Pernilla
3 years ago

Godaste muffinsen jag bakat, superbra recept!!!👌🏼

Anneli
Anneli
3 years ago

Syrran bjöd mig på dessa. Såå god. Dessa måste jag baka💛

Elin
Elin
3 years ago

Jag tog vanilj yoghurt smakar banan muffins, lika goda och fluffiga än då :))

SUSANNE
SUSANNE
3 years ago

Provade baka dessa i dag, blev så goda. Har tänkt baka blåbärsmuffins, vill använda något liknande recept. Har du något förslag?

Wilma
Wilma
3 years ago

Kan man göra de äggfria

Janet
Janet
3 years ago

Kan man dra ner på kakao, tycker dom blir för skarpa i smaken

AnnaSara
AnnaSara
3 years ago

Hur ska de egentligen vara när de ska ut? Ska de vara lite kladdiga i mitten eller bör man vänta till de är snustorra? Du är SÅ grym btw!! <3

Samia
Samia
3 years ago

Kan man strunta i filmjölk o göra recept utan detta

PERNILLA
PERNILLA
3 years ago

Vad är den hemliga ingrediensen? 🙂

Saranda
Saranda
3 years ago

Sjuuuuukaste receptet någonsin !! Asså nej Camilla detta var så brutalt så det finns inte 😦😦😦 Tack för världens bästa recept någonsin! ❤️❤️

saga
saga
3 years ago

Kan man använda olivolja

Melissa
Melissa
3 years ago

wow vilken god smak

Arthur
Arthur
3 years ago

Här kommer mina muffins..😍😍😍 super goda.. en av dem blev ju lite missbildade men ah ja det funkar.. tack Camilla

16317892737537931176078980815767.jpg
Melissa
Melissa
Svara till  Arthur
3 years ago

ser gott ut får jag smaka???

‪Karin
‪Karin
3 years ago

Kan mana bara lägga alla smeten i en form och baka den som en vanlig kakao tårta

Doris
Doris
3 years ago

Delikata muffins med en enorm kladighet!😍😍

Rebecca
Rebecca
2 years ago

Hej! Jag tänkte testa baka dessa muffinsar men jag undrar vilken filmjölk du använde dvs är det naturell eller med smak?❤️

Ebba
Ebba
2 years ago

Kan man byta ut den mörka chokladen mot ljus?❤️

Cornelia Krantz
Cornelia Krantz
2 years ago

Älskar receptet men skulle vilja göra dessa med vit choklad och hallon istället, hur byter man ut kakao-vetemjöl för att få rätt mängd? Och kan man öka på sockret utan att ändra äggmängden? Tack för ett fantastiskt recept!

Cordelia
Cordelia
2 years ago

Hi dear Camilla! I’m a student from Canada and I just moved here to Sweden for a program in medicine. I’m not very great at speaking Swedish yet but I wanted to put myself up for a challenge. I tried following your recipe in Swedish and I nailed it. It was so good and juicy, will definitely try more of your stuff. Thank you! Love, Cordelia.

Kristin
Kristin
2 years ago

Supergoda!

Aya
Aya
2 years ago

Går det att ha vanlig mjölk om man inte har filmjölk?

Victoria
Victoria
2 years ago

Så fantastiskt goda muffins.. Du är en stjärna att följa… Jag blir så glad av dina smarriga recept.🧁🍰🎂🍪🍨

Sara-li
Sara-li
2 years ago

Kan man använda filmjölk med smak i?

Jonna
Jonna
2 years ago

Hej! Vill baka dessa till min dotters dop. Undrar vad du rekommenderar för topping? Önskar att de ska se ut som ”cupcakes”. Alltså mycket frosting 🙂 helst vill jag ha vitt men är öppen för förslag om du har en bättre smak-kombo. 🥰

Anna Cederlund
Anna Cederlund
2 years ago

Ser helt fantastiskt ut. Måste prova!! Tänkte göra i minimuffinsformar. Tänker att det ändrar gradtalet i ugnen men också gräddningstiden…Är det någon som provat?

Carina Johansson
Carina Johansson
2 years ago

Fantastiskt goda blev dom🫶

Mika
Mika
1 year ago

Vad har du för formar? Alla är så olika och jag får aldrig recepten att stämma.

Samt, hur vet man när de är klara? Sticka? Hur ska det va?

Tips!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?