Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

225 röster
chokladmuffins
Sådär saftiga och stora chokladmuffins med massor av chokladbitar.

Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!

chokladmuffins
Dessa chokladmuffins är orimligt goda. Det är omöjligt att bara ta en

Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.  

Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.  

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

2,5 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

3 dl strösocker

1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)

3,75 dl filmjölk

200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar riktigt saftiga chokladmuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  5. Ha till sist i den mörka chokladen.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.

TIPS!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

95 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
2 år sedan

[…] efter något chokladigare? Då är mina saftiga chokladmuffins något för dig. Så god att klockorna […]

Olivia
Olivia
2 år sedan

om man ej har filmjölk funkar det ändå?

Monica
Monica
2 år sedan

Går muffinsarna att frysa?

Artur Palven
Artur Palven
2 år sedan

Jag vill baka detta men mina syskon vill inte😭

Cecilia
Cecilia
2 år sedan

Åh nej, har ingen fil. Går det byta ut eller bara utesluta?

Lina
Lina
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Vet du om havregurt fungerar? Jag har barn som är allergiska mot mjölkprotein och dessa ser verkligen goda ut. 🥰

Tina
Tina
2 år sedan

Menar du tre hela ägg eller bara äggulan som ska vara med på receptet?

Esther Clayhills
Esther Clayhills
2 år sedan

Kan man byta ut filmjölken mot ett mjölkfritt alternativ?

Lorena
Lorena
2 år sedan

Har ingen filmjölk hemma men grekisk yoghurt? Funkar det oxå?🤗

Thea
Thea
2 år sedan

Jag har inte bikarbonat. Vad kan jag ha istället?

Rebecca
Rebecca
2 år sedan

Tack för en otrolig god muffins recept 🙏🙏

Susi
Susi
2 år sedan

Bakade dessa idag. Hade lite mindre formar så det blev hela 28 st. Hade i dem i 13 min. i ugnen och de blev jättegoda.

Atra
Atra
2 år sedan

Kan man byta ut bikarbonaten mot bara bakpulver?

Janna Svensson
Janna Svensson
2 år sedan

Hon har arbetat länge för att ta fram receptet och sen frågar ni om man kan byta ut ingredienser🤔

Jennie
Jennie
2 år sedan

Kan man byta ut äggen mot ex kikärtsspad?

Åse
Åse
Svara på  Jennie
2 år sedan

Jag tänkte pröva med no egg och se hur det blir.

Bella
Bella
2 år sedan

Samma grader om man har varmluftsugn? 🙂

Sandra
Sandra
2 år sedan

Ser verkligen ut som köpe-muffins, på ett bra sätt! Dock tyckte jag att de inte var speciellt söta som bakverk brukar vara, dock använde jag gräddfil istället för filmjölk (kanske påverkade det?). Men gör säkert om dom igen, fast ökar på sockret då 🙂

Salsabil
2 år sedan

om man inte har grädde fil funkar det med vispgrädde istället eller turkisk yoghurt.

zaynab
2 år sedan

hej

zaynab
2 år sedan

tack

det blev så bra

Heba
Heba
2 år sedan

UTAN TVEKAN DE GODASTE, SAFTIGASTE OCH BÄSTA CHOKLADMUFFINSEN!! Jag toppade mina med en marshmallowfluff buttercream. Guuuuud vad gott det var. Hela familjen njöt:)

maria malke
maria malke
2 år sedan

Har du provat att baka dem utan ägg??? Och i så fall hur har du då gått till väga? Tack på förhand😊

Jenny
Jenny
2 år sedan

Vilket fantastiskt recept! Kan man använda detta som grundrecept för muffins om man exkluderar kakaon?

Fatina Ahmed
Fatina Ahmed
2 år sedan

🌹🌹🌹👍

Pernilla
Pernilla
2 år sedan

Godaste muffinsen jag bakat, superbra recept!!!👌🏼

Anneli
Anneli
1 år sedan

Syrran bjöd mig på dessa. Såå god. Dessa måste jag baka💛

Elin
Elin
1 år sedan

Jag tog vanilj yoghurt smakar banan muffins, lika goda och fluffiga än då :))

SUSANNE
SUSANNE
1 år sedan

Provade baka dessa i dag, blev så goda. Har tänkt baka blåbärsmuffins, vill använda något liknande recept. Har du något förslag?

Wilma
Wilma
1 år sedan

Kan man göra de äggfria

Janet
Janet
1 år sedan

Kan man dra ner på kakao, tycker dom blir för skarpa i smaken

AnnaSara
AnnaSara
1 år sedan

Hur ska de egentligen vara när de ska ut? Ska de vara lite kladdiga i mitten eller bör man vänta till de är snustorra? Du är SÅ grym btw!! <3

Samia
Samia
1 år sedan

Kan man strunta i filmjölk o göra recept utan detta

PERNILLA
PERNILLA
1 år sedan

Vad är den hemliga ingrediensen? 🙂

Saranda
Saranda
1 år sedan

Sjuuuuukaste receptet någonsin !! Asså nej Camilla detta var så brutalt så det finns inte 😦😦😦 Tack för världens bästa recept någonsin! ❤️❤️

saga
saga
1 år sedan

Kan man använda olivolja

Melissa
Melissa
1 år sedan

wow vilken god smak

Arthur
Arthur
1 år sedan

Här kommer mina muffins..😍😍😍 super goda.. en av dem blev ju lite missbildade men ah ja det funkar.. tack Camilla

16317892737537931176078980815767.jpg
Melissa
Melissa
Svara på  Arthur
1 år sedan

ser gott ut får jag smaka???

‪Karin
‪Karin
1 år sedan

Kan mana bara lägga alla smeten i en form och baka den som en vanlig kakao tårta

Doris
Doris
1 år sedan

Delikata muffins med en enorm kladighet!😍😍

Rebecca
Rebecca
1 år sedan

Hej! Jag tänkte testa baka dessa muffinsar men jag undrar vilken filmjölk du använde dvs är det naturell eller med smak?❤️

Ebba
Ebba
1 år sedan

Kan man byta ut den mörka chokladen mot ljus?❤️

Cornelia Krantz
Cornelia Krantz
1 år sedan

Älskar receptet men skulle vilja göra dessa med vit choklad och hallon istället, hur byter man ut kakao-vetemjöl för att få rätt mängd? Och kan man öka på sockret utan att ändra äggmängden? Tack för ett fantastiskt recept!

Cordelia
Cordelia
1 år sedan

Hi dear Camilla! I’m a student from Canada and I just moved here to Sweden for a program in medicine. I’m not very great at speaking Swedish yet but I wanted to put myself up for a challenge. I tried following your recipe in Swedish and I nailed it. It was so good and juicy, will definitely try more of your stuff. Thank you! Love, Cordelia.

Kristin
Kristin
1 år sedan

Supergoda!

Aya
Aya
11 månader sedan

Går det att ha vanlig mjölk om man inte har filmjölk?

Victoria
Victoria
9 månader sedan

Så fantastiskt goda muffins.. Du är en stjärna att följa… Jag blir så glad av dina smarriga recept.🧁🍰🎂🍪🍨

Sara-li
Sara-li
9 månader sedan

Kan man använda filmjölk med smak i?

Jonna
Jonna
9 månader sedan

Hej! Vill baka dessa till min dotters dop. Undrar vad du rekommenderar för topping? Önskar att de ska se ut som ”cupcakes”. Alltså mycket frosting 🙂 helst vill jag ha vitt men är öppen för förslag om du har en bättre smak-kombo. 🥰

Anna Cederlund
Anna Cederlund
6 månader sedan

Ser helt fantastiskt ut. Måste prova!! Tänkte göra i minimuffinsformar. Tänker att det ändrar gradtalet i ugnen men också gräddningstiden…Är det någon som provat?

Carina Johansson
Carina Johansson
6 månader sedan

Fantastiskt goda blev dom🫶

Mika
Mika
5 månader sedan

Vad har du för formar? Alla är så olika och jag får aldrig recepten att stämma.

Samt, hur vet man när de är klara? Sticka? Hur ska det va?

95
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x