Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

40 röster
chokladmuffins
Sådär saftiga och stora chokladmuffins med massor av chokladbitar.

Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!

chokladmuffins
Dessa chokladmuffins är orimligt goda. Det är omöjligt att bara ta en

Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.  

Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.  

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

2,5 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

3 dl strösocker

1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)

3,75 dl filmjölk

200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar saftiga chokladmuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  5. Ha till sist i den mörka chokladen.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.

TIPS!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
Prenumerera
Notis om
guest
16 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
5 månader sedan

[…] efter något chokladigare? Då är mina saftiga chokladmuffins något för dig. Så god att klockorna […]

Olivia
Olivia
4 månader sedan

om man ej har filmjölk funkar det ändå?

Monica
Monica
3 månader sedan

Går muffinsarna att frysa?

Artur Palven
Artur Palven
2 månader sedan

Jag vill baka detta men mina syskon vill inte😭

Cecilia
Cecilia
1 månad sedan

Åh nej, har ingen fil. Går det byta ut eller bara utesluta?

Tina
Tina
15 dagar sedan

Menar du tre hela ägg eller bara äggulan som ska vara med på receptet?

Esther Clayhills
Esther Clayhills
15 dagar sedan

Kan man byta ut filmjölken mot ett mjölkfritt alternativ?

Atra
Atra
9 dagar sedan

Kan man byta ut bikarbonaten mot bara bakpulver?

Jennie
Jennie
4 dagar sedan

Kan man byta ut äggen mot ex kikärtsspad?

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x