Hemligheten bakom riktigt saftiga chokladmuffins

102 röster
chokladmuffins
Sådär saftiga och stora chokladmuffins med massor av chokladbitar.

Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!

chokladmuffins
Dessa chokladmuffins är orimligt goda. Det är omöjligt att bara ta en

Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.  

Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.  

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

2,5 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

3 dl strösocker

1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)

3,75 dl filmjölk

200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar saftiga chokladmuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  5. Ha till sist i den mörka chokladen.
  6. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.

TIPS!

  • Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
  • Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
Prenumerera
Notis om
guest
55 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
1 år sedan

[…] efter något chokladigare? Då är mina saftiga chokladmuffins något för dig. Så god att klockorna […]

Olivia
Olivia
1 år sedan

om man ej har filmjölk funkar det ändå?

Monica
Monica
1 år sedan

Går muffinsarna att frysa?

Artur Palven
Artur Palven
11 månader sedan

Jag vill baka detta men mina syskon vill inte😭

Cecilia
Cecilia
10 månader sedan

Åh nej, har ingen fil. Går det byta ut eller bara utesluta?

Tina
Tina
9 månader sedan

Menar du tre hela ägg eller bara äggulan som ska vara med på receptet?

Esther Clayhills
Esther Clayhills
9 månader sedan

Kan man byta ut filmjölken mot ett mjölkfritt alternativ?

Lorena
Lorena
9 månader sedan

Har ingen filmjölk hemma men grekisk yoghurt? Funkar det oxå?🤗

Thea
Thea
9 månader sedan

Jag har inte bikarbonat. Vad kan jag ha istället?

Rebecca
Rebecca
9 månader sedan

Tack för en otrolig god muffins recept 🙏🙏

Susi
Susi
9 månader sedan

Bakade dessa idag. Hade lite mindre formar så det blev hela 28 st. Hade i dem i 13 min. i ugnen och de blev jättegoda.

Atra
Atra
9 månader sedan

Kan man byta ut bikarbonaten mot bara bakpulver?

Janna Svensson
Janna Svensson
9 månader sedan

Hon har arbetat länge för att ta fram receptet och sen frågar ni om man kan byta ut ingredienser🤔

Jennie
Jennie
9 månader sedan

Kan man byta ut äggen mot ex kikärtsspad?

Åse
Åse
Svara på  Jennie
7 månader sedan

Jag tänkte pröva med no egg och se hur det blir.

Sandra
Sandra
8 månader sedan

Ser verkligen ut som köpe-muffins, på ett bra sätt! Dock tyckte jag att de inte var speciellt söta som bakverk brukar vara, dock använde jag gräddfil istället för filmjölk (kanske påverkade det?). Men gör säkert om dom igen, fast ökar på sockret då 🙂

Salsabil
7 månader sedan

om man inte har grädde fil funkar det med vispgrädde istället eller turkisk yoghurt.

zaynab
7 månader sedan

hej

zaynab
7 månader sedan

tack

det blev så bra

Heba
Heba
6 månader sedan

UTAN TVEKAN DE GODASTE, SAFTIGASTE OCH BÄSTA CHOKLADMUFFINSEN!! Jag toppade mina med en marshmallowfluff buttercream. Guuuuud vad gott det var. Hela familjen njöt:)

maria malke
maria malke
6 månader sedan

Har du provat att baka dem utan ägg??? Och i så fall hur har du då gått till väga? Tack på förhand😊

Jenny
Jenny
5 månader sedan

Vilket fantastiskt recept! Kan man använda detta som grundrecept för muffins om man exkluderar kakaon?

Fatina Ahmed
Fatina Ahmed
5 månader sedan

🌹🌹🌹👍

Pernilla
Pernilla
5 månader sedan

Godaste muffinsen jag bakat, superbra recept!!!👌🏼

Anneli
Anneli
3 månader sedan

Syrran bjöd mig på dessa. Såå god. Dessa måste jag baka💛

Elin
Elin
3 månader sedan

Jag tog vanilj yoghurt smakar banan muffins, lika goda och fluffiga än då :))

SUSANNE
SUSANNE
2 månader sedan

Provade baka dessa i dag, blev så goda. Har tänkt baka blåbärsmuffins, vill använda något liknande recept. Har du något förslag?

Wilma
Wilma
2 månader sedan

Kan man göra de äggfria

Janet
Janet
2 månader sedan

Kan man dra ner på kakao, tycker dom blir för skarpa i smaken

AnnaSara
AnnaSara
1 månad sedan

Hur ska de egentligen vara när de ska ut? Ska de vara lite kladdiga i mitten eller bör man vänta till de är snustorra? Du är SÅ grym btw!! <3

Samia
Samia
1 månad sedan

Kan man strunta i filmjölk o göra recept utan detta

PERNILLA
PERNILLA
4 dagar sedan

Vad är den hemliga ingrediensen? 🙂

55
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x