
Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet. Chokladmuffins. Ni vet, de man köper är ju sådär riktigt riktigt saftiga så att de bara smälter i munnen. Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Men vet ni, nu har jag äntligen kommit fram till ett recept som inte bara är som köpemuffinsen utan faktiskt ÄNNU godare!

Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er. Den här muffinsen får ingen såndär tråkig skorpa på toppen och blir inte ens torr dagen efter, varken om den förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet. Jag vet! Det är så himla bra. Helt enkelt som en köpemuffin fast utan de där bokstavskombinationerna som vi inte förstår vad de betyder. Testa vettja! Och berätta gärna för mig i kommentarsfältet sen om receptet levde upp till dina förväntningar.
Receptet ger 15 supersaftiga chokladmuffins med chokladbitar. En chokladdröm helt enkelt.
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl strösocker
1,25 dl neutral olja (mat-, solros- eller rapsolja)
3,75 dl filmjölk
200 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad + extra choklad att dekorera med.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt neutral olja och filmjölk. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Ha till sist i den mörka chokladen.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. 2/3 smet i varje form är lagom.
- Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa med mer choklad medan de fortfarande är varma.
TIPS!
- Filmjölken funkar utmärkt att byta ut mot yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.
- Gör glutenfria chokladmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
[…] efter något chokladigare? Då är mina saftiga chokladmuffins något för dig. Så god att klockorna […]
om man ej har filmjölk funkar det ändå?
Det funkar 🙂
Går muffinsarna att frysa?
Funkar utmärkt 🙂
Jag vill baka detta men mina syskon vill inte😭
Åhnej vad tråkigt 🙁
Åh nej, har ingen fil. Går det byta ut eller bara utesluta?
Gräddfil, creme fraiche eller valfri yoghurt funkar också 🙂
Menar du tre hela ägg eller bara äggulan som ska vara med på receptet?
Tre hela ägg, receptet är uppdaterat nu 🙂
Kan man byta ut filmjölken mot ett mjölkfritt alternativ?
Ja 😀
Jag har inte bikarbonat. Vad kan jag ha istället?
Dubbelt så mycket bakpulver 🙂
Tack för en otrolig god muffins recept 🙏🙏
Kan man byta ut bikarbonaten mot bara bakpulver?
Ja, du kan ta dubbelt så mycket bakpulver men det kommer att ge en bismak av bakpulver <3
Hon har arbetat länge för att ta fram receptet och sen frågar ni om man kan byta ut ingredienser🤔
Kan man byta ut äggen mot ex kikärtsspad?
Ser verkligen ut som köpe-muffins, på ett bra sätt! Dock tyckte jag att de inte var speciellt söta som bakverk brukar vara, dock använde jag gräddfil istället för filmjölk (kanske påverkade det?). Men gör säkert om dom igen, fast ökar på sockret då 🙂
Hejhej! Vad glad jag blir, tack 🙂 Du kan absolut öka på med sockret om du vill 🙂
om man inte har grädde fil funkar det med vispgrädde istället eller turkisk yoghurt.
turkisk yoghurt funkar 🙂
hej
tack
det blev så bra
UTAN TVEKAN DE GODASTE, SAFTIGASTE OCH BÄSTA CHOKLADMUFFINSEN!! Jag toppade mina med en marshmallowfluff buttercream. Guuuuud vad gott det var. Hela familjen njöt:)
Vad glad jag blir! Tack <3
Har du provat att baka dem utan ägg??? Och i så fall hur har du då gått till väga? Tack på förhand😊