Saftiga bärmuffins med vaniljkrämsgömma och knäckigt havresmul

Nu ska ni få receptet på riktiga sommarmuffins! Saftiga vaniljmuffins med färska bär, en gömma av hemkokt vaniljkräm och knäckigt havresmul på toppen. Det här är verkligen muffins deluxe och det bästa är att de inte alls är särskilt svåra att göra.


Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Saftiga bärmuffins med vaniljkrämsgömma och knäckigt havresmul

Portioner: 20

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver eller 1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör

Ingredienser (muffins):
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
500 g färska hallon och blåbär

Ingredienser (knäckigt havresmul):
1 dl havregryn
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Ingredienser (vaniljkräm):
2,5 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver eller 1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl maizena
50 g mjukt smör

Ingredienser (muffins):
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
500 g färska hallon och blåbär

Ingredienser (knäckigt havresmul):
1 dl havregryn
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
    Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en lufttät burk för att svalna.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
  6. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
  7. Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
  8. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  9. Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
  10. Spritsa vaniljkräm i mitten av smeten i varje form och lägg sedan några bär i varje form.
  11. Nyp ihop alla ingredienserna till smulet i en skål till en deg. Smula degen över muffinsarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Steg för steg

Video
  1. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
    Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en lufttät burk för att svalna.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Blanda alla torra ingredienser till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
  6. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
  7. Ha sedan i ägg och filmjölk och vispa lite till.
  8. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
  9. Fördela muffinsformarna i en muffinsplåt (24 stycken) och fyll med 1/2 smet.
  10. Spritsa vaniljkräm i mitten av smeten i varje form och lägg sedan några bär i varje form.
  11. Nyp ihop alla ingredienserna till smulet i en skål till en deg. Smula degen över muffinsarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monika
Monika
1 year ago

Tror du att man kan göra den i en form?
Tack för alla fina recept ❤️

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?