Vit chokladcupcakes med hallonkompott och cream cheese frosting

När jag började blogga var cupcakes och tårtor med sugar paste typ det enda jag bakade. Idag när jag bakade de här fräscha sommarcupcakesen med vit choklad, hallonkompott och cream cheese frosting, kunde jag inte minnas när jag bakade cupcakes sist. Kan det vara mer än ett år sen, tro?

Egentligen hade jag inte ens planerat att publicera det här receptet. Jag bakade dessa cupcakes till en auktionsvinnare för en välgörenhetsauktion där jag donerade 12 cupcakes i valfritt utförande. Jag passade på att visa hur jag fyller och dekorerar mina cupcakes på instagram stories och det gick inte ens 10 minuter innan min inbox svämmat över med förfrågningar om receptet. Så jag kan ju liksom inte låta bli att ge er receptet då haha 😉

Jag förstår er varför ni var så ivriga att få receptet. De här cupcakesen består av en riktigt saftig vaniljmuffin, syrlig hallonkompott och fluffig cream cheese frosting. Riktigt fräscht, sötsyrligt och gott!

Nu saknas det steg för steg bilder eftersom att det här egentligen inte var ett planerat inlägg men jag ska försöka komplettera med det inom kort så att receptet blir komplett. Tyllen som jag använde till att spritsa frostingen är från Wilton och heter 1B.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Vit chokladcupcakes med hallonkompott och cream cheese frosting

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (saftiga vaniljmuffins):
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
2 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (cream cheese frosting):
600 g färskost
300 g rumsvarmt, mjukt smör
4 dl florsocker
några droppar valfri pastafärg
frystorkade hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (saftiga vaniljmuffins):
200 g vit choklad
200 g rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
2 dl mjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (cream cheese frosting):
600 g färskost
300 g rumsvarmt, mjukt smör
4 dl florsocker
några droppar valfri pastafärg
frystorkade hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa också ner den vita chokladen.
  4. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn smet.
  6. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt dem svalna helt och håller innan du fyller och spritsar dem.
  8. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  9. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  10. Gröp ur ett hål i mitten på varje muffins och fyll med hallonkompott. Vänta en stund tills muffinsarna sugit åt sig lite av kompotten och fyll dem därefter med lite mer kompott tills de är fyllda upp till kanten.
  11. Frosting: Vispa färskost och smör till en fluffig smet.
  12. Tillsätt pastafärgen och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  13. Vispa till sist ner florsockret, bara precis till det gått ihop till en jämn och fluffig frosting. Vispar du för länge finns det risk för att den blir för lös.
  14. Spritsa dina cupcakes med frostingen och dekorera med frystorkade hallon.
  15. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet (helst under lock).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vaniljmuffins: Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
  3. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa också ner den vita chokladen.
  4. Ha sedan i mjölk och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
  5. Till sist har du i vetemjöl och bakpulver och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn smet.
  6. Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Låt dem svalna helt och håller innan du fyller och spritsar dem.
  8. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  9. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  10. Gröp ur ett hål i mitten på varje muffins och fyll med hallonkompott. Vänta en stund tills muffinsarna sugit åt sig lite av kompotten och fyll dem därefter med lite mer kompott tills de är fyllda upp till kanten.
  11. Frosting: Vispa färskost och smör till en fluffig smet.
  12. Tillsätt pastafärgen och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  13. Vispa till sist ner florsockret, bara precis till det gått ihop till en jämn och fluffig frosting. Vispar du för länge finns det risk för att den blir för lös.
  14. Spritsa dina cupcakes med frostingen och dekorera med frystorkade hallon.
  15. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet (helst under lock).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nathalie
Nathalie
3 years ago

Hej Camilla! Tänkte göra dessa cupcakes till ett dop men skulle vilja ha blåbär istället. Kan jag byta ut hallonen rakt av till blåbär istället? ☺️

Micha
Micha
2 years ago

Måste man ha pastafärg eller går det bra med karamellfärg? 🙂

Tina
Tina
2 years ago

Hej! Kan man frysa in själva muffinsen om man vill förbereda dem ett tag innan man ska spritsa och servera dom?

Heba
Heba
2 years ago

Kan man utesluta vitchokladen i muffinsen samt hallonkompotten och ha blåbär istället? 🙂

Lisa
Lisa
2 years ago

Förslag på hur man gör dem glutenfria? Räcker det med mjölmix eller bör något mer läggas till? 😊

Lisa
Lisa
2 years ago

Hur gör jag dem glutenfria? Vilken mängd behövs?

Tasneem
1 year ago

Hej camilla!
Du skrev först att man gör 24 stycken cupcakes, men sedan så sa du att man skulle lägga 12 muffinsformar.
Så ska man gå på 12 eller 24 stycken?

Madelaine
Madelaine
Svara till  Tasneem
1 year ago

Det blir 24 stycken 🙂 eller för mig blev det till och med 27 stycken.

lexi
lexi
1 year ago

Går det att frysa dessa med frostingen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?