Kladdkakemuffins

235 röster
kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins är ljuvligt kladdiga kladdkakor muffinsformat.

Kladdiga, sega, fylliga och med mycket chokladsmak. Det är en ganska bra beskrivning av mina kladdkakemuffins. Söta små kladdkakor som bakas i muffinsformar som gör det enkelt att servera sin kladdkaka både som en söt efterrätt (i dubbel bemärkelse) men gör det också lättare att frysa in och ta fram enstaka portioner.

kladdkakemuffins

Ni vet att jag egentligen är en förespråkare av att variera sockret i sin kladdkaka genom att ha i farinsocker i smeten för en djupare chokladsmak och en liten kolaton i kladdkakesmeten men ni är många som efterfrågat recept på en vanlig, basic kladdkaka med basingredienser så nu tog jag min chans. Så i det här receptet utgår jag från min helt vanliga, klassiska kladdkakesmet utan krusiduller.

Receptet bakas i en muffinsplåt för medelstora muffins och ger 12 stycken kladdkakemuffins.

Ingredienser:

200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

kladdkakemuffins steg för steg
Steg för steg – bilder på hur man bakar kladdkakemuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
  8. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!

TIPS!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
55 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
10 månader sedan

Ifall man vill lyxa till det och ha i farinsocker, hur blir fördelningen isåfall?

Berivan
Berivan
10 månader sedan

Måste man använda just en ballongvisp går det inte med en elvisp?

Donika
Donika
10 månader sedan

Vad använder du för muffinsformar?

Emma
Emma
10 månader sedan

Jättegoda och så enkla och snabba att göra. Lyckades pricka in exakt rätt tid i ungen, så dt blev sådär härligt kladdiga

Nathalie
Nathalie
10 månader sedan

Jag har bara 6 muffinsformar hur mycket av ingredienser ska jag ta vet inte om du fattar men ja! Snälla svara vill verkligen baka det här! 🙂

Mia
Mia
Svara på  Camilla Hamid
10 månader sedan

Eftersom det står 3ägg, ska man ta 2 eller 1 ägg ifall man ska halvera?

Amal
Amal
10 månader sedan

håller på att baka den, ska bli gott! kan du lägga ut en video där du bakar kladkakemuffins?

Emelie
Emelie
9 månader sedan

Funkar det med vilken växtbaserad mjölk som helst om man vill göra veganskt? Alltså även ris och havre?

Last edited 9 månader sedan by Emelie
Emelie
Emelie
Svara på  Emelie
9 månader sedan

Vart ska de vara mjölk i receptet? Jag ser inget om du inte menar i smöret?

Sandra Saume
Sandra Saume
Svara på  Emelie
9 månader sedan

Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk❤️(kopierade bara det som stog längre upp)

Jessica
Jessica
9 månader sedan

Supergoda! Lyckades pricka in precis rätt gräddningstid 😋

Micha
Micha
9 månader sedan

Hej! Kan man förbereda smeten dagen innan dom ska gräddas, och förvara smeten i kylen under natten?

Moa
Moa
8 månader sedan

Blev inte ens kladdiga? Har gjort precis som du skrev.

Annette
Annette
8 månader sedan

Bytte ut 0,5 dl strösocker mot farinsocker och bytte dessutom ut 0,5 dl av kakaon mot 100 g mörk choklad som fick smälta i smöret. Goda!

Ellen
Ellen
8 månader sedan

OMG!
Det är en galen åtgång på dessa i mitt café.
Tusen tack för ett underbart recept 🙏🏻🥰
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

D96208EB-BBD0-4542-8ABC-70CEFB92B58C.jpeg
Nova
Nova
8 månader sedan

Hej!Min mamma bakar som du men bara tårtor tänkte baka dessa när hon kommer hem!Du är min mammas idol❤️🥰

Thea
Thea
8 månader sedan

Älskar dess kladdkakemuffins!! har testat jätte många men dessa är bäst:):)

Anette
Anette
8 månader sedan

Kan jag frysa den?

Kerstin Wernald
Kerstin Wernald
7 månader sedan

Det hade varit jättebra om du skrivit kortare tid än 15-20 för även om du skriver att man får ha koll på olika ugnar så tolkar iaf jag att 15 min är det minsta tiden. Mina muffins var torra vid 15 och det hade räckt med 13 min.

Pernilla
Pernilla
7 månader sedan

Älskar dessa! Gjorde förra månaden och har tänkt på dem varje dag sedan de tig slut. Blir en ny sats idag. Och nej jag tänker inte bjuda någon, sparar alla till mig själv 😉/mammaledig chokladälskare

Tasneem
7 månader sedan

Kan man lägga dem i kylskåpet över natten?

Carola
Carola
7 månader sedan

Såå GODA! 😍 MUMS! 😊

Last edited 7 månader sedan by Carola
Isabel
Isabel
5 månader sedan

Bösta receptet någonsin! TACK

Amelia
Amelia
4 månader sedan

Tack för du finns! Dina recept e fantastiskt makalösa!

Linda Yusef
Linda Yusef
4 månader sedan

Godaste muffins jag har sätt

Linda Yusef
Linda Yusef
4 månader sedan

Mums

Linda Yusef
Linda Yusef
4 månader sedan

hur är dina bakelser så godast

Linda Yusef
Linda Yusef
4 månader sedan

Du är bäst på att titta på

Hejsan
2 månader sedan

Kan man använda 2 dl socker om man vill ha det mindre sött?❤️

55
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x