Kladdkakemuffins

60 röster
kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins är ljuvligt kladdiga kladdkakor muffinsformat.

Kladdiga, sega, fylliga och med mycket chokladsmak. Det är en ganska bra beskrivning av mina kladdkakemuffins. Söta små kladdkakor som bakas i muffinsformar som gör det enkelt att servera sin kladdkaka både som en söt efterrätt (i dubbel bemärkelse) men gör det också lättare att frysa in och ta fram enstaka portioner.

kladdkakemuffins

Ni vet att jag egentligen är en förespråkare av att variera sockret i sin kladdkaka genom att ha i farinsocker i smeten för en djupare chokladsmak och en liten kolaton i kladdkakesmeten men ni är många som efterfrågat recept på en vanlig, basic kladdkaka med basingredienser så nu tog jag min chans. Så i det här receptet utgår jag från min helt vanliga, klassiska kladdkakesmet utan krusiduller.

Receptet bakas i en muffinsplåt för medelstora muffins och ger 12 stycken kladdkakemuffins.

Ingredienser:

200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

kladdkakemuffins steg för steg
Steg för steg – bilder på hur man bakar kladdkakemuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
  8. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!

TIPS!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.
Prenumerera
Notis om
guest
16 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
1 månad sedan

Ifall man vill lyxa till det och ha i farinsocker, hur blir fördelningen isåfall?

Berivan
Berivan
1 månad sedan

Måste man använda just en ballongvisp går det inte med en elvisp?

Donika
Donika
1 månad sedan

Vad använder du för muffinsformar?

Emma
Emma
1 månad sedan

Jättegoda och så enkla och snabba att göra. Lyckades pricka in exakt rätt tid i ungen, så dt blev sådär härligt kladdiga

Nathalie
Nathalie
1 månad sedan

Jag har bara 6 muffinsformar hur mycket av ingredienser ska jag ta vet inte om du fattar men ja! Snälla svara vill verkligen baka det här! 🙂

Amal
Amal
1 månad sedan

håller på att baka den, ska bli gott! kan du lägga ut en video där du bakar kladkakemuffins?

Emelie
Emelie
1 dag sedan

Funkar det med vilken växtbaserad mjölk som helst om man vill göra veganskt? Alltså även ris och havre?

Last edited 1 dag sedan by Emelie
Emelie
Emelie
Svara på  Emelie
23 timmar sedan

Vart ska de vara mjölk i receptet? Jag ser inget om du inte menar i smöret?

Jessica
Jessica
16 minuter sedan

Supergoda! Lyckades pricka in precis rätt gräddningstid 😋

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x