
Kladdiga, sega, fylliga och med mycket chokladsmak. Det är en ganska bra beskrivning av mina kladdkakemuffins. Söta små kladdkakor som bakas i muffinsformar som gör det enkelt att servera sin kladdkaka både som en söt efterrätt (i dubbel bemärkelse) men gör det också lättare att frysa in och ta fram enstaka portioner.

Ni vet att jag egentligen är en förespråkare av att variera sockret i sin kladdkaka genom att ha i farinsocker i smeten för en djupare chokladsmak och en liten kolaton i kladdkakesmeten men ni är många som efterfrågat recept på en vanlig, basic kladdkaka med basingredienser så nu tog jag min chans. Så i det här receptet utgår jag från min helt vanliga, klassiska kladdkakesmet utan krusiduller.
Receptet bakas i en muffinsplåt för medelstora muffins och ger 12 stycken kladdkakemuffins.
Ingredienser:
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
- Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
- Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
- Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
- Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
- Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
- Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!
TIPS!
- Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
- Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.
Ifall man vill lyxa till det och ha i farinsocker, hur blir fördelningen isåfall?
Då skulle jag byta ut 0,5 dl av strösockret mot 0,5-1 dl farinsocker 🙂
Måste man använda just en ballongvisp går det inte med en elvisp?
Smeten ska inte vispas, då får man i luft i smeten. Ballongvispen används för att försiktigt röra om utan att det blir klumpar i smeten 🙂
Vad använder du för muffinsformar?
Hejhej! Använder alla möjliga olika formar, just dem på bilden minns jag inte vart de är ifrån tyvärr ❤️
Jättegoda och så enkla och snabba att göra. Lyckades pricka in exakt rätt tid i ungen, så dt blev sådär härligt kladdiga
Åh så härligt att höra! Vad glad jag blir att du gillade dem 😍
Jag har bara 6 muffinsformar hur mycket av ingredienser ska jag ta vet inte om du fattar men ja! Snälla svara vill verkligen baka det här! 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, då kan du halvera alla ingredienser 🥰
Eftersom det står 3ägg, ska man ta 2 eller 1 ägg ifall man ska halvera?
2 stycken 🥰
håller på att baka den, ska bli gott! kan du lägga ut en video där du bakar kladkakemuffins?
yes, en sådan video är planerad att spelas in framöver 🙂
Funkar det med vilken växtbaserad mjölk som helst om man vill göra veganskt? Alltså även ris och havre?
Det funkar utmärkt 🙂
Vart ska de vara mjölk i receptet? Jag ser inget om du inte menar i smöret?
Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk❤️(kopierade bara det som stog längre upp)
Supergoda! Lyckades pricka in precis rätt gräddningstid 😋
Hej! Kan man förbereda smeten dagen innan dom ska gräddas, och förvara smeten i kylen under natten?
Hejhej! Det går jättebra att förvara smeten i minst fyra dagar i kylen. Se till att förvara den i en lufttät burk bara ❤️
Blev inte ens kladdiga? Har gjort precis som du skrev.
Alla ugnar är olika effektiva och om du upplever att dina inte blev kladdiga så kan du testa att grädda dem kortare tid 🥰
Bytte ut 0,5 dl strösocker mot farinsocker och bytte dessutom ut 0,5 dl av kakaon mot 100 g mörk choklad som fick smälta i smöret. Goda!
Härligt att du fick till det så! 😍
OMG!
Det är en galen åtgång på dessa i mitt café.
Tusen tack för ett underbart recept 🙏🏻🥰
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Åh vad glad jag blir 😍
Hej!Min mamma bakar som du men bara tårtor tänkte baka dessa när hon kommer hem!Du är min mammas idol❤️🥰
Vad kul! Hoppas att det ska smaka 😍
Älskar dess kladdkakemuffins!! har testat jätte många men dessa är bäst:):)
Vad glad jag blir, tack! 😍
Kan jag frysa den?
Det går jättebra! 😊
Det hade varit jättebra om du skrivit kortare tid än 15-20 för även om du skriver att man får ha koll på olika ugnar så tolkar iaf jag att 15 min är det minsta tiden. Mina muffins var torra vid 15 och det hade räckt med 13 min.
Hejhej Kerstin! Förlåt för sent svar. Vad bra att du hittade din ideala tid för din ugn 🥰
Älskar dessa! Gjorde förra månaden och har tänkt på dem varje dag sedan de tig slut. Blir en ny sats idag. Och nej jag tänker inte bjuda någon, sparar alla till mig själv 😉/mammaledig chokladälskare
Med all rätt 😂❤️
Kan man lägga dem i kylskåpet över natten?
Hej, ja! 😍
Såå GODA! 😍 MUMS! 😊
Åh, tack för att du gillar dem! 😍
Bösta receptet någonsin! TACK
Tack själv 🥰🥰
Tack för du finns! Dina recept e fantastiskt makalösa!
Fina människa, tack! ❤️❤️❤️❤️
Godaste muffins jag har sätt
Vad kul att höra, tack 🥰
Mums
🥰🥰
hur är dina bakelser så godast
🥰🥰
Du är bäst på att titta på
Tack vad snäll du är! ❤️
Kan man använda 2 dl socker om man vill ha det mindre sött?❤️
Hejhej, det kan man