Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins är ljuvligt kladdiga kladdkakor muffinsformat.

Kladdiga, sega, fylliga och med mycket chokladsmak. Det är en ganska bra beskrivning av mina kladdkakemuffins. Söta små kladdkakor som bakas i muffinsformar som gör det enkelt att servera sin kladdkaka både som en söt efterrätt (i dubbel bemärkelse) men gör det också lättare att frysa in och ta fram enstaka portioner.

Ni vet att jag egentligen är en förespråkare av att variera sockret i sin kladdkaka genom att ha i farinsocker i smeten för en djupare chokladsmak och en liten kolaton i kladdkakesmeten men ni är många som efterfrågat recept på en vanlig, basic kladdkaka med basingredienser så nu tog jag min chans. Så i det här receptet utgår jag från min helt vanliga, klassiska kladdkakesmet utan krusiduller.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

Portioner: 12

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Tips!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

TIPS!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Enklast blir det med hjälp av en doseringstratt (reklam).Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
  8. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!
Steg för steg

kladdkakemuffins steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Enklast blir det med hjälp av en doseringstratt (reklam).Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
  8. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 14 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
61 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
2 years ago

Ifall man vill lyxa till det och ha i farinsocker, hur blir fördelningen isåfall?

Berivan
Berivan
2 years ago

Måste man använda just en ballongvisp går det inte med en elvisp?

Donika
Donika
2 years ago

Vad använder du för muffinsformar?

Emma
Emma
2 years ago

Jättegoda och så enkla och snabba att göra. Lyckades pricka in exakt rätt tid i ungen, så dt blev sådär härligt kladdiga

Nathalie
Nathalie
2 years ago

Jag har bara 6 muffinsformar hur mycket av ingredienser ska jag ta vet inte om du fattar men ja! Snälla svara vill verkligen baka det här! 🙂

Mia
Mia
Svara till  camillahamid
2 years ago

Eftersom det står 3ägg, ska man ta 2 eller 1 ägg ifall man ska halvera?

Amal
Amal
2 years ago

håller på att baka den, ska bli gott! kan du lägga ut en video där du bakar kladkakemuffins?

Emelie
Emelie
2 years ago

Funkar det med vilken växtbaserad mjölk som helst om man vill göra veganskt? Alltså även ris och havre?

Last edited 2 years ago by Emelie
Emelie
Emelie
Svara till  Emelie
2 years ago

Vart ska de vara mjölk i receptet? Jag ser inget om du inte menar i smöret?

Sandra Saume
Sandra Saume
Svara till  Emelie
2 years ago

Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk❤️(kopierade bara det som stog längre upp)

Jessica
Jessica
2 years ago

Supergoda! Lyckades pricka in precis rätt gräddningstid 😋

Micha
Micha
2 years ago

Hej! Kan man förbereda smeten dagen innan dom ska gräddas, och förvara smeten i kylen under natten?

Moa
Moa
2 years ago

Blev inte ens kladdiga? Har gjort precis som du skrev.

Annette
Annette
2 years ago

Bytte ut 0,5 dl strösocker mot farinsocker och bytte dessutom ut 0,5 dl av kakaon mot 100 g mörk choklad som fick smälta i smöret. Goda!

Ellen
Ellen
2 years ago

OMG!
Det är en galen åtgång på dessa i mitt café.
Tusen tack för ett underbart recept 🙏🏻🥰
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

D96208EB-BBD0-4542-8ABC-70CEFB92B58C.jpeg
Nova
Nova
2 years ago

Hej!Min mamma bakar som du men bara tårtor tänkte baka dessa när hon kommer hem!Du är min mammas idol❤️🥰

Thea
Thea
2 years ago

Älskar dess kladdkakemuffins!! har testat jätte många men dessa är bäst:):)

Anette
Anette
2 years ago

Kan jag frysa den?

Kerstin Wernald
Kerstin Wernald
2 years ago

Det hade varit jättebra om du skrivit kortare tid än 15-20 för även om du skriver att man får ha koll på olika ugnar så tolkar iaf jag att 15 min är det minsta tiden. Mina muffins var torra vid 15 och det hade räckt med 13 min.

Pernilla
Pernilla
2 years ago

Älskar dessa! Gjorde förra månaden och har tänkt på dem varje dag sedan de tig slut. Blir en ny sats idag. Och nej jag tänker inte bjuda någon, sparar alla till mig själv 😉/mammaledig chokladälskare

Tasneem
2 years ago

Kan man lägga dem i kylskåpet över natten?

Carola
Carola
Svara till  camillahamid
9 months ago

Ungefär hur många dagar kan man ha de i kylen?

Carola
Carola
2 years ago

Såå GODA! 😍 MUMS! 😊

Last edited 2 years ago by Carola
Isabel
Isabel
2 years ago

Bösta receptet någonsin! TACK

Amelia
Amelia
2 years ago

Tack för du finns! Dina recept e fantastiskt makalösa!

Linda Yusef
Linda Yusef
2 years ago

Godaste muffins jag har sätt

Linda Yusef
Linda Yusef
2 years ago

Mums

Linda Yusef
Linda Yusef
2 years ago

hur är dina bakelser så godast

Linda Yusef
Linda Yusef
2 years ago

Du är bäst på att titta på

Hejsan
2 years ago

Kan man använda 2 dl socker om man vill ha det mindre sött?❤️

Ella
Ella
1 year ago

Måste testa detta recept! Funkar det att skippa muffinsformarna om man gräddar dem i en ordentligt smörad muffinsplåt?

Mirjeta
Mirjeta
1 year ago

Hej! Du är så duktig ❤
Brukar göra dina recept😍

Sharmaine
Sharmaine
1 year ago

Om man ska förvara dessa i frysen ska man tänka på något speciellt när man väl ska bjuda dessa.

Lisa
Lisa
9 months ago

Så goda! Eller juste jag har inte haft tid att testa dem det är mycket på jobbet nu❤️

Tips!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?