Kladdkakemuffins

298 röster
kladdkakemuffins
Kladdkakemuffins är ljuvligt kladdiga kladdkakor muffinsformat.

Kladdiga, sega, fylliga och med mycket chokladsmak. Det är en ganska bra beskrivning av mina kladdkakemuffins. Söta små kladdkakor som bakas i muffinsformar som gör det enkelt att servera sin kladdkaka både som en söt efterrätt (i dubbel bemärkelse) men gör det också lättare att frysa in och ta fram enstaka portioner.

kladdkakemuffins

Ni vet att jag egentligen är en förespråkare av att variera sockret i sin kladdkaka genom att ha i farinsocker i smeten för en djupare chokladsmak och en liten kolaton i kladdkakesmeten men ni är många som efterfrågat recept på en vanlig, basic kladdkaka med basingredienser så nu tog jag min chans. Så i det här receptet utgår jag från min helt vanliga, klassiska kladdkakesmet utan krusiduller.

Receptet bakas i en muffinsplåt för medelstora muffins och ger 12 stycken kladdkakemuffins.

Ingredienser:

200 g smör

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

kladdkakemuffins steg för steg
Steg för steg – bilder på hur man bakar kladdkakemuffins.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Det härliga med kladdkakemuffins är att de funkar utmärkt att servera direkt då de inte behöver skäras upp men om du låter de stå i kylskåpet i minst 1h så får du till den där magiskt sega konsistensen som bara smälter i munnen.
  8. Servera dina kladdkakemuffins med lättvispad grädde och hallon!

TIPS!

  • Gör glutenfria kladdkakemuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

66 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
1 år sedan

Ifall man vill lyxa till det och ha i farinsocker, hur blir fördelningen isåfall?

Berivan
Berivan
1 år sedan

Måste man använda just en ballongvisp går det inte med en elvisp?

Donika
Donika
1 år sedan

Vad använder du för muffinsformar?

Emma
Emma
1 år sedan

Jättegoda och så enkla och snabba att göra. Lyckades pricka in exakt rätt tid i ungen, så dt blev sådär härligt kladdiga

Nathalie
Nathalie
1 år sedan

Jag har bara 6 muffinsformar hur mycket av ingredienser ska jag ta vet inte om du fattar men ja! Snälla svara vill verkligen baka det här! 🙂

Mia
Mia
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Eftersom det står 3ägg, ska man ta 2 eller 1 ägg ifall man ska halvera?

Amal
Amal
1 år sedan

håller på att baka den, ska bli gott! kan du lägga ut en video där du bakar kladkakemuffins?

Emelie
Emelie
1 år sedan

Funkar det med vilken växtbaserad mjölk som helst om man vill göra veganskt? Alltså även ris och havre?

Last edited 1 år sedan by Emelie
Emelie
Emelie
Svara på  Emelie
1 år sedan

Vart ska de vara mjölk i receptet? Jag ser inget om du inte menar i smöret?

Sandra Saume
Sandra Saume
Svara på  Emelie
1 år sedan

Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk❤️(kopierade bara det som stog längre upp)

Jessica
Jessica
1 år sedan

Supergoda! Lyckades pricka in precis rätt gräddningstid 😋

Micha
Micha
1 år sedan

Hej! Kan man förbereda smeten dagen innan dom ska gräddas, och förvara smeten i kylen under natten?

Moa
Moa
1 år sedan

Blev inte ens kladdiga? Har gjort precis som du skrev.

Annette
Annette
1 år sedan

Bytte ut 0,5 dl strösocker mot farinsocker och bytte dessutom ut 0,5 dl av kakaon mot 100 g mörk choklad som fick smälta i smöret. Goda!

Ellen
Ellen
1 år sedan

OMG!
Det är en galen åtgång på dessa i mitt café.
Tusen tack för ett underbart recept 🙏🏻🥰
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

D96208EB-BBD0-4542-8ABC-70CEFB92B58C.jpeg
Nova
Nova
1 år sedan

Hej!Min mamma bakar som du men bara tårtor tänkte baka dessa när hon kommer hem!Du är min mammas idol❤️🥰

Thea
Thea
1 år sedan

Älskar dess kladdkakemuffins!! har testat jätte många men dessa är bäst:):)

Anette
Anette
1 år sedan

Kan jag frysa den?

Kerstin Wernald
Kerstin Wernald
1 år sedan

Det hade varit jättebra om du skrivit kortare tid än 15-20 för även om du skriver att man får ha koll på olika ugnar så tolkar iaf jag att 15 min är det minsta tiden. Mina muffins var torra vid 15 och det hade räckt med 13 min.

Pernilla
Pernilla
1 år sedan

Älskar dessa! Gjorde förra månaden och har tänkt på dem varje dag sedan de tig slut. Blir en ny sats idag. Och nej jag tänker inte bjuda någon, sparar alla till mig själv 😉/mammaledig chokladälskare

Tasneem
1 år sedan

Kan man lägga dem i kylskåpet över natten?

Carola
Carola
1 år sedan

Såå GODA! 😍 MUMS! 😊

Last edited 1 år sedan by Carola
Isabel
Isabel
1 år sedan

Bösta receptet någonsin! TACK

Amelia
Amelia
1 år sedan

Tack för du finns! Dina recept e fantastiskt makalösa!

Linda Yusef
Linda Yusef
1 år sedan

Godaste muffins jag har sätt

Linda Yusef
Linda Yusef
1 år sedan

Mums

Linda Yusef
Linda Yusef
1 år sedan

hur är dina bakelser så godast

Linda Yusef
Linda Yusef
1 år sedan

Du är bäst på att titta på

Hejsan
11 månader sedan

Kan man använda 2 dl socker om man vill ha det mindre sött?❤️

Ella
Ella
9 månader sedan

Måste testa detta recept! Funkar det att skippa muffinsformarna om man gräddar dem i en ordentligt smörad muffinsplåt?

Mirjeta
Mirjeta
8 månader sedan

Hej! Du är så duktig ❤
Brukar göra dina recept😍

Sharmaine
Sharmaine
5 månader sedan

Om man ska förvara dessa i frysen ska man tänka på något speciellt när man väl ska bjuda dessa.

Marina
Marina
4 månader sedan

Det godaste kladdkakemuffins jag har ätit i mitt liv. Alltså seriöst. Ställde in i kylen för en timme och de blev sjukt sega och goda 🫣😋😋😋😋😍😍😍🤩😘
Tack för receptet 😘

Marie Unevik
Marie Unevik
4 månader sedan

Underbart goda glutenfria muffins. Första omgången försvann blixtsnabbt så nu är det dax för en ny omgång.

Zeynab
Zeynab
4 månader sedan

Hej måste dem svalna innan dem ska in i kylen? Måste dem in i kylen

Hanna
Hanna
20 timmar sedan

Hej!mina elever fick idag på hkk baka kladdkakemuffins. Det var en grupp som fick smet som skar sig. I formarna låg alltså en ”klutt” med smet men smöret bubblade runtomkring. Vet du vad detta berodde på? Vi blev nyfikna att ta reda på varför. Alla grupper följde samma recept och process.

66
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x