Varma chokladbomber – “hot chocolate bombs”

Varma chokladbomber är ett riktigt gott och festligt sätt att servera varm choklad på.

Vad händer om man fyller runda skal av choklad med varm chokladpulver, marshmallows och annat som man tycker är gott, sänker ner i en kopp och häller varm mjölk över? Jo, man får världens härligaste servering av varm choklad i form av varma chokladbomber. Sociala mediers nya dryckestrend som är både rolig och god att göra.

Namnet är översatt direkt från engelska då det är på engelsktalande konton som jag hittat detta tips och där kallas detta “hot chocolate bombs”.

Om du dessutom tempererar chokladen så är det en perfekt present att ge bort. Hur man tempererar choklad beskriver jag i DETTA recept.

Silikonformen som jag använde hittar du HÄR (adlink).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
varma chokladbomber

Varma chokladbomber – “hot chocolate bombs”

Portioner: 3

Ingredienser

Varm choklad:
3 msk kakao
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Varma chokladbomber:
150 g choklad av valfri sort (jag använde mörk choklad men mjölkchoklad, vit choklad eller annan sorts choklad som du gillar funkar också)
polkagriskross och marshmallows att fylla med tillsammans med varm choklad.
vispad grädde att toppa din varma choklad med.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

Varm choklad:
3 msk kakao
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Varma chokladbomber:
150 g choklad av valfri sort (jag använde mörk choklad men mjölkchoklad, vit choklad eller annan sorts choklad som du gillar funkar också)
polkagriskross och marshmallows att fylla med tillsammans med varm choklad.
vispad grädde att toppa din varma choklad med.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Blanda ihop alla ingredienser till den varma chokladen i en skål. Du kan använda färdig varm choklad om du vill också. Ställ åt sidan.
  2. Smält den mörka chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du fördelar den i silikonformarna. Använd en pensel för att hela insidan av formen ska bli täckt i choklad. Vänd sedan silikonmattan fram och tillbaka i olika riktningar för att chokladen ska bli jämnt fördelad. Spara den choklad som blir över för att försegla halvorna senare.
  3. Ställ in silikonformen i kylskåpet i minst 20 minuter.
  4. Tryck ut skalen ur formarna försiktigt. Fyll hälften av skalen med varm choklad, marshmallows och annat som du tycker är gott. Själv tog jag polkagriskross.
  5. Nu är det dags att försluta halvorna så att du får varma chokladbomber. Lägg de tomma skalen över de fyllda så att du får en sfär. Det finns lite olika sätt att försegla dem på. En del tar hjälp av en varm tallrik eller en varm, torr stekpanna. Det är liiite risky i och med att chokladskalen är rätt tunna. Gör man dem tjockare finns det risk för att de inte öppnar upp sig ordentligt när man häller på den varma mjölken så jag tar istället hjälp av den överblivna smälta chokladen och stryker försiktigt över den på skarven mellan halvorna.
  6. När du stängt de varma chokladbomberna så behöver de stå i kylskåpet i minst 5-10 minuter innan du serverar dem.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Blanda ihop alla ingredienser till den varma chokladen i en skål. Du kan använda färdig varm choklad om du vill också. Ställ åt sidan.
  2. Smält den mörka chokladen i microvågsugn eller över ett vattenbad. Låt svalna lite innan du fördelar den i silikonformarna. Använd en pensel för att hela insidan av formen ska bli täckt i choklad. Vänd sedan silikonmattan fram och tillbaka i olika riktningar för att chokladen ska bli jämnt fördelad. Spara den choklad som blir över för att försegla halvorna senare.
  3. Ställ in silikonformen i kylskåpet i minst 20 minuter.
  4. Tryck ut skalen ur formarna försiktigt. Fyll hälften av skalen med varm choklad, marshmallows och annat som du tycker är gott. Själv tog jag polkagriskross.
  5. Nu är det dags att försluta halvorna så att du får varma chokladbomber. Lägg de tomma skalen över de fyllda så att du får en sfär. Det finns lite olika sätt att försegla dem på. En del tar hjälp av en varm tallrik eller en varm, torr stekpanna. Det är liiite risky i och med att chokladskalen är rätt tunna. Gör man dem tjockare finns det risk för att de inte öppnar upp sig ordentligt när man häller på den varma mjölken så jag tar istället hjälp av den överblivna smälta chokladen och stryker försiktigt över den på skarven mellan halvorna.
  6. När du stängt de varma chokladbomberna så behöver de stå i kylskåpet i minst 5-10 minuter innan du serverar dem.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gul
Gul
4 years ago

Var kan man köpa gelatinfria marshmallows?

Laura Carolina Amaya Flores
Laura Carolina Amaya Flores
3 years ago

Hej Camilla! Var har du köp polkagriskäparna?

Eva Johansson
Eva Johansson
3 years ago

“Vad händer om man fyller runda skal av choklad med varm choklad, marshmallows och annat som man tycker är gott, sänker ner i en kopp och häller varm mjölk över” Man kan ju inte fylla en chokladsfär med varm choklad. Men man kan fylla en sfär varmchokladpulver/O’boy eller så. Det låter så fel i receptet.

Veronica Ottosson
Veronica Ottosson
2 years ago

Kan man förvara dom i skafferiet en period?

Nora
Nora
2 years ago

Hej kan man använda annat än just silikonformar

Anna
Anna
1 year ago

Hej, kan man ta smaksatt choklad (typ apelsin) som bas för sfärerna? Eller måste det vara “ren” choklad?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?