Rocky Road-klubbor

11 röster
rocky road klubbor
Rocky Road-klubbor: det klassiska julgodiset Rocky road i ny tappning i tre olika smaker, toppad med allt som du tycker är gott.
Foto: Ulrika Pousette.

I år fick jag äran att ta fram 5 juliga och pyssliga recept till Amelias tidning julpyssel & hemmafix. Det var så roligt att ta fram recepten, ni bara måste köpa tidningen och se själva! Ett av dem är dessa Rocky Road-klubbor som jag tycker så mycket om.

amelia jul
Amelia julpyssel & hemmafix finns ute i butik nu!

Rocky Road är verkligen ett tacksamt julgodis  att göra då det helt enkelt består av valfri choklad och allt du tycker är gott. Extra roligt blir det att servera dem som klubbor. Du måste inte temperera chokladen men det gör att chokladen inte svettas, får fingeravtryck eller blir grådassig.

Receptet ger ca 8 rocky road-klubbor per chokladsmak.

Vita Rocky Road – klubbor:

300 g vit choklad

Rafaelo

Frystorkade hallon

Rostade & saltade mandlar

Ljusa Rocky Road – klubbor:

300 g mjölkchoklad

Marshmallows

Dumle

Rostade & saltade jordnötter

Mörka Rocky Road – klubbor:

300 g mörk choklad

Non stop

Salta kringlor

Smulade pepparkakor

Temperera choklad

Mörk choklad:

Grovhacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 50 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 28 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 32 grader över ett vattenbad.

Ljus choklad:

Grovhacka den ljusa chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 45 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 27 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 30 grader över ett vattenbad.

Vit choklad:

Grovhacka den vita chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 40 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 26 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 28 grader över ett vattenbad.

Gör såhär:

  1. Börja med att temperera chokladen för respektive klubba.
  2. Täck tre plåtar eller brickor som får plats i kylskåpet med bakplåtspapper. Placera ut klubbpinnar i en cirkel på plåten så att klubbpinnarna pekar innåt.
  3. Häll chokladen på brickan så att minst 1/3 av varje klubbpinne täcks i choklad.
  4. Grovhaxka all topping till respektive chokladsmak och strössla det över chokladen.
  5. Ställ in plåtarna i kylskåpet för att stelna, ca 1 timme, innan du bryter dem till klubbor.

TIPS!

Slå in i cellofan och ge bort i present.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x