Rocky Road-klubbor

Rocky Road-klubbor: det klassiska julgodiset Rocky road i ny tappning i tre olika smaker, toppad med allt som du tycker är gott.

I år fick jag äran att ta fram 5 juliga och pyssliga recept till Amelias tidning julpyssel & hemmafix. Det var så roligt att ta fram recepten, ni bara måste köpa tidningen och se själva! Ett av dem är dessa Rocky Road-klubbor som jag tycker så mycket om.

amelia jul
Amelia julpyssel & hemmafix finns ute i butik nu!

Rocky Road är verkligen ett tacksamt julgodis  att göra då det helt enkelt består av valfri choklad och allt du tycker är gott. Extra roligt blir det att servera dem som klubbor. Du måste inte temperera chokladen men det gör att chokladen inte svettas, får fingeravtryck eller blir grådassig.

Temperera choklad

Mörk choklad:

Grovhacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 50 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 28 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 32 grader över ett vattenbad.

Ljus choklad:

Grovhacka den ljusa chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 45 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 27 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 30 grader över ett vattenbad.

Vit choklad:

Grovhacka den vita chokladen i mindre bitar och lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål över sjudande vattenbad. Smält under omrörning. När chokladen når 40 grader tar du bort skålen från värmen och tillsätter resten av chokladen. Rör om hela tiden tills temperaturen sjunker till 26 grader. Därefter värmer du återigen upp chokladen till 28 grader över ett vattenbad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Förhandsbeställ min nya bok signerad:

rocky road klubbor

Rocky Road-klubbor

Portioner: 8

Ingredienser

Vita Rocky Road – klubbor:
300 g vit choklad
Rafaelo
Frystorkade hallon
Rostade & saltade mandlar

Ljusa Rocky Road – klubbor:
300 g mjölkchoklad
Marshmallows
Dumle
Rostade & saltade jordnötter

Mörka Rocky Road – klubbor:
300 g mörk choklad
Non stop
Salta kringlor
Smulade pepparkakor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Vita Rocky Road – klubbor:
300 g vit choklad
Rafaelo
Frystorkade hallon
Rostade & saltade mandlar

Ljusa Rocky Road – klubbor:
300 g mjölkchoklad
Marshmallows
Dumle
Rostade & saltade jordnötter

Mörka Rocky Road – klubbor:
300 g mörk choklad
Non stop
Salta kringlor
Smulade pepparkakor

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Börja med att temperera chokladen för respektive klubba.
  2. Täck tre plåtar eller brickor som får plats i kylskåpet med bakplåtspapper. Placera ut klubbpinnar i en cirkel på plåten så att klubbpinnarna pekar innåt.
  3. Häll chokladen på brickan så att minst 1/3 av varje klubbpinne täcks i choklad.
  4. Grovhaxka all topping till respektive chokladsmak och strössla det över chokladen.
  5. Ställ in plåtarna i kylskåpet för att stelna, ca 1 timme, innan du bryter dem till klubbor.

Steg för steg

Det finns inget steg för steg för detta recept

Video
  1. Börja med att temperera chokladen för respektive klubba.
  2. Täck tre plåtar eller brickor som får plats i kylskåpet med bakplåtspapper. Placera ut klubbpinnar i en cirkel på plåten så att klubbpinnarna pekar innåt.
  3. Häll chokladen på brickan så att minst 1/3 av varje klubbpinne täcks i choklad.
  4. Grovhaxka all topping till respektive chokladsmak och strössla det över chokladen.
  5. Ställ in plåtarna i kylskåpet för att stelna, ca 1 timme, innan du bryter dem till klubbor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?