Vaniljhjärtan är en klassisk kondiskaka som består av en spröd mördeg med vaniljkrämsgömma formad till ett hjärta. En ljuvlig kaka som bara smälter i munnen och som är vacker för ögat. Särskilt om man även gör vaniljkrämen själv. De är lite pyssliga att göra men det är så värt det för den här kakan är väldigt god.
För att göra klassiska vaniljhjärtan så behöver du hjärtformar och det här receptet ger 10-12 vaniljhjärtan (beroende på hur tjockt du kavlar degen). Har du inte formarna så kan du göra vaniljhjärtan i långpanna med DETTA recept.
Vegansk vaniljkräm:
1 dl vatten
1 dl havre- eller sojamjölk (om du även vill göra den glutenfri är det viktigt att den mjölk du använder är glutenfri också)
1 dl vispbar havre- eller sojagrädde (om du även vill göra den glutenfri är det viktigt att den grädde du använder är glutenfri också)
2 msk strösocker
0,5 tsk vaniljpasta eller frön från 1 vaniljstång
3 msk majsstärkelse
2 msk mjölkfritt margarin
1 krm salt
Gör såhär:
Koka upp alla ingredienser förutom mjölkfritt margarin på medelvärme i en kastrull. Rör om hela tiden tills den tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner margarinet. Häll över krämen i en ren glasburk och låt svalna under lock i rumstemperatur.
Vilken tydlig bra video! Har formar, men dragit mig för att göra dem pga krämen.
Men jag ska ge det ett försök!
Tack! 🌸
Hej hej! Ursäkta sent svar, tack så mycket! – tycker absolut att du ska pröva! Lycka till 🥰
Hej min kräm blir alldeles för rinnig vad ska jag göra
Hejhej! Då kan du ha ner en extra äggula eller mer majsstärkelse och försiktigt värma på den igen ❤️
Älskar din bra å tydlig förklaring i videon 😍🥰❤️
Tack snälla, vad glad jag blir! 🥰
Tack för många härliga recept! Ett litet tips: när jag gör vaniljhjärtan använder jag ett pepparkaksmått i lagom storlek när jag ska klä hjärtformen med deg.
Tack själv för ett toppentips! ❤️
Hur många blir det på ditt recept?
Hej undrar hur många kakor det blir av detta recept