Receptet bakade jag i en liten rund bakform med diameter på 20 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
- Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
- Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
- Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.
- Fyllning: Blanda ihop marshmallow fluff och jordnötssmör så att du får en härligt seg jordnötsnougat.
- Varva varje lager på tårtan med ett lager jordnötsnougat, karamelliserad mjölk och sen toppa med hela jordnötter. Jag använde en tårtring för att tårtan skulle hålla sig stabil tills fyllningen stelnat ordentligt. Har du inte det kan du använda samma form som du gräddade tårtbotten i om den har avtagbara kanter.
- Ställ tårtan i kylskåpet medan du förbereder chokladsmörkrämen.
- Chokladsmörkräm: Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över ett vattenbad.
- Vispa upp äggvitorna i en bunke till styva toppar i en värmetålig skål.
- Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen.
- Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
- Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
- Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
- Kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
- Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den på din tårta.
- Dekorera med spritsad chokladsmörkräm, grovhackade jordnötter och choklad.
- Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej bästa Camilla🥰
Istället för att dela tårtbotten i 3 delar, kan man grädda 3st var för sig istället ? Vågar inte dela, misslyckades en gång innan
Hejhej! Det funkar absolut 😀 <3
Använder du verkligen hela burken med kondenserad mjölk? Blir det inte rinnigt?
Kan man använda normal saltat smör?
Ja 😊
Hej! Jag har gjort detta recept utifrån din bok och åkte till sommarstugan för att göra klart den där och fira min 30-års dag. Dock glömde jag boken hemma med receptet till krämerna. Är det samma recept som här? Känns inte som chokladkrämen runt om är samma.
Hälsningar Sara
Hejhej, förlåt för sent svar. Hoppas att det löste sig! Det är inte samma recept som i boken <3 Grattis i efterskott 🥳
Åh vad smarrigt detta lät! Om man skall baka för 12-14 personer – bör man köra denna i en 22cm eller 24cm form? Samt förstås anpassa receptets volym därefter!🤪