Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar peanut butter and chocolate cheesecake.
- Botten: Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter. Tillsätt jordnötssmör och vispa lite till. Sikta ner florsockret och vaniljsockret. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock cheesecakesmet med hjälp av en slickepott. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
- Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
- Ganache: Ganachen gör du enkelt genom att finhacka mjölkchokladen och lägga den i en värmetålig skål.
- Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
- Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den. Garnera med grovhackade salta och rostade jordnötter.
- Servera cheesecaken direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Den måste bara testas 😋 ser kanonsmarrig ut!
😍😍😍
Har precis gjort denna men min ganache blev liksom glansig å väldigt tjock i konsistensen.. vad kan ha gått fel då? 😅
Det verkar som att den stått för länge men annars är det bara att bre ut den på cheesecaken 🥰
Hej!
Går det bra att frysa hela cheesecaken och sedan tina i kylskåpet under natten?
Eller bör man lägga på sista lagret av choklad och nötter när den är tinad?
Funkar utmärkt men allra helst utan chokladen ovanpå då den lätt svettas vid upptining 🥰
Hej! Värmde grädden till ganachen men troligtvis för lite för chokladen smälte inte helt. Satte då skålen över ett vattenbad så den smälte och blev slät. Nu när den svalnat är den grynig men smakar gott. Vad beror detta på, att den blev för varm?
Gjorde med glutenfria oreo’s, och den blev så god!
Det blir så ibland om man värmer på ganachen för mycket men då är det bara att staxmixtra smeten eller ha i en liten liten skvätt vispgrädde i taget samtidigt som man rör om snabbt tills man har rätt konsistens igen ❤️
Går det att göra denna glutenfri? 😁
Yes, bara att byta ut digestivekexen i botten mot glutenfria kex ❤️
Jag ska baka denna cheesecake idag ❤️😍🤤
Hoppas att det ska smaka! 🥰
Det smakade jättegott och receptet var lätt att följa steg för steg ❤️😍
Hej, hur länge kan den stå i kylskåp-helt klar? Eller är det bättre att hälla på chokladen innan servering(om den står kallt)
Jag råkade lägga matlagningsgrädde istället för vispgrädde
Kan jag rädda fyllningen ändå?😭