Man blir verkligen lycklig av rabarbersäsongen och allt gott man kan baka så länge de finns men det är så synd att den inte varar så länge. Jag njuter av det så länge det varar och därför har det blivit ett och annat rabarberrecept här på bloggen. Dagens rabarberbakverk är faktiskt något som många av er har önskat, nämligen rabarbercheesecake. Spröd digestivebotten och krämig cheesecakefyllning som toppas med en härligt sötsyrlig rabarbergelé.
Som de flesta a mina cheesecakes så bakas även denna goding utan ugn. Det är ju så smidigt och det blir ju så gott. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.
Författare: Camilla Hamid
Toppenrecept! Men min rabarbersmet smälte delar av cheesecaken och den blev melerad, trots en timme i kylen och tunnaste möjliga stråle, som beskrivet. Finns det något mer man kan göra?
Hej! Kan man använda gelantinblad istället för gelantinpulver och hur gör jag då?
Hej hej! 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 st gelatinblad. Låt gelatinbladet dra i kallt vatten i ca 5 minuter, innan du tar upp dem och smälter de på låg värme i en kastrull. Låt gelatinet svalna innan du tillsätter det med övriga ingredienser ❤️
Tack snälla för ditt svar.
Gjorden denna på morsdag så fantastisk god. Kan man byta ut rabarbern till hallon eller jordgubbar nu nät den säsongen närmar sig?
Hejhej! Det går jättebra, tänk bara på att frysta jordgubbar ger ifrån sig mer vätska 🙂
Fattar inte. Såg bra ut i kylen men fyllningen var som rinnig glass. Hur mycket ska färskosten och grädden vispas?
Hejhej! Smeten har förmodligen behövt vispas ett tag till. Hoppas att det går bättre nästa gång! ☺️
Hej, kan man använda gelésocker istället för agar agar? Hur mycket ska man då använda? Och antar att man då dessutom ska minska andelen socker.
Om man dessutom vill göra den glutenfri, räcker det då att byta ut botten mot glutenfria digestivekex?
Hej!
Kan kakan frysas?
Hejhej, ja! 😍
Det blir gott men jag pressade det jag kunde genom silen och fick tydligen för mycket vätska för rabarberskiktet stelnade inte. Nu har jag hällt av det jag kan och kokat om med gelatinpulver igen i större mängd. Du kanske ska skriva till något om vätskemängd. Eller använder du det som inte rann igenom? Ser ut som saft på bilden?