No bake blåbärscheesecake

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette

En krämig och god blåbärscheesecake som bakas utan ugn.

Det är så gott med blåbär! Jag har i det både i gröten på morgonen och som smaksättning och dekoration i bakverk. Färgen är magisk och smaken likaså. Idag vill jag tipsa er om att baka den här blåbärscheesecaken som bakas utan ugn.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
blåbärscheesecake

No bake blåbärscheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

15 digestivekex
100 g smör
225 g frysta blåbär
saft från 1 citron
1 tsk agar agar pulver eller 2 tsk gelatinpulver
1,5 dl strösocker
600 g färskost
2 dl vispgrädde
färska blåbär att dekorera med

Tips!

  • Gör glutenfri blåbärscheesecake genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

15 digestivekex
100 g smör
225 g frysta blåbär
saft från 1 citron
1 tsk agar agar pulver eller 2 tsk gelatinpulver
1,5 dl strösocker
600 g färskost
2 dl vispgrädde
färska blåbär att dekorera med

TIPS!

  • Gör glutenfri blåbärscheesecake genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan av en matsked. Se till att packa riktigt tätt. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Koka upp blåbär med citronsaft till ett mos.
  6. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp purén tillsammans med agar agar pulver och strösocker i 3-4 minuter. Häll upp blåbärspurén i en skål och låt svalna tills den tjocknat i rumstemperatur.
  7. Vispa ihop färskost och ovispad grädde krämigt med elvisp. Tillsätt den avsvalnade blåbärspurén och vispa lite till.
  8. Bre ut fyllningen över botten och låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.
  9. Dekorera med färska blåbär och citronmeliss. Servera och njut!
Steg för steg

Video
  1. Botten: Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen med hjälp av baksidan av en matsked. Se till att packa riktigt tätt. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Koka upp blåbär med citronsaft till ett mos.
  6. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp purén tillsammans med agar agar pulver och strösocker i 3-4 minuter. Häll upp blåbärspurén i en skål och låt svalna tills den tjocknat i rumstemperatur.
  7. Vispa ihop färskost och ovispad grädde krämigt med elvisp. Tillsätt den avsvalnade blåbärspurén och vispa lite till.
  8. Bre ut fyllningen över botten och låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 2 timmar innan servering.
  9. Dekorera med färska blåbär och citronmeliss. Servera och njut!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
4 years ago

Kan man utesluta gelatinpulvret ? 🙂

Stina
Stina
4 years ago

Hej 😊 Jag ska göra 2 av dina no bake cheesecake till i helgen (citron och blåbär) Jag kommer göra dom på fredagen och sen ta med mig dom till middag på lördag. Jag antar att dom kan stå i kylen över ett dygn, men påvägen till middagen sen, måste jag ha frysväska till dessa eller klarar dom sig? Väldigt tacksam för svar 🤗🥰

Anna
Anna
4 years ago

Hej, kan man göra den dagen innan?

jaja
jaja
3 years ago

Kan man använda vegegel istället för agar agar pulver eller gelatin blad

Agnes
Agnes
3 years ago

Jag bakade denna men använde gelésocker multi istället för vanligt socker och uteslöt gelatin. Sen mixade blåbären med stavmixer utan att sila. Det blev väldigt lyckat, tack för ett bra recept!

Eva Assmar
Eva Assmar
2 years ago

Hej! Hur långt i förväg kan man baka kakan? Är det ok med 2 dagar innan?

Isabell
Isabell
1 year ago

Kan man frysa in den?

Tips!

  • Gör glutenfri blåbärscheesecake genom att använda dubbelt så många glutenfria digestivekex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?