Minipavlova med vit chokladfluff & lemon curd

Dessa minipavlova är så drömmiga med sin segmjuka maräng, fluffiga vita chokladgrädde, lemin curd och färska bär och frukter.

Alltså dessa minipavlova kan vara en av de ljuvligaste efterrätter man kan föreställa sig. Jag ska göra mitt bästa för att försöka återskapa känslan i ord men det är verkligen i stunder som dessa som jag önskar att jag bara kunde bjuda er på små smakprover direkt genom skärmen.

Frasiga och lite segmjuka marängskålar fyllda med vit chokladfluff, lemon curd och färska bär och frukter. Visst låter det gott? Det ÄR det.

Dessutom är det här en perfekt efterrätt att förbereda dagen innan. Du kan nämligen göra precis alla delar i receptet upp till två dagar innan servering och bara sätta ihop precis när det är dags att servera. Hur bra?!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
marängskålar

Minipavlova med vit chokladfluff & lemon curd

Portioner: 8

Ingredienser

Vit chokladfluff (förbereds med fördel kvällen innan):
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Lemon curd:
5 äggulor från stora ägg
2 hela stora ägg
saft och skal från 3 citroner
1 dl strösocker
50 g kallt smör

Marängskålar:
3 stora äggvitor (storlek L på äggen)
1 dl strösocker
2 dl florsocker
färska bär och frukter av valfri sort att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Vit chokladfluff (förbereds med fördel kvällen innan):
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Lemon curd:
5 äggulor från stora ägg
2 hela stora ägg
saft och skal från 3 citroner
1 dl strösocker
50 g kallt smör

Marängskålar:
3 stora äggvitor (storlek L på äggen)
1 dl strösocker
2 dl florsocker
färska bär och frukter av valfri sort att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vit chokladfluff: Grovhacka den vita chokladen. Lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Smält ihop försiktigt på låg värme under omrörning tills det blivit en jämn smet. Häll upp fluffsmeten i en bunke av glas eller metall och låt stå i kylen i minst 4h, helst över natten.
  2. Lemon curd: Lägg äggulor, ägg, rivet citronskal, citronsaft och strösocker i en värmetålig skål eller bunke av metall.
  3. Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås.
  4. Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt.
  5. Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.
  6. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  7. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  8. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  9. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  10. Vispa upp chokladfluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  11. Fyll varje marängskål med lemon curd, sedan med vit chokladfluff och till sist färska frukter och bär!
Steg för steg

steg för steg lemon curd

Video
  1. Vit chokladfluff: Grovhacka den vita chokladen. Lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Smält ihop försiktigt på låg värme under omrörning tills det blivit en jämn smet. Häll upp fluffsmeten i en bunke av glas eller metall och låt stå i kylen i minst 4h, helst över natten.
  2. Lemon curd: Lägg äggulor, ägg, rivet citronskal, citronsaft och strösocker i en värmetålig skål eller bunke av metall.
  3. Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås.
  4. Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt.
  5. Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.
  6. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  7. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  8. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  9. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  10. Vispa upp chokladfluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  11. Fyll varje marängskål med lemon curd, sedan med vit chokladfluff och till sist färska frukter och bär!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
54 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth
Elisabeth
3 years ago

Skal sjokoladefluffen piskes opp før den brukes? ☺️

Alexandra
Alexandra
3 years ago

Skulle vilja veta hur man sätter ihop den 🤔 ska man vispa den vita chokladen med grädde sen?

Viktoria
Viktoria
3 years ago

Hej Camilla !!
Detta såg så fint och gott ut , måste verkligen testa detta men blir lite orolig hur man gör marängskålarna ?
Det ska vara en botten på dem ?
Mvh Viktoria

Kim
Kim
3 years ago

Låter som en dröm, men behöver man inte vispa chokladfluffet alls?

G.H
G.H
3 years ago

Det blir nyårsdesserten här! 😋 Hur kommer det sig att det ska vara glas eller metallskål till marängen? Fungerar det inte med plastbunke?

En fråga till.. vispgrädden ska alltså inte vispas innan den varit i kylen med chokladen?

Johanna
Johanna
3 years ago

Hur gör jag om jag inte har eftervärme i ugnen? Slår jag av min sätts fläkten på tills den är kall.

annica
annica
3 years ago

Hej hur många gram äggvita är det man ska ha i?

Gabriella
Gabriella
3 years ago

Du skriver att man kan förbereda alla steg. Fluffet, vispas upp innan man bygger ihop eller innan kylskåpet?

Lena
Lena
3 years ago

Kan man vispa upp fluffet och fylla skålarna i förväg eller bör man vispa upp det vid servering? Alternativt åtminstone vispa upp fluffet i förväg alla fall? Försöker få ihop logistiken på nyårsafton då dessa ska tas med till annan plats 🙂

Madeleine
Madeleine
3 years ago

Hej! Hur förvarar jag maränger a om jag gör dom 1-2 dagar i förväg?

Melinda
Melinda
3 years ago

Kan man även göra lemon curd’en dagen innan? 🙂

Emelie
Emelie
3 years ago

Hej! Du har ingen video när du gör detta recept?🤩

Sandra
Sandra
3 years ago

Hej! Jag ska iväg på nyår och då ha med mig denna efterrätt hade jag tänkt. Ser nu att man ska vispa chokladfluffet direkt när man tar ut det ur kylskåpet. Kan man då vispa det hemma för att sedan bygga ihop alla delar senare under kvällen?

😊

Sofie
Sofie
3 years ago

Hur förvarar man marängskålarna bäst om de görs dagen innan, i tätt slutande burk eller bara på bänken i köket? 🙂

Andrea
Andrea
3 years ago

Hur förvarar man marängen om man gör den dagen innan?

Nina
Nina
3 years ago

Kan man vispa upp chokladfluffet dagen innan servering? Vi ska nämligen ut i skogen och fira nyår så kommer inte ha någon elvisp där 😅

Caroline
Caroline
3 years ago

Hur försvarar man marrängskålarna om man gör dom dagen innan? I rumstemperatur? Isf ska man ha plast över eller hur förvarar man dom i rumstemperatur? Blir marängen något ”sämre”/mindre crunchig om man gör den dagen innan så det är mer fördelaktigt att göra den samma dag? 🤔

Josefin
Josefin
3 years ago

Ser ut som en riktig nyårsafton! Hur förvarar jag marängen om den görs i förväg? Ska de förslutas i burk/påse eller endast förvaras framme i rumstemperatur?😊

Camilla
Camilla
3 years ago

Hej! Ser magiskt ut 🤩 hur lång tid innan kan kan bygga ihop den? Eller får man köra à la minute?

Julia
Julia
3 years ago

Jag undrar om detta blir vanliga marängskålar eller just pavlova? Alltså med mjuk marängfluff inuti som det är med pavlova eller är det krispig hård maräng rakt igenom?

Emilyn
Emilyn
3 years ago

Hej!
Först och främst vill jag tacka för alla goda och fina recept.
Min fråga till dig är om man redan har en burk med lemoncurd köpt i affären och vill använda den. Ska jag bara använda den som den är eller blanda ut den med något?
Mvh Emilyn

Sandra
Sandra
3 years ago

Hej! Kan lemoncurden göras dagen innan? ☺️

Vanja
Vanja
3 years ago

Hej, ungefär hur stora ska marängskålarna vara i diameter och höjd?

Last edited 3 years ago by Vanja
Emelie
Emelie
3 years ago

Hej! Ser smarrigt ut! Detta blir nyårsdessert! Har gjort chokladfluffen. Kan man göra lemoncurden också dagen innan? Hur är det med marängen? Göra den bäst morgonen före servering? Mvh Emelie

Vanja
Vanja
3 years ago

Hej igen, några av mina skålar liksom ramlar ihop på en sidan. Vad kan det bero på? Ser också att dina är helt vita. Mina är lite ljusbruna redan efter 45 min. Är det för varmt?

Sara
Sara
3 years ago

Hej!
Hur förvarar man bäst marängen tills imorgon? Plåtburk? Tät plastburk? 🤷‍♀️

Marie Andersson
Marie Andersson
3 years ago

Hur förvarar man bäst marängskålarna över natten? 🙂

Gema
Gema
3 years ago

Går att göra maräng palova en dag innan sen dagen efter fyllningen

Vanja
Vanja
Svara till  Gema
3 years ago

Jag har förberett allt idag så att det bara är att sätta ihop det imorrn. Tror tom att det är bra.

Gema
Gema
Svara till  Vanja
3 years ago

Tack för svaret 😘

Camilla
Camilla
3 years ago

Detta blir nyårsefterrätten! Undrar dock hur långt innan de ska serveras man kan bygga ihop dem? Eller om det är bäst att göra det direkt inför servering?

Ana
Ana
3 years ago

Måste man ha florsocker? Vad gör det med marängen?

Last edited 3 years ago by Ana
Beatrice
Beatrice
3 years ago

Gjorde dessa till nyår och fick bra betyg av alla. Riktigt goda med en bra blandning av söt och syrligt. Jag valde att ha passionsfrukt på toppen, smarrigt! 🙂

Sofia
Sofia
3 years ago

Hej! Kan man använda en annan choklad tillexempel mörk eller mjölk choklad? 🙂

Alwa
Alwa
3 years ago

Ska göra dom här till min killes 18 årsdag men jag undrar bästa sättet att förvara marängerna på? Kyl? Rumstemperatur?

Isabella
Isabella
3 years ago

Hej Camilla, kan man ha den vita chokladfluffen i tårtor?

Hannah
Hannah
3 years ago

Hej,
Undrar varför vissa av dina pavlova recept inehåller maizena? vad blir skillnaden?
Vill gärna ha så mycket seghet som möjligt 🙂
Tack!

Linda
Linda
3 years ago

hej jag skulle vilja göra detta recept för 10 personer.
Hur mycket av varje ingrediens behöver jag för att göra 10st

Amra
2 years ago

Hej Camilla, om man vill göra för 4 personer, hur gör man då? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?