Ljuvligt krämiga havrebollar som bara smälter i munnen.
Har du någon gång funderat över vad skillnaden mellan havrebollar eller chokladbollar är? Eller bara trott att de är två olika namn för samma sak?
Vid första anblick så är det färgen som skiljer sig. Chokladbollar är mörkt bruna medan havrebollar är ljust bruna. När den kommer till smaken så är har havrebollar en mer gräddig havresmak medan chokladbollar har en djupare chokladsmak. Jag gör både mina klassiska chokladbollar och mina havrebollar i matberedare för att få en riktigt krämig konsistens då jag inte gillar stora bitar av havregryn.
Dessa havrebollar blir riktigt krämiga och bara smälter i munnen. Ett perfekt enkelt bak för lata dagar när man är sugen på något som går snabbt och som är barnsligt gott.
I receptet står de 15små eller 30 medelstora. Ska de vara tvärtom 🤔? Eller missar jag något 🌸
Jag som skrivit fel! Nu är det fixat 🙂
Varför behöver det vara 3% på mjölken?
Ju fetare, desto krämigare 🙂
Wow!! asså sååå goda😍
Tack fina du <3
Precis 🙂
Jag ville boosta upp smaken lite så jag la till lite kaffe (kaffe som jag blandat med vatten) i smeten. Det var jätte gott! 😋😋<3
Mums vad gott! 😍😍
Alltid trott att det var samma sak, men detta måste jag prova!
Verkligen supergoda, men kommer att ha i mer kakao nästa gång – för det kommer garanterat att bli en nästa gång 🙂
Hejhej, förlåt för sent svar! Tack fina! Mums, låter toppen 😍
Tack så mycket. Gott😋
Hoppas att det ska smaka 🙂
Asså det är sååååå gott 🥰🥰😍
Eller hur!? 😍
Du har sååååå bra recept Camilla ❤️❤️
Åh tack! 😍
MUUUUUUUUMS
😍😍😍
Såå goda!! 😋😋
❤️❤️
Ska det vara osaltad smör eller spelar det ingen roll?
Spelar ingen roll 🙂
Du är ett geni
Fina människa, tack! <3
Kan jag använda flytande smör istället? Tack för ett underbart recept 😊
Hejhej, förlåt för sent svar! Det kan man, smeten kommer dock bli jättelös men den stelnar till sig i kylskåpet sen. Använd med fördel rumstempererat smör 🥰
Om man vill ha i kaffe? Ska man dra ner eller öka månaden på nån av ingredienserna isåfall?😋
Du kan minska lite på vispgrädden 🙂
Ian man använda laktosfri mjölk som är 1,5% fett i?
Hur länge står sig dessa i kylskåpet ?
Minst 4 dagar i kylskåpet 🥰
Superklass som
Vanligt. Ungarna gick bananas. Mamman (jag) gömde några så jag kan mumsa ifred när dom somnat 😅.
Vi gör vad vi måste 🙈😂❤️
Har inte tillräckligt mkt florsocker hemma kan jag ta resten med vanligt strösocker? 🥺
Florsockret går att byta ut mot 4 dl strösocker 🙂
Jag misslyckades totalt. Trodde inte det var möjligt att göra det med chokladbollar.
För det första så fick jag bara plats med hälften av ingredienserna i min matberedare på 1,5 liter men förstod inte det förrän det var nästan fullt och ändå hade flera ingredienser kvar att ha i. Blev lite meckigt men det gick. Konsistensen på degen blev helt galet torr och smulig. Kommer definitivt inte äta upp dem. Har bara orkat rulla 6 stycken. Hur mycket som helst kvar av degen.
Kollat igenom receptet om och om igen om jag har mätt upp för mycket torrvaror men icke. Vad kan jag ha gjort för fel? Jag är jättebra på att baka och gick bet på ett recept för havrebollar…🙈. Pinsamt.
Hejhej! Vad tråkigt att det inte blev som du tänkt dig ❤️ Känner igen känslan när det ibland inte går vägen även fast man är van med att baka och receptet inte borde vara några konstigheter att utföra. Men det är sånt som händer! Hoppas att jag ska kunna hjälpa dig ta reda på vad som gått fel. Hur gjorde du när du insåg att alla ingredienser inte fick plats i matberedaren? Kan tänka mig att det blev svårt att mixa allting ordentligt då. I min matberedare blir allt smuligt först innan matberedaren gått några minuter och alla ingredienser arbetat ihop sig ordentligt, först då blir den krämig. Kram!
Oh my god. Det var så länge sedan jag käkade havrebollar! Ser bra ut 🙂
😍😍😍
Blir det samma smak som på bageri om man har grädde i?
Ja har alltid tyckt och undrat varför de smakar såå gott med chokladbollar från ett bageri men det smakar aldrig likadant eller ens i närheten, om man gör hemma, det blir ju två helt olika smaker 🙈
de måste ju vara en ”hemlig ingrediens” dom använder på bageri !?
Men kanske är det så simpelt att man bara behöver ha i en skvätt grädde/mjölk?? ☝🏼😍
Dem blir helt fantastiska 😍 återkoppla gärna vad du tyckte, om du testar baka dem! ❤️
Vilken toppenhemsida! Den ska jag använda mycket. Detta blev första receptet. 😍
Vad glad jag blir att du gillar den! Tack fina du 🥰
Jätte goda! Men de behövdes mer grädde en vad de står.
Vad kul att du gillade dem! Man kan addera mer om man önskar det 🥰
Jag måste erkänna att det är faktiskt de bästa havrebollar jag har ätit.
Vad glad jag blir att du gillade dem 🥰 tack!
För stor portioner men jätte goda
Hej Camilla!
Är det här receptet på Be-jis havrebollar?
Så underbart goda, Helt klart det bästa receptet hittills
Tack snälla du! 😍