Kokoskolagrottor

Småkakor är något som inte bakas lika ofta här på bloggen som typ cheesecake, cupcakes eller tårtor. Så jag tänkte att jag bakar en uppdaterad variant av kokostoppar. De blev kanske inte så små som “de borde” för att vara småkakor men väldigt goda! Vill du göra dem i lite mindre format är det bara det bara att klicka ut mindre mängd smet för varje kaka på plåten.

Att kokos och kola är en ljuvlig kombination är ingen hemlighet. Och flingsaltet på kolan blev pricken över i:t. Dessutom är de här godingarna inte alls särskilt tidskrävande eller svåra att göra. Perfekt att slänga ihop när man får oväntat besök.

Gillar du inte kola, funkar det lika bra att fylla dem med din favoritsylt eller vad sägs om typ nutella? Vill du fylla med nutella rekommenderar jag dock att du klickar ut lagom stora klickar nutella på en plåt/bricka med bakplåtspapper och ställer i frysen innan du fyller dina grottor med dem så att nutellan inte smälter ut för mycket när du gräddar kakorna.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kokoskolagrottor

Kokoskolagrottor

Portioner: 24

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
1/2 burk dulche de leche
flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
1/2 burk dulche de leche
flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
  6. Fyll varje grotta med dulche de leche.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera med flingsalt så fort du tagit ut dem och låt sedan kokoskola-grottorna svalna helt.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg

kokosgrottor

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
  6. Fyll varje grotta med dulche de leche.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera med flingsalt så fort du tagit ut dem och låt sedan kokoskola-grottorna svalna helt.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
21 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Vivian
7 years ago

Ser kjempe godt ut! 🙂

Marie
Marie
3 years ago

För mig blev det bara 14 stycken 😄 måste gjort dem lite stora

Cornelia Willstrand
Cornelia Willstrand
3 years ago

Går det att byta ut dulce de lechen mot exempelvis mjuka wertherkolor?

Maggie
Maggie
3 years ago

Kan man frysa de?

Monica
Monica
3 years ago

Verkar väldigt goda utifrån vad jag brukar gilla…kokos, kola…mums!
Undrar om du kokar upp den söta kondenserade mjölken?

Evelina
Evelina
Svara till  camillahamid
2 years ago

Hej! Jag har bakat dessa utan att koka upp burken med Dulche de leche, vad blir skillnaden? Mvh

Disa
Disa
Svara till  Evelina
2 years ago

Hej! Här kommer jag som utomstående, men jag tror att dulche de leche är samma sak som det blir om du kokar upp kondenserad mjölk

Behi
Behi
3 years ago

Kan man lägga choklad kola/wherther’s istället? Funkar det eller blir det helt fel?

trackback
2 years ago

[…] jag glömde ta steg för steg – bilder till kakorna med principen är densamma som för mina kokoskolagrottor så slänger in den steg för steg – bilden […]

Annette Bech
Annette Bech
2 years ago

Kan man använda mjölkfritt smör och vad använder man i stället för dulche de leche?

Therese
Therese
1 year ago

Jag hade färska hallon och hyvlad blockchoklad i👍

Evelina
Evelina
1 year ago

För mig blev detta jättebra det var bara antalet som inte stämde blev 15 stycken.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?