Kokosgrottor med hallon & vit choklad

Låt mig presentera: glutenfria, syrliga, fräscha och saftiga kokosgrottor med hallon och vit choklad. En smakfest som bara smälter i munnen och som dessutom är busenkla att baka. Till dessa kakor har jag använt precis samma smet som till kokostoppar men valt att forma dem lite annorlunda för att få plats med god fyllning.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kokosgrottor

Kokosgrottor med hallon & vit choklad

Portioner: 24 stora eller 48 små

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
ca 1 dl hallonsylt
50 g smält, vit choklad att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24 stora eller 48 småst

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g kokosflingor
ca 1 dl hallonsylt
50 g smält, vit choklad att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
  6. Fyll varje grotta med hallonsylt.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Ringla smält vit choklad över kakorna så fort de svalnat.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg

Jag vart så inne i bakningen att jag glömde ta steg för steg – bilder till kakorna med principen är densamma som för mina kokoskolagrottor så slänger in den steg för steg – bilden istället.

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
  6. Fyll varje grotta med hallonsylt.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Ringla smält vit choklad över kakorna så fort de svalnat.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Jag vart så inne i bakningen att jag glömde ta steg för steg – bilder till kakorna med principen är densamma som för mina kokoskolagrottor så slänger in den steg för steg – bilden istället.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
19 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
Linn
2 years ago

Kan man frysa in dom tror du? 🙂

Emma
Emma
2 years ago

Ser magiska ut, dessa ska jag testa imorgon då jag är ledig. 🥰

Malin
Malin
2 years ago

Skulle man kunna byta ut äggen mot tex. kikärtsspad? 😀

Theres
Theres
Svara till  Malin
2 years ago

Jag testade med standard, 3msk per ägg. Höll inte ihop så bra. Hade dock mjölkfritt margarin om det kan ha spelat in! Gärna tips om någon har? Ägg och mjölkfria. 🙂

Theres
Theres
Svara till  Malin
2 years ago

Edit: Dom gick ändå att rädda. Tog bort det som flöt ut. Smakade bra! Höll inte riktigt ihop lika bra som dom vanliga. Men ändå godkänt!

Marwa
Marwa
2 years ago

Hej kära du
Hur kunde du forma grottorna till den runda formen? Det går inte och göra dem samma fina som du gjort dem, please help me 😢

narjes
2 years ago

hej!
Vad kan man ha för fyllning istället för hallonsylt?

Maria
Maria
2 years ago

Hur ska man smälta den vita chokladen? Jag försökte i kastrull men då brändes den nästan och klumpade ihop sig.

Zahra
Zahra
2 years ago

How to get your recipes i english?

Lisen Norén
Lisen Norén
2 years ago

Istället för kokosflingor kan jag använda vanlig kokos?

Christina
Christina
2 years ago

Supergoda. Barnbarnen älskar dom. Tur att dom är så lättgjorda.

Jenny Gustafsson
Jenny Gustafsson
2 years ago

Supergoda med hade verkligen problem med smeten, den höll liksom inte ihop så bra. Var svårt att rulla då mycket fastnade på mina händer istället, och sen svårt att få till ett bra hål eftersom smeten inte höll ihop så bra. Tips? Kyla smeten innan rullning?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?