Kokosgrottor med hallon & vit choklad

97 röster
kokosgrottor

Låt mig presentera: glutenfria, syrliga, fräscha och saftiga kokosgrottor med hallon och vit choklad. En smakfest som bara smälter i munnen och som dessutom är busenkla att baka. Till dessa kakor har jag använt precis samma smet som till kokostoppar men valt att forma dem lite annorlunda för att få plats med god fyllning.

kokosgrottor med hallon & vit choklad

Receptet ger 24 stora eller 48 små kokosgrottor med hallon & vit choklad.

Ingredienser:

50 g smör

2 ägg

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

200 g kokosflingor

ca 1 dl hallonsylt

50 g smält, vit choklad att garnera med

Jag vart så inne i bakningen att jag glömde ta steg för steg – bilder till kakorna med principen är densamma som för mina kokoskolagrottor så slänger in den steg för steg – bilden istället.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke med en ballongvisp.
  4. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Rör ihop till en formbar massa och låt stå i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till runda kakor och gör ett hål i mitten på varje kaka.
  6. Fyll varje grotta med hallonsylt.
  7. Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Ringla smält vit choklad över kakorna så fort de svalnat.

Kan serveras och ätas direkt, annars förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
Linn
1 år sedan

Kan man frysa in dom tror du? 🙂

Emma
Emma
1 år sedan

Ser magiska ut, dessa ska jag testa imorgon då jag är ledig. 🥰

Malin
Malin
1 år sedan

Skulle man kunna byta ut äggen mot tex. kikärtsspad? 😀

Theres
Theres
Svara på  Malin
1 år sedan

Jag testade med standard, 3msk per ägg. Höll inte ihop så bra. Hade dock mjölkfritt margarin om det kan ha spelat in! Gärna tips om någon har? Ägg och mjölkfria. 🙂

Theres
Theres
Svara på  Malin
1 år sedan

Edit: Dom gick ändå att rädda. Tog bort det som flöt ut. Smakade bra! Höll inte riktigt ihop lika bra som dom vanliga. Men ändå godkänt!

Marwa
Marwa
1 år sedan

Hej kära du
Hur kunde du forma grottorna till den runda formen? Det går inte och göra dem samma fina som du gjort dem, please help me 😢

narjes
1 år sedan

hej!
Vad kan man ha för fyllning istället för hallonsylt?

Maria
Maria
1 år sedan

Hur ska man smälta den vita chokladen? Jag försökte i kastrull men då brändes den nästan och klumpade ihop sig.

Zahra
Zahra
1 år sedan

How to get your recipes i english?

Lisen Norén
Lisen Norén
1 år sedan

Istället för kokosflingor kan jag använda vanlig kokos?

Christina
Christina
10 månader sedan

Supergoda. Barnbarnen älskar dom. Tur att dom är så lättgjorda.

Jenny Gustafsson
Jenny Gustafsson
9 månader sedan

Supergoda med hade verkligen problem med smeten, den höll liksom inte ihop så bra. Var svårt att rulla då mycket fastnade på mina händer istället, och sen svårt att få till ett bra hål eftersom smeten inte höll ihop så bra. Tips? Kyla smeten innan rullning?

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x