Låt mig presentera: glutenfria, syrliga, fräscha och saftiga kokosgrottor med hallon och vit choklad. En smakfest som bara smälter i munnen och som dessutom är busenkla att baka. Till dessa kakor har jag använt precis samma smet som till kokostoppar men valt att forma dem lite annorlunda för att få plats med god fyllning.
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Kan man frysa in dom tror du? 🙂
Funkar utmärkt 🙂
Ser magiska ut, dessa ska jag testa imorgon då jag är ledig. 🥰
Skulle man kunna byta ut äggen mot tex. kikärtsspad? 😀
Ja! 😀 Har dock inte testat själv så vet tyvärr inte hur mycket man skulle behöva byta ut mot.
Jag testade med standard, 3msk per ägg. Höll inte ihop så bra. Hade dock mjölkfritt margarin om det kan ha spelat in! Gärna tips om någon har? Ägg och mjölkfria. 🙂
Edit: Dom gick ändå att rädda. Tog bort det som flöt ut. Smakade bra! Höll inte riktigt ihop lika bra som dom vanliga. Men ändå godkänt!
Hej kära du
Hur kunde du forma grottorna till den runda formen? Det går inte och göra dem samma fina som du gjort dem, please help me 😢
Hej fina! Man får fixa till dem lite när de väl ligger på plåten 🙂
hej!
Vad kan man ha för fyllning istället för hallonsylt?
Hur ska man smälta den vita chokladen? Jag försökte i kastrull men då brändes den nästan och klumpade ihop sig.
Hej hej! Micra chokladen i korta intervaller och rör om varje gång tills det är smält 🥰
How to get your recipes i english?
Istället för kokosflingor kan jag använda vanlig kokos?
Absolut 🥰
Supergoda. Barnbarnen älskar dom. Tur att dom är så lättgjorda.
Åh, vad kul att ni gillade dem! ❤️
Supergoda med hade verkligen problem med smeten, den höll liksom inte ihop så bra. Var svårt att rulla då mycket fastnade på mina händer istället, och sen svårt att få till ett bra hål eftersom smeten inte höll ihop så bra. Tips? Kyla smeten innan rullning?
Hur stora var äggen du använde? Jag använder alltid stora ägg i min bakning men om du använt små kan du behöva ha i ett extra ägg ❤️
Hej! Så himla lustigt, gjorde allt efter receptet.. vägde även smöret och lät smeten svälla som det stod. Men ändå blev det såhär, vad kan ha hänt? 🥲
Är det verkligen kokosflingor? Det ser mer ut som riven kokos på bilden (och i så fall har jag köpt fel kokos..)