Kladdkaka med mjölkchokladfluff

Häromdagen gick jag igenom alla mina kladdkakor med fluff-topping och insåg att jag inte gjort en enda kladdkaka med mjölkchokladfluff. Inte bra! Det åtgärdades såklart på momangen och här har ni den: kladdig kladdkaka med härligt luftig och fluffig mjölkchokladfluff. Och så slängde jag på kolasås och jordnötter för både syn, smak och konsistens. En riktigt drömgod kladdkaka med smaker som går hem hos det allra flesta. Jag menar: choklad, choklad, kola och jordnötter är ju inte direkt fy skam.

Tycker du om kladdiga kladdkakor med flufftopping så kommer du att ÄLSKA min kladdkaka med centerfluff!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kladdkaka med mjölkchokladfluff

Kladdkaka med mjölkchokladfluff

Portioner: 10-12

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Mjölkchokladfluff:
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Dekoration:
jordnötter
kolasås

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Istället för jordnötter kan du dekorera kladdkakan med chokladbitar eller salta kolapopcorn som du hittar recept på HÄR.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Mjölkchokladfluff:
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Dekoration:
jordnötter
kolasås

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Istället för jordnötter kan du dekorera kladdkakan med chokladbitar eller salta kolapopcorn som du hittar recept på HÄR.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med mjölkchokladfluff. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra mjölkchokladfluff.
  5. Bryt ner mjölkchokladen i en kastrull, tillsätt grädden och låt försiktigt smälta ihop på låg värme under konstant omrörning. När allt smält ihop väl är det bara att hälla upp fluffsmeten i en skål eller bunke av glas eller metall som du kan vispa i sen.
  6. Låt skålen med fluff stå i kylskåpet i minst 4h innan du vispar upp det.
  7. Vispa upp fluffet, bre eller spritsa ut det på kladdkakan. Dekorera med jordnötter och kolasås om du vill.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med mjölkchokladfluff. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra mjölkchokladfluff.
  5. Bryt ner mjölkchokladen i en kastrull, tillsätt grädden och låt försiktigt smälta ihop på låg värme under konstant omrörning. När allt smält ihop väl är det bara att hälla upp fluffsmeten i en skål eller bunke av glas eller metall som du kan vispa i sen.
  6. Låt skålen med fluff stå i kylskåpet i minst 4h innan du vispar upp det.
  7. Vispa upp fluffet, bre eller spritsa ut det på kladdkakan. Dekorera med jordnötter och kolasås om du vill.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
33 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cheree Karlsson
Cheree Karlsson
4 years ago

Jag bara dör så gott det ser ut. Måste bara baka denna i närtid.

Mia
Mia
4 years ago

Hej! Låter jättegott! Skulle behöva göra en för något fler personer men vill helst slippa göra två. Har en rektangulär springform som jag tror är ca 30×20 cm. Tror du det blir bra om jag gör 1 1/2 sats i en sådan?

Tina
Tina
4 years ago

Den här ser så otroligt god ut, den ska jag göra till midsommar 😋

Sandra
Sandra
4 years ago

Så gott!! Går det att minska mängden farinsocker, eller är det viktigt att ta rätt mängd av den ingrediensen?

ANNAMARIA
ANNAMARIA
4 years ago

Helt magisk kladdkaka! Bästa nånsin! Ska göra den igen, så nu undrar jag om jag kan frysa den ett par veckor? Utan toppping..

Sejla
Sejla
4 years ago

Heej:) kladdkakan är verkligen den godaste jag har ätit tack för bästa receptet🥰. Men nu till min fråga hur får man till den där fluffen sist blev den helt grynig och gick inte alls och vispa upp den 🙁

Sophie
Sophie
4 years ago

Måste skålen/bunken vara i glas eller metall när man gör fluffet? Om ja, varför? Går det inte bra med en bunke i plast? 😊

Nora
Nora
4 years ago

Hej, kan man halvera mängden ingredienser och baka en kaka ändå? Om ja, hur länge ska den då vara i ugnen? Tack

Last edited 4 years ago by Nora
Semina
3 years ago

Det ser gott ut

Sumaya Hussein
3 years ago

Jag älskar dina recept! Mashaaallah

Lissy
Lissy
3 years ago

Hej! Undrar hur mycket kalorier en bit har

Mummmsss
Mummmsss
3 years ago

Hej! Bakade denna idag och den var supergod!! Undrar om det är viktigt att mjölkchokladblandningen står i kylen i minst 4h? Och varför? Jag ställde den i frysen i ca 45 min och det fungerade bra:)

Wilma
Wilma
3 years ago

Varför behövs det så myclet mer glutenfritt mjöl än vanligt?

May Linn
May Linn
3 years ago

Hei, Camilla! Hvor lenge tror du fluff alene holder seg i kjøleskapet? 🙂 Jegbhar laget med vaniljefudge og kremfløte, og pakket i lufttett boks)

May Linn
May Linn
Svara till  camillahamid
3 years ago

Herlig ! Takk🙏🏼

Linnea
Linnea
3 years ago

Extremt god kaka, rekommenderar till 100%

Malin
Malin
2 years ago

Kan man smälta chokladen för sig och vispa grädden och sedan blanda eller måste dom blandas tillsammans?

Sanna Bruhn
Sanna Bruhn
2 years ago

Hej. Tårtan ser jättegod ut och jag funderar på att ha tårtan på min 4åriga sons kalas för han älskar kladdkaka och kinderägg. Så jag tänkte fråga om det går att ha kinderägg istället för mjölkchoklad eller blir fluffen för lös då? Kan jag tillsätta något om den blir för lös, en äggula i chokladen innan jag blandar med grädde eller vad tror du?

Stina
Stina
11 months ago

Hej! Går det att frysa kakan med fluffet på?

Sara
Sara
10 months ago

Det här receptet ser ju helt fantastiskt ut, precis som alla dina andra! Jag ska göra till många. Funkar det att dubbla satsen och göra i långpanna tror du?

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Istället för jordnötter kan du dekorera kladdkakan med chokladbitar eller salta kolapopcorn som du hittar recept på HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?