Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 centimeter
- Lägg center och vispgrädde i en kastrull och värm upp på medelvärme.
- Rör om hela tiden tills chokladen smält in helt i vispgrädden och häll sedan i fluffsmeten i en kall skål.
- Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet i minst 4 h, men helst över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du vispar upp fluffet och dekorerar med det.
- Toppa med kolasås, färska hallon och ännu mer center!
Det finns ingen video för detta inlägg.
[…] Tycker du om kladdiga kladdkakor med flufftopping så kommer du att ÄLSKA min kladdkaka med centerfluff! […]
Går det bra att byta ut vaniljpulvret mot vaniljsocker? Hur mycket av det ska jag isåfall ha?
Hejhej! Det funkar utmärkt, kör på 1 msk vaniljsocker 🙂
Hur gör du kolasåsen?
Hejhej ❤️ https://mykitchenstories.se/salt-kolasas/