Kladdkaka med mjölkchokladfluff

129 röster
kladdkaka med mjölkchokladfluff

Häromdagen gick jag igenom alla mina kladdkakor med fluff-topping och insåg att jag inte gjort en enda kladdkaka med mjölkchokladfluff. Inte bra! Det åtgärdades såklart på momangen och här har ni den: kladdig kladdkaka med härligt luftig och fluffig mjölkchokladfluff. Och så slängde jag på kolasås och jordnötter för både syn, smak och konsistens. En riktigt drömgod kladdkaka med smaker som går hem hos det allra flesta. Jag menar: choklad, choklad, kola och jordnötter är ju inte direkt fy skam.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en kladdkaka med mjölkchokladfluff på 10-12 bitar.

Kladdkaka:

225 g smör

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker strö

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Mjölkchokladfluff:

200 g mjölkchoklad

2 dl vispgrädde

Dekoration:

jordnötter

kolasås

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med mjölkchokladfluff. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra mjölkchokladfluff.
  5. Bryt ner mjölkchokladen i en kastrull, tillsätt grädden och låt försiktigt smälta ihop på låg värme under konstant omrörning. När allt smält ihop väl är det bara att hälla upp fluffsmeten i en skål eller bunke av glas eller metall som du kan vispa i sen.
  6. Låt skålen med fluff stå i kylskåpet i minst 4h innan du vispar upp det.
  7. Vispa upp fluffet, bre eller spritsa ut det på kladdkakan. Dekorera med jordnötter och kolasås om du vill.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Istället för jordnötter kan du dekorera kladdkakan med chokladbitar eller salta kolapopcorn som du hittar recept på HÄR.

Tycker du om kladdiga kladdkakor med flufftopping så kommer du att ÄLSKA min kladdkaka med centerfluff!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

31 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cheree Karlsson
Cheree Karlsson
2 år sedan

Jag bara dör så gott det ser ut. Måste bara baka denna i närtid.

Mia
Mia
2 år sedan

Hej! Låter jättegott! Skulle behöva göra en för något fler personer men vill helst slippa göra två. Har en rektangulär springform som jag tror är ca 30×20 cm. Tror du det blir bra om jag gör 1 1/2 sats i en sådan?

Tina
Tina
2 år sedan

Den här ser så otroligt god ut, den ska jag göra till midsommar 😋

Sandra
Sandra
2 år sedan

Så gott!! Går det att minska mängden farinsocker, eller är det viktigt att ta rätt mängd av den ingrediensen?

ANNAMARIA
ANNAMARIA
2 år sedan

Helt magisk kladdkaka! Bästa nånsin! Ska göra den igen, så nu undrar jag om jag kan frysa den ett par veckor? Utan toppping..

Sejla
Sejla
2 år sedan

Heej:) kladdkakan är verkligen den godaste jag har ätit tack för bästa receptet🥰. Men nu till min fråga hur får man till den där fluffen sist blev den helt grynig och gick inte alls och vispa upp den 🙁

Sophie
Sophie
2 år sedan

Måste skålen/bunken vara i glas eller metall när man gör fluffet? Om ja, varför? Går det inte bra med en bunke i plast? 😊

Nora
Nora
2 år sedan

Hej, kan man halvera mängden ingredienser och baka en kaka ändå? Om ja, hur länge ska den då vara i ugnen? Tack

Last edited 2 år sedan by Nora
Semina
2 år sedan

Det ser gott ut

Sumaya Hussein
2 år sedan

Jag älskar dina recept! Mashaaallah

Lissy
Lissy
2 år sedan

Hej! Undrar hur mycket kalorier en bit har

Mummmsss
Mummmsss
2 år sedan

Hej! Bakade denna idag och den var supergod!! Undrar om det är viktigt att mjölkchokladblandningen står i kylen i minst 4h? Och varför? Jag ställde den i frysen i ca 45 min och det fungerade bra:)

Wilma
Wilma
1 år sedan

Varför behövs det så myclet mer glutenfritt mjöl än vanligt?

May Linn
May Linn
1 år sedan

Hei, Camilla! Hvor lenge tror du fluff alene holder seg i kjøleskapet? 🙂 Jegbhar laget med vaniljefudge og kremfløte, og pakket i lufttett boks)

May Linn
May Linn
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Herlig ! Takk🙏🏼

Linnea
Linnea
1 år sedan

Extremt god kaka, rekommenderar till 100%

Malin
Malin
1 år sedan

Kan man smälta chokladen för sig och vispa grädden och sedan blanda eller måste dom blandas tillsammans?

Sanna Bruhn
Sanna Bruhn
9 månader sedan

Hej. Tårtan ser jättegod ut och jag funderar på att ha tårtan på min 4åriga sons kalas för han älskar kladdkaka och kinderägg. Så jag tänkte fråga om det går att ha kinderägg istället för mjölkchoklad eller blir fluffen för lös då? Kan jag tillsätta något om den blir för lös, en äggula i chokladen innan jag blandar med grädde eller vad tror du?

31
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x