Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
- Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med mjölkchokladfluff. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra mjölkchokladfluff.
- Bryt ner mjölkchokladen i en kastrull, tillsätt grädden och låt försiktigt smälta ihop på låg värme under konstant omrörning. När allt smält ihop väl är det bara att hälla upp fluffsmeten i en skål eller bunke av glas eller metall som du kan vispa i sen.
- Låt skålen med fluff stå i kylskåpet i minst 4h innan du vispar upp det.
- Vispa upp fluffet, bre eller spritsa ut det på kladdkakan. Dekorera med jordnötter och kolasås om du vill.
Jag bara dör så gott det ser ut. Måste bara baka denna i närtid.
Tack snälla bästa du! Hoppas att det ska smaka <3
Hej! Låter jättegott! Skulle behöva göra en för något fler personer men vill helst slippa göra två. Har en rektangulär springform som jag tror är ca 30×20 cm. Tror du det blir bra om jag gör 1 1/2 sats i en sådan?
Hejhej! Det funkar utmärkt att göra så 🙂
Den här ser så otroligt god ut, den ska jag göra till midsommar 😋
Så gott!! Går det att minska mängden farinsocker, eller är det viktigt att ta rätt mängd av den ingrediensen?
Det går bra att minska farinsockret hur mycket man vill eller utesluta det helt 🙂
Helt magisk kladdkaka! Bästa nånsin! Ska göra den igen, så nu undrar jag om jag kan frysa den ett par veckor? Utan toppping..
Funkar utmärkt att frysa in den i ett par veckor. Se till att plasta in den ordentligt bara 🙂
Heej:) kladdkakan är verkligen den godaste jag har ätit tack för bästa receptet🥰. Men nu till min fråga hur får man till den där fluffen sist blev den helt grynig och gick inte alls och vispa upp den 🙁
Måste skålen/bunken vara i glas eller metall när man gör fluffet? Om ja, varför? Går det inte bra med en bunke i plast? 😊
Det minskar risken att fluffet skär sig då det i plastbunkar ibland kan gömma sig orenheter u eventuella skåror eller liknande 🙂
Hej, kan man halvera mängden ingredienser och baka en kaka ändå? Om ja, hur länge ska den då vara i ugnen? Tack
Det ser gott ut
Tack 🙂
Jag älskar dina recept! Mashaaallah
Förlåt för sent svar, tack så mycket 🥰
Hej! Undrar hur mycket kalorier en bit har
Ingen aning <3
Hej! Bakade denna idag och den var supergod!! Undrar om det är viktigt att mjölkchokladblandningen står i kylen i minst 4h? Och varför? Jag ställde den i frysen i ca 45 min och det fungerade bra:)
Varför behövs det så myclet mer glutenfritt mjöl än vanligt?
Det suger inte åt sig lika mycket vätska som vanligt mjöl 🙂
Hei, Camilla! Hvor lenge tror du fluff alene holder seg i kjøleskapet? 🙂 Jegbhar laget med vaniljefudge og kremfløte, og pakket i lufttett boks)
Hejhej! I minst 4 dagar 🥰
Herlig ! Takk🙏🏼
Extremt god kaka, rekommenderar till 100%
Vad glad jag blir att du tycker om den 😍
Kan man smälta chokladen för sig och vispa grädden och sedan blanda eller måste dom blandas tillsammans?
Det går absolut att göra dem var för sig 😍
Hej. Tårtan ser jättegod ut och jag funderar på att ha tårtan på min 4åriga sons kalas för han älskar kladdkaka och kinderägg. Så jag tänkte fråga om det går att ha kinderägg istället för mjölkchoklad eller blir fluffen för lös då? Kan jag tillsätta något om den blir för lös, en äggula i chokladen innan jag blandar med grädde eller vad tror du?
Hejhej, vilken kul idé! Jag har inte testat göra fluff på Kinderägg ännu. Ett tips är att annars dekorera kladdkakan med Kinder produkter 🥳
Hej! Går det att frysa kakan med fluffet på?
Det här receptet ser ju helt fantastiskt ut, precis som alla dina andra! Jag ska göra till många. Funkar det att dubbla satsen och göra i långpanna tror du?