Kladdkaka med daimcheesecake

95 röster
kladdkaka med daimcheesecake

Har ni fått nog av nya kladdkakor? Inte jag iallafall. Jag älskar att kombinera vår kladdiga chokladklassiker med nya toppings och smaksättningar. Idag står det kladdkaka med daimcheesecake på menyn. En farligt god kladdkaka med härligt syrlig cheesecake-topping med daimkross och kolasås. Behöver jag säga mer?

Ibland funderar jag på att ta fram en varningssymbol för mina bakverk som lyder något i stil med ”Beroendeframkallande! Äts på egen risk”. Det här bakverket är ett sådant för den går åt snabbt som bara den. Alla älskar kladdkaka, daim och cheesecake. Och därför tror jag att den här kladdkakan med daimcheesecake blev så uppskattad när jag bjöd på den.

Denna kladdkaka med daimcheesecake funkar utmärkt att baka dagen innan den ska serveras, det gör den bara godare ju mer smakerna och konsistensen får sätta sig. Den går också bra att frysa in, både med och utan dekoration/topping. Oavsett om du ska förvara den i kyl eller frys så är det absolut bästa att vänta med topping och dekoration tills du ska servera den så ser den bäst ut.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en kladdkaka med daimcheesecake på 10-12 generösa bitar.

I videon ovan visar jag hur jag bakar min klassiska kladdkaka, som jag använder som grund till den här kladdkakan med daimcheesecake.

Kladdkaka:

225 g smör

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker strö

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Daimcheesecake:

300 g kylskåpskall färskost

1,5 dl kylskåpskall vispgrädde

1 dl florsocker

2 dubbeldaim à 55 g

Dekoration:

kolasås och mer dubbeldaim!

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och fäst även bakplåtspappersremsor längs med formens kanter.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fasta och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan, minst 4h i kylskåpet, innan du toppar med daimcheesecake.
  6. Daimcheesecake-toppingen gör du enkelt genom att vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvsip i en bunke.
  7. Sikta ner florsockret i cheesecakesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Grovhacka daimen, ha ner det i bunken och vänd ihop med slickepott försiktigt tills daimbitarna fördelat sig jämnt i cheesecakesmeten.
  9. Spritsa eller bre ut daimcheesecaken på kladdkakan, dekorera med kolasås och mer daimbitar.
  10. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!

TIPS!

  • Gör kladdkaka med daimcheesecake glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkaka med daimcheesecake utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Sugen på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan ugn.

Prenumerera
Notis om
guest
16 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
5 månader sedan

[…] Kladdkaka med daimcheesecake […]

Evelina
Evelina
5 månader sedan

Hej!

Det står att det blir godast om smakerna får dra in sig, gärna en dag i förväg.
Men längre ner står det att man ska vänta med toppingen till just innan servering. Jag förstår inte riktigt, hur är den bäst att göra? 🙂

Maria
Maria
3 månader sedan

Hej! Kan man byta ut daim mot något annan choklad? Gillar inte daim men vill så gärna testa att baka denna skönhet😄

Moa
Moa
3 månader sedan

Hej!
Kan man göra kladdkakan på kvällen och låta den stå över natten och göra cheesecake toppningen dagen efter?? Blir det typ lika bra då också?

Moa
Moa
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

Hej!
Jag gjorde själva kladdkakan igår och cheesecake smeten idag och serverade den på ett kalas och alla tyckte det var supergott och det är verkligen beroendeframkallande!! Kan starkt rekommendera den kladdkakan med daimcheesecake!:)

Moa
Moa
3 månader sedan

Hej!

Kan man använda vanliga ägg??

Jessica
Jessica
3 månader sedan

Ser helt underbart gott ut. Om man skulle vilja göra den i en långpannaeller liknande till ungefär 18 pers, hur mycke skulle jag behöva ungefär? 😊

Jessica
Jessica
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

Kanon, tack för svar. Sonen önskar sig en minecraft tårta, men tänker göra denna och visst funkar det att blanda ner karamellfärg i daimsmeteten?

Camilla
Camilla
1 månad sedan

Hej,
Ska jag vispa grädden innan jag blandar ihop den med osten?
Tacksam för svar 🙂

Linda
Linda
9 dagar sedan

Gjorde den här igår, sååå perfekt och såååå goood! Älskar också att det är en rejäl kaka och stor bit liksom ☺️

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x