Oreo cheesecake

30 röster
oreo cheesecake

Ni är så många som bett mig lägga upp ett recept på oreo cheesecake. I vanliga fall är jag snabb på bollen när ni efterfrågar ett recept men helt ärligt så har jag dragit mig för att lägga upp ett för att det redan finns sååå många recept på just oreo cheesecake där ute. Jag tänkte att jag helt enkelt inte har något nytt att tillföra. Men åh andra sidan så finns det ju massor med recept på kanelbullar och kladdkakor också, så jag kör ändå!

Det här är alltså min tolkning av just oreo cheesecake. Bakas såklart utan ugn och består av en spröd botten gjord på oreokex, krämig cheesecakefyllning med bitar av oreos, chokladganache, grädde och ännu mer oreos. En riktig oreodröm helt enkelt!

Jag och oreo har inte haft en självklar vänskap. I början vart jag inte alls särkilt fascinerad över det populära kexet men med åren har jag förstått mig på det mer och mer och idag ÄLSKAR jag oreos! Särskilt att baka med. Gillar du oreos?

Jag har t om tagit fram ett eget recept på oreokex som du självklart kan använda om du vill baka egna istället för att köpa färdiga. Receptet hittar du HÄR!

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en oreo cheesecake på ca 10-12 bitar.

PS! Jag har slarvat bort steg-för-steg bilderna till receptet men det kommer en Youtube-video inom kort där jag visar hur man bakar denna cheesecake.

Botten:

2 paket Oreo-kex à 154 g

75 g smör

Fyllning:

1 paket Oreo-kex à 154 g

600 g kylskåpskall färskost

4 dl kylskåpskall vispgrädde

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Chokladganache:

150 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

1 dl vispgrädde

Dekoration:

Vispgrädde och oreokex att dekorera med

Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra botten. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Grovhacka kexen till fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt i en bunke med elvisp. Detta tar några minuter.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Ha till sist i de grovhackade kexen och vänd försiktigt ihop tills kexen fördelar sig jämnt i fyllningen.
  8. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  9. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  10. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  11. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  12. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den tillsammans med vispad grädde och ännu mer oreos!
Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
7 dagar sedan

Hejj!
Jag brukar baka oreocheesecake fast jag använder ett annat recept, du skulle bara veta hur glad jag vart när jag såg att du hade recept på det!!!

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x