Oreo cheesecake

237 röster
oreo cheesecake

Ni är så många som bett mig lägga upp ett recept på oreo cheesecake. I vanliga fall är jag snabb på bollen när ni efterfrågar ett recept men helt ärligt så har jag dragit mig för att lägga upp ett för att det redan finns sååå många recept på just oreo cheesecake där ute. Jag tänkte att jag helt enkelt inte har något nytt att tillföra. Men åh andra sidan så finns det ju massor med recept på kanelbullar och kladdkakor också, så jag kör ändå!

Det här är alltså min tolkning av just oreo cheesecake. Bakas såklart utan ugn och består av en spröd botten gjord på oreokex, krämig cheesecakefyllning med bitar av oreos, chokladganache, grädde och ännu mer oreos. En riktig oreodröm helt enkelt!

Jag och oreo har inte haft en självklar vänskap. I början vart jag inte alls särkilt fascinerad över det populära kexet men med åren har jag förstått mig på det mer och mer och idag ÄLSKAR jag oreos! Särskilt att baka med. Gillar du oreos?

Jag har t om tagit fram ett eget recept på oreokex som du självklart kan använda om du vill baka egna istället för att köpa färdiga. Receptet hittar du HÄR!

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en oreo cheesecake på ca 10-12 bitar.

Botten:

2 paket Oreo-kex à 154 g

75 g smör

Fyllning:

1 paket Oreo-kex à 154 g

600 g kylskåpskall färskost

4 dl kylskåpskall vispgrädde

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Chokladganache:

150 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

1 dl vispgrädde

Dekoration:

Vispgrädde och oreokex att dekorera med

Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra botten. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Grovhacka kexen till fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt i en bunke med elvisp. Detta tar några minuter.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Ha till sist i de grovhackade kexen och vänd försiktigt ihop tills kexen fördelar sig jämnt i fyllningen.
  8. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  9. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  10. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  11. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  12. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den tillsammans med vispad grädde och ännu mer oreos!

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
49 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
1 år sedan

Hejj!
Jag brukar baka oreocheesecake fast jag använder ett annat recept, du skulle bara veta hur glad jag vart när jag såg att du hade recept på det!!!

Neve
Neve
1 år sedan

En dum fråga kanske, men ska den vita fyllningen i kexen vara med när du gör kexmassan till botten, eller endast kexen? 🙂 tack för ett bra recept!

Madde
Madde
Svara på  Neve
3 månader sedan

Jättebra fråga! Undrade detsamma! 👍🏻

Pernilla Olofsson
Pernilla Olofsson
1 år sedan

Hej, går denna att frysa? 😊

Hannah
Hannah
Svara på  Camilla Hamid
7 månader sedan

Det går att frysa hela eller ska man vänta med dekoration och grädden uppe på? 🥰

Viccan
Viccan
1 år sedan

Hej, är det meningen att man ska vispa grädden innan man blandar den med färskosten? Får inte riktigt till de😋

Helena
Helena
1 år sedan

Hej. Jag hittar inte videon som du skriver att kommer inom kort där du visar hur man bakar denna cheesecake 🙂

Ronja
Ronja
1 år sedan

Hej! När man lagt på ganachen – kan den då stå någon timme i kylskåp innan servering?

Semi
Semi
9 månader sedan

Hej!

Behöver ganachen ha en lite mer mäktigare chokladsmak eller hurtror du det blir om man kör på ljus choklad istället för mörk?

Sara
Sara
9 månader sedan

Hej. Räcker ett paket mini oreos till dekorationen?

Julia
Julia
7 månader sedan

Kan man göra ganachen kvällen innan och förvara i kylen över natten?

Pernilla
Pernilla
7 månader sedan

Super God!!!!😍😍
Men tog hade inte med ganachen

Nova
Nova
6 månader sedan

Hej! Tycker du man ska ha på toppingen precis innan servering eller att den kan stå till sig lite färdig?

Åsa
Åsa
6 månader sedan

Jag har precis provat att göra din Oreo cheesecake till min 15 åriga dotter som fyllde år I helgen och hon älskar Oreo.
Den blev så lyckad och väldigt god.
Tack för ett jättebra recept, choklad ganachen ovanpå gjorde den extra god. Du har fantastiskt goda och bra recept. 😊🥰

Lejla
Lejla
6 månader sedan

Ser otroligt fin ut men oj vad besviken jag blev över smaken, ingen Oreo smak alls och jag använde 3 OCH en halv paket dvs mer än i receptet. Smakar endast när man får i sig den svarta chokladen. Tråkigt att man ska behöva slänga så mycket.
Din daim och lime cheesecake är väldigt goda med mycket smak.

Zanab
Zanab
5 månader sedan

du har länkat fel videoo camila

Linda B
Linda B
5 månader sedan

Hej! Älskar dina recept men inte Oreo. Älskar däremot Singoalla och Ballerina. Funderar om det skulle funka med någon av dem istället.

Linda
Linda
Svara på  Camilla Hamid
5 månader sedan

OMG tack den måste jag baka!

Nilla
Nilla
5 månader sedan

Jättegod! Har gjort ballerina-cheesecaken också. Helt fantastisk. Älskar sättet du skriver dina recept på. Min hjärntrötta skalle fattar och orkar ta mig igenom recepten, jag lyckas och framförallt är det kul att baka igen! Tack ❤

Maria
Maria
4 månader sedan

Hej hade en bak tävling i skolan använde ditt recept och jag vann nu vill min familj att jag ska baka den till min lillasysters kalas men de gillar inte mörk choklad tror du att det går att använda vanlig mjölk choklad istället . Och tror du att det går att byta ut grädden på toppen till vaniljglass

Naiema
Naiema
4 månader sedan

Hej, vad ska jag tänka på om
Jag kör i en 26 diamanter form? 🥰

Olivia
Olivia
2 månader sedan

Hej vad är din favorit glass

Jenny
Jenny
2 månader sedan

Hej! Går det att byta ut färskosten mot oatly på mackan och planti dessert vispa/visp? Lovat oreo kalas till min son och hans kompis är mjölk allergiker. Ingen gillar tårta men din cheesecake ser dröm god ut och dekorerad som en tårta 🎂 ☺️

Patricia
Patricia
1 månad sedan

Hej,

Jag tänkte baka detta till ett kalas och kommer då baka dem i förväg och frysa in dem. Hur ska jag Tina denna på bästa sätt och hur lång tid innan ska jag ta ut dem?
Tack på förhand 🤗 och tack för en jättebra sida!

Sabina
Sabina
1 månad sedan

Hej!
Om man bakar egna oreokex till kakan, hur många satser behöver man göra då?

Daniel
Daniel
20 dagar sedan

Hej! Hur ska cheesecaken förvaras? Tänkte baka på lördag för sen ha kalas på söndag. Kan cheesecaken stå i kylen under natten och dagen?

Johanna
Johanna
19 dagar sedan

Hej, ska baka denna i helgen. Om man fryser den, och sen tar upp och tinar den blir det samma konsistens som innan eller den blir mer rinnig som glass?

49
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x