Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.
- Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
- Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
- Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Daimcheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Hacka daimchokladen grovt.
- Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
- I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
- Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
- Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
- Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.
[…] på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan […]
Hej bästa Camilla jag undrar om man kan fördela proportionerna med färskost, grädde och florsocker annorlunda. Detta eftersom jag personligen inte tycker om när det blir en för syrlig smak av färskost . ❤️❤️
Baka den till min släkts midsommar fest idag och mmmm, den blev en succé😍❣️Till och med blev den min mosters nya favorit🌸🌸🌸 Glad midsommar Camilla🥰✨✨
Kan jag baka denna cheesecake en vecka i förväg och förvara den i frysen sålänge?
Funkar utmärkt 🙂
Tack för snabbt svar och för all din inspiration!
Så kul att hitta utan ägg!! Jzk ❤️❤️
Wa iyaki <3
Hur länge innan servering ska man ta fram den från frysen?
Hejhej, ursäkta sent svar! 30 minuter i rumstemperatur räcker fint! <3
Otroligt recept ❤️ Lite tokigt att det står ”sista minuten” i början efter som den ska vara i frysen minst 4 timmar 😅 Så till alla er som läser recept för snabbt – gör inte som jag och läs hela receptet 😆 Vill verkligen inte klaga, men misstänker att det finns fler som jag!
Haha det var faktiskt tokigt formulerat haha! Skrev nog så för att det tar ÄNNU längre tid att göra en bakad. Ändrar i receptet <3
hej
vad menar du med färsk ost???
Typ philadelphia 🙂
När behöver den upp ur frysen innan servering?
Låt den tina i kyl minst 1 timme innan servering 🙂
Har för tillfället inte möjlighet att ställa kakan i frysen för att stelna. Kan den stelna i kylskåpet om jag för den två dagar innan?:)
Det funkar 🙂
Hej! Kan man blanda i lite Dulce de leche i ”smeten” innan man fryser den. I vilket steg rekommenderar du isf att man gör det?
Hejhej, förlåt för sent svar! Mums, låter ljuvligt! Hade lagt några klickar dulce i smeten efter att ha lagt den i formen, och swirlat runt lite med en kniv 😍😋
Ska det vara blockchoklad eller vanlig?🥰
Vanlig dubbeldaim 🙂
Skulle det funka utan chockade råkade bränna den?😩
Jadå, funkar utan choklad också 🙂
Hej Camilla! ❤️ Jag har en liten fråga: Skulle man kunna använda samma ”cheesecake-smet” som man använder till oreo-cheesecaken? Alltså dvs med florsocker och utan vit choklad? Eller blir den för rinnig då? Tycker nämligen fyllningen var himmelsk i oreo-cheesecaken och skulle vilja ha samma fyllning fast med daim istället för oreokakor i! 😍
Du är bäst! 👏🏻❤️
Hejhej! Åh tack fina! Älskar hur kreativa mina följare är, har inte testat själv men det borde gå! Säg gärna till om du bakar det 😍
Hej såhär 5 månader senare! 🙈
Fick inte någon notis om ditt svar så nu när jag kom tillbaka till receptet igen så såg jag!
Tack så mycket för att du svarade och gjorde min dag! ❤️
Jag testade att göra samma fyllning som oreo fast bytte ut till daim och det blev hur gott som helst! 😍
Allt gott! 💕☀️
Agnes
[…] Den var jättegod, du hittar recept här (klick). […]
Jag har nu gjort tårtan och ställt den i frysen. Ska ha den imorgon bitti som födelsedagstårta, när ska jag ställa den i kylen tycker du? Det är en överraskning, kan jag ta fram den till kyl en timme innan imorgon bitti tror du? (Den göms bättre i frysen haha)
Hejhej! Vilken smarrig överraskning, hoppas att det gick bra! 😍 Funkar för övrigt bra att göra så 🙂
Helt magisk alla som jag bjöd den på älskade den. Nu står den på önskelistan över vad som bakas här. Alla undrade var jag fått detta goda recept ifrån😋🧁
Hejhej, åh vad glad jag blir att ni gillade den! 😍
Jag hade även i lite rivet limeskal i smeten.. blev supergott 😃
Mums! Låter jättegott 😍
Hej! Hade velat baka denna lite mindre, i 20 cm form. Hur många procent ska jag reducera receptet med då?
Varför smälter min cheescake så snabbt i rumstemp även fast den varit i frysen i över att 10 h?
Det kan vara så att du behöver vispa grädden lite hårdare ❤️
Kan man baka denna i en 20cm springform så den blir mera hög? 😊
Det funkar 🙂
Hej!
Jag har en fråga. Har jag förstått det rätt att den bara behöver vara i frysen i ca 6 timmar för att sätta sig och därefter kan man förvara den i kylen? Låt oss säga att vi ska ha gäster på lördag, kan jag då göra den idag onsdag. Sätta in den i frysen och ta ut den på torsdagen och förvara den i kylen till lördagen?
Hejhej! Precis så 🙂
Hej Camilla! Gjorde detta recept till ett skolarbete och den ligger i frysen just nu men jag undrar om jag kan ha den i kylskåpet över natten istället för 4 timmar i frysen. Gjorde nämligen den lite sent så den måste ligga i frysen till 1 men då sover jag oftast:)
Hejhej! Det funkar utmärkt att göra så 🙂
Ser supergott ut! Jag undrar om du har tips på att göra den mer festlig till utseendet? Kunde man fixa en rabarberspegel överst, tex? Eller hur ska jag göra den enhetlig, stilig och lyxig liksom?
Du skulle kunna gjuta cheesecake-smeten i en silikonform, frysa och sen lägga den över kladdkakan med en kolaspegen under eller dulce de leche-pannacotta som i detta recept: https://mykitchenstories.se/kladdkaka-med-dulche-de-leche-pannacotta/ 🥰
Hej
Skulle det fungera att ha samma mängd mjölkchoklad istället för vitchoklad
Hejhej! Ja det kan man 😊
Hej
skulle det funka att bytts ut vitchoklad och ta mjölkchoklad fast samma mängd
Denna cheesecaken var OTROLIGT god!! Detta är bland det godaste jag någonsin har bakat.
Tack för receptet som enkelt och gott som alltid 😍 här blev det daimcheesecake till min 9 år dotter kalaset alla tycket var så gott och smarrigt 🥰🥰🥰
Wow så fin 😍👏🏻
Hej,
Hur ska vit chokladen se ut. Ska man köpa vanlig vit choklad och värma i micron tills den blir rinnig och sedan låta svalna? Har du någon bild för tydlighet? 🙂
Hejhej! Jag använde bakchoklad som är vit 🙂 Precis, micra tills den blir rinnig (men var försiktig för vit choklad är väldigt värmekänslig) och låt sedan svalna men fortfarande vara rinnig när du har i den i cheesecake-smeten ❤️
Varför ska man använda bakplåtspapper istället för att smöra formen? Och en annan fråga, hur får jag bort bakplåtspapperet under kakan?😬
Smöret kommer stelna runtom om och du kommer inte få en fin kant. Då du spänner fast bakplåtspappret i själva springformen, så kan du enkelt ta en kniv mellan kakan och botten/bakplåtspappret för att få loss den lite om det behövs, och föra över cheesecaken försiktigt på ett annat uppläggningsfat 😊
Hej!
Jag funderar på att byta ut färskosten mot lätt vaniljkryddad mascarpone. Den blir härligt tjock med grädden. Är dock lite osäker på hur den reagerar med daimen. Nån som provat?
Hejhej! Det funkar utmärkt att göra så 🥰
Hej! Hur länge kan man förvara den j frys?
Hejhej, ca 3 månader 🥰
Hej! Hur länge håller deb sig i frysen eller kyl?
Hejhej, ca tre dagar plastad i kylen och ca 3 månader i frysen 🥰
Hej fina Camilla!
Denna ska så bakas till Eid inshallah. Tror du kakan blir för söt om jag minskar sockret i smeten och täcker den med mjölkchokladganache med havssalt i? Undrar även om jag helt kan skippa infrysningen och enbart kyla några h innan servering?
Hejhej, det borde gå! Den behöver stå i frysen för att sätta sig ordentligt 🥰 Hoppas det ska smaka!
Hej Camilla!
Vet du om man kan blanda i agar agar pulver i en cheesecake så att den får en mer fastare form? Eller kommer den att bli förstörd?
Hejhej! Det beror helt på receptet 😊
Går det att göra denna sockerfri? 🥰
Har tyvärr inte testat detta själv ännu 🥰
Åh otur! Men då kör jag på originalet idag 😍 Ska bli spännande att få prova till dotterns kalas imorgon! Kan jag ställa in den i kylskåpet idag och ta fram den imorgon istället för frysen eller behövs det längre tid för den att stelna? 🥰
Hoppas det ska smaka och grattis till dottern i förskott 🥰 Bäst är om den får stå i frysen i minst 4 timmar, därefter kan du förvara den i kylen.
Hej Camilla vill inte få detta att låta som ett klagomål på något sätt. Jag tycker du är fantastik på alla sätt och älskar alla recept som du gör. Jag har dock en fråga kring detta recept. Det är nämligen så att jag har provat ditt recept för oreo cupcakes där jag personligen tyckte att philadelphiaosten tog över för mycket. Oftast tycker jag och min familj att det blir lite för syrlig smak med denna stora mängd färskost i förhållande till de andra ingredienserna. Därför undrar jag ifall man kan disponera ingredienserna annorlunda och alltså kanske ta mindre färskost och i sånna fall komplettera med någon alternativ ingrediens (Grädde??) 🥰🥰 Bara ett litet önskemål och inte någon som helst klagomål för uppskattar verkligen allt du gör. Alla recept jag har provat är helt himmelska, sluta aldrig med det du gör och var alltid dig själv. ❤️❤️