Daimcheesecake

148 röster
daimcheesecake
En krämig och god daimcheesecake med vit choklad och jordgubbar som bakas utan ugn.

Om du vill baka något riktigt gott så kan jag verkligen rekommendera den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross. Galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst!

cheesecake daim

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar no bake daimcheesecake.

Den här cheesecaken får snabbt tårtkänsla genom att helt enkelt dekorerar med blommor och bär. Bakverk som kräver minimal ansträning men ändå blir helt fantastiskt goda måste nog vara det bästa som finns. Baka och njut!

Botten:

100 g smör

15 digestivekex

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
daimcheesecake
Steg för steg – bilder på hur man bakar min drömmiga daimcheesecake.

Daimcheesecake:

168 g daimchoklad

300 g vit choklad

2 dl vispgrädde

600 g färskost

1 dl strösocker

färska jordgubbar till servering

Gör såhär:

  1. Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  2. Hacka daimchokladen grovt.
  3. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  4. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  5. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  6. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  7. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.

TIPS!

  • Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
Prenumerera
Notis om
guest
32 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
1 år sedan

[…] på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan […]

Emma
Emma
1 år sedan

Baka den till min släkts midsommar fest idag och mmmm, den blev en succé😍❣️Till och med blev den min mosters nya favorit🌸🌸🌸 Glad midsommar Camilla🥰✨✨

Jenny
Jenny
1 år sedan

Kan jag baka denna cheesecake en vecka i förväg och förvara den i frysen sålänge?

Jenny
Jenny
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Tack för snabbt svar och för all din inspiration!

Kadra
Kadra
11 månader sedan

Så kul att hitta utan ägg!! Jzk ❤️❤️

Caroline
Caroline
10 månader sedan

Hur länge innan servering ska man ta fram den från frysen?

Emilia Nilsson
Emilia Nilsson
10 månader sedan

Otroligt recept ❤️ Lite tokigt att det står ”sista minuten” i början efter som den ska vara i frysen minst 4 timmar 😅 Så till alla er som läser recept för snabbt – gör inte som jag och läs hela receptet 😆 Vill verkligen inte klaga, men misstänker att det finns fler som jag!

sara
sara
10 månader sedan

hej
vad menar du med färsk ost???

Annette
Annette
10 månader sedan

När behöver den upp ur frysen innan servering?

Elsa
Elsa
10 månader sedan

Har för tillfället inte möjlighet att ställa kakan i frysen för att stelna. Kan den stelna i kylskåpet om jag för den två dagar innan?:)

Ellen
Ellen
4 månader sedan

Hej! Kan man blanda i lite Dulce de leche i ”smeten” innan man fryser den. I vilket steg rekommenderar du isf att man gör det?

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
3 månader sedan

Ska det vara blockchoklad eller vanlig?🥰

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
3 månader sedan

Skulle det funka utan chockade råkade bränna den?😩

Agnes Wändahl
Agnes Wändahl
1 månad sedan

Hej Camilla! ❤️ Jag har en liten fråga: Skulle man kunna använda samma ”cheesecake-smet” som man använder till oreo-cheesecaken? Alltså dvs med florsocker och utan vit choklad? Eller blir den för rinnig då? Tycker nämligen fyllningen var himmelsk i oreo-cheesecaken och skulle vilja ha samma fyllning fast med daim istället för oreokakor i! 😍

Du är bäst! 👏🏻❤️

trackback
1 månad sedan

[…] Den var jättegod, du hittar recept här (klick). […]

Lisa
Lisa
1 månad sedan

Jag har nu gjort tårtan och ställt den i frysen. Ska ha den imorgon bitti som födelsedagstårta, när ska jag ställa den i kylen tycker du? Det är en överraskning, kan jag ta fram den till kyl en timme innan imorgon bitti tror du? (Den göms bättre i frysen haha)

Joanna
Joanna
1 månad sedan

Helt magisk alla som jag bjöd den på älskade den. Nu står den på önskelistan över vad som bakas här. Alla undrade var jag fått detta goda recept ifrån😋🧁

Therese
Therese
16 dagar sedan

Jag hade även i lite rivet limeskal i smeten.. blev supergott 😃

32
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x