Daimcheesecake

168 röster
daimcheesecake
En krämig och god daimcheesecake med vit choklad och jordgubbar som bakas utan ugn.

Om du vill baka något riktigt gott så kan jag verkligen rekommendera den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross. Galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst!

cheesecake daim

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar no bake daimcheesecake.

Den här cheesecaken får snabbt tårtkänsla genom att helt enkelt dekorerar med blommor och bär. Bakverk som kräver minimal ansträning men ändå blir helt fantastiskt goda måste nog vara det bästa som finns. Baka och njut!

Botten:

100 g smör

15 digestivekex

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
daimcheesecake
Steg för steg – bilder på hur man bakar min drömmiga daimcheesecake.

Daimcheesecake:

168 g daimchoklad

300 g vit choklad

2 dl vispgrädde

600 g färskost

1 dl strösocker

färska jordgubbar till servering

Gör såhär:

  1. Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  2. Hacka daimchokladen grovt.
  3. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  4. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  5. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  6. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  7. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.

TIPS!

  • Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
Prenumerera
Notis om
guest
45 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
1 år sedan

[…] på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan […]

Emma
Emma
1 år sedan

Baka den till min släkts midsommar fest idag och mmmm, den blev en succé😍❣️Till och med blev den min mosters nya favorit🌸🌸🌸 Glad midsommar Camilla🥰✨✨

Jenny
Jenny
1 år sedan

Kan jag baka denna cheesecake en vecka i förväg och förvara den i frysen sålänge?

Jenny
Jenny
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Tack för snabbt svar och för all din inspiration!

Kadra
Kadra
1 år sedan

Så kul att hitta utan ägg!! Jzk ❤️❤️

Caroline
Caroline
1 år sedan

Hur länge innan servering ska man ta fram den från frysen?

Emilia Nilsson
Emilia Nilsson
1 år sedan

Otroligt recept ❤️ Lite tokigt att det står ”sista minuten” i början efter som den ska vara i frysen minst 4 timmar 😅 Så till alla er som läser recept för snabbt – gör inte som jag och läs hela receptet 😆 Vill verkligen inte klaga, men misstänker att det finns fler som jag!

sara
sara
1 år sedan

hej
vad menar du med färsk ost???

Annette
Annette
1 år sedan

När behöver den upp ur frysen innan servering?

Elsa
Elsa
1 år sedan

Har för tillfället inte möjlighet att ställa kakan i frysen för att stelna. Kan den stelna i kylskåpet om jag för den två dagar innan?:)

Ellen
Ellen
7 månader sedan

Hej! Kan man blanda i lite Dulce de leche i ”smeten” innan man fryser den. I vilket steg rekommenderar du isf att man gör det?

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
6 månader sedan

Ska det vara blockchoklad eller vanlig?🥰

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
6 månader sedan

Skulle det funka utan chockade råkade bränna den?😩

Agnes Wändahl
Agnes Wändahl
4 månader sedan

Hej Camilla! ❤️ Jag har en liten fråga: Skulle man kunna använda samma ”cheesecake-smet” som man använder till oreo-cheesecaken? Alltså dvs med florsocker och utan vit choklad? Eller blir den för rinnig då? Tycker nämligen fyllningen var himmelsk i oreo-cheesecaken och skulle vilja ha samma fyllning fast med daim istället för oreokakor i! 😍

Du är bäst! 👏🏻❤️

trackback
4 månader sedan

[…] Den var jättegod, du hittar recept här (klick). […]

Lisa
Lisa
4 månader sedan

Jag har nu gjort tårtan och ställt den i frysen. Ska ha den imorgon bitti som födelsedagstårta, när ska jag ställa den i kylen tycker du? Det är en överraskning, kan jag ta fram den till kyl en timme innan imorgon bitti tror du? (Den göms bättre i frysen haha)

Joanna
Joanna
3 månader sedan

Helt magisk alla som jag bjöd den på älskade den. Nu står den på önskelistan över vad som bakas här. Alla undrade var jag fått detta goda recept ifrån😋🧁

Therese
Therese
3 månader sedan

Jag hade även i lite rivet limeskal i smeten.. blev supergott 😃

Amy
Amy
2 månader sedan

Varför smälter min cheescake så snabbt i rumstemp även fast den varit i frysen i över att 10 h?

Nadja
Nadja
2 månader sedan

Kan man baka denna i en 20cm springform så den blir mera hög? 😊

Colle
Colle
2 månader sedan

Hej!
Jag har en fråga. Har jag förstått det rätt att den bara behöver vara i frysen i ca 6 timmar för att sätta sig och därefter kan man förvara den i kylen? Låt oss säga att vi ska ha gäster på lördag, kan jag då göra den idag onsdag. Sätta in den i frysen och ta ut den på torsdagen och förvara den i kylen till lördagen?

jadu
jadu
1 månad sedan

Hej Camilla! Gjorde detta recept till ett skolarbete och den ligger i frysen just nu men jag undrar om jag kan ha den i kylskåpet över natten istället för 4 timmar i frysen. Gjorde nämligen den lite sent så den måste ligga i frysen till 1 men då sover jag oftast:)

Ester
Ester
1 månad sedan

Ser supergott ut! Jag undrar om du har tips på att göra den mer festlig till utseendet? Kunde man fixa en rabarberspegel överst, tex? Eller hur ska jag göra den enhetlig, stilig och lyxig liksom?

Mathias
18 dagar sedan

Hej
Skulle det fungera att ha samma mängd mjölkchoklad istället för vitchoklad

Mathias
18 dagar sedan

Hej
skulle det funka att bytts ut vitchoklad och ta mjölkchoklad fast samma mängd

45
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x