
Om du vill baka något riktigt gott så kan jag verkligen rekommendera den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross. Galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar no bake daimcheesecake.
Den här cheesecaken får snabbt tårtkänsla genom att helt enkelt dekorerar med blommor och bär. Bakverk som kräver minimal ansträning men ändå blir helt fantastiskt goda måste nog vara det bästa som finns. Baka och njut!
Botten:
100 g smör
15 digestivekex
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
- Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
- Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Daimcheesecake:
168 g daimchoklad
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
färska jordgubbar till servering
Gör såhär:
- Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Hacka daimchokladen grovt.
- Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
- I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
- Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
- Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
- Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
TIPS!
- Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.
[…] på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan […]
Baka den till min släkts midsommar fest idag och mmmm, den blev en succé😍❣️Till och med blev den min mosters nya favorit🌸🌸🌸 Glad midsommar Camilla🥰✨✨
Kan jag baka denna cheesecake en vecka i förväg och förvara den i frysen sålänge?
Funkar utmärkt 🙂
Tack för snabbt svar och för all din inspiration!
Så kul att hitta utan ägg!! Jzk ❤️❤️
Wa iyaki <3
Otroligt recept ❤️ Lite tokigt att det står ”sista minuten” i början efter som den ska vara i frysen minst 4 timmar 😅 Så till alla er som läser recept för snabbt – gör inte som jag och läs hela receptet 😆 Vill verkligen inte klaga, men misstänker att det finns fler som jag!
Haha det var faktiskt tokigt formulerat haha! Skrev nog så för att det tar ÄNNU längre tid att göra en bakad. Ändrar i receptet <3
hej
vad menar du med färsk ost???
Typ philadelphia 🙂
När behöver den upp ur frysen innan servering?
Låt den tina i kyl minst 1 timme innan servering 🙂
Har för tillfället inte möjlighet att ställa kakan i frysen för att stelna. Kan den stelna i kylskåpet om jag för den två dagar innan?:)
Det funkar 🙂