Daimcheesecake

Fotograf: Ulrika Pousette

En krämig och god daimcheesecake med vit choklad och jordgubbar som bakas utan ugn.

Om du vill baka något riktigt gott så kan jag verkligen rekommendera den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross. Galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst!

Den här cheesecaken får snabbt tårtkänsla genom att helt enkelt dekorerar med blommor och bär. Bakverk som kräver minimal ansträning men ändå blir helt fantastiskt goda måste nog vara det bästa som finns. Baka och njut!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Daimcheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

Botten:
100 g smör
15 digestivekex

Daimcheesecake:
168 g daimchoklad
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
färska jordgubbar till servering

Tips!

  • Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Botten:
100 g smör
15 digestivekex

Daimcheesecake:
168 g daimchoklad
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
färska jordgubbar till servering

TIPS!

  • Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Daimcheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  6. Hacka daimchokladen grovt.
  7. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  8. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  9. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  10. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  11. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm.

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Daimcheesecake: Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  6. Hacka daimchokladen grovt.
  7. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  8. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  9. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  10. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  11. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
70 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan […]

Lova

Hej bästa Camilla jag undrar om man kan fördela proportionerna med färskost, grädde och florsocker annorlunda. Detta eftersom jag personligen inte tycker om när det blir en för syrlig smak av färskost . ❤️❤️

Emma
Emma
4 years ago

Baka den till min släkts midsommar fest idag och mmmm, den blev en succé😍❣️Till och med blev den min mosters nya favorit🌸🌸🌸 Glad midsommar Camilla🥰✨✨

Jenny
Jenny
4 years ago

Kan jag baka denna cheesecake en vecka i förväg och förvara den i frysen sålänge?

Jenny
Jenny
Svara till  camillahamid
4 years ago

Tack för snabbt svar och för all din inspiration!

Kadra
Kadra
4 years ago

Så kul att hitta utan ägg!! Jzk ❤️❤️

Caroline
Caroline
4 years ago

Hur länge innan servering ska man ta fram den från frysen?

Emilia Nilsson
Emilia Nilsson
4 years ago

Otroligt recept ❤️ Lite tokigt att det står ”sista minuten” i början efter som den ska vara i frysen minst 4 timmar 😅 Så till alla er som läser recept för snabbt – gör inte som jag och läs hela receptet 😆 Vill verkligen inte klaga, men misstänker att det finns fler som jag!

sara
sara
4 years ago

hej
vad menar du med färsk ost???

Annette
Annette
4 years ago

När behöver den upp ur frysen innan servering?

Elsa
Elsa
4 years ago

Har för tillfället inte möjlighet att ställa kakan i frysen för att stelna. Kan den stelna i kylskåpet om jag för den två dagar innan?:)

Ellen
Ellen
3 years ago

Hej! Kan man blanda i lite Dulce de leche i ”smeten” innan man fryser den. I vilket steg rekommenderar du isf att man gör det?

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
3 years ago

Ska det vara blockchoklad eller vanlig?🥰

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
3 years ago

Skulle det funka utan chockade råkade bränna den?😩

Agnes Wändahl
Agnes Wändahl
3 years ago

Hej Camilla! ❤️ Jag har en liten fråga: Skulle man kunna använda samma ”cheesecake-smet” som man använder till oreo-cheesecaken? Alltså dvs med florsocker och utan vit choklad? Eller blir den för rinnig då? Tycker nämligen fyllningen var himmelsk i oreo-cheesecaken och skulle vilja ha samma fyllning fast med daim istället för oreokakor i! 😍

Du är bäst! 👏🏻❤️

Agnes Wändahl
Agnes Wändahl
Svara till  camillahamid
2 years ago

Hej såhär 5 månader senare! 🙈
Fick inte någon notis om ditt svar så nu när jag kom tillbaka till receptet igen så såg jag!
Tack så mycket för att du svarade och gjorde min dag! ❤️
Jag testade att göra samma fyllning som oreo fast bytte ut till daim och det blev hur gott som helst! 😍

Allt gott! 💕☀️
Agnes

trackback
3 years ago

[…] Den var jättegod, du hittar recept här (klick). […]

Lisa
Lisa
3 years ago

Jag har nu gjort tårtan och ställt den i frysen. Ska ha den imorgon bitti som födelsedagstårta, när ska jag ställa den i kylen tycker du? Det är en överraskning, kan jag ta fram den till kyl en timme innan imorgon bitti tror du? (Den göms bättre i frysen haha)

Joanna
Joanna
3 years ago

Helt magisk alla som jag bjöd den på älskade den. Nu står den på önskelistan över vad som bakas här. Alla undrade var jag fått detta goda recept ifrån😋🧁

Therese
Therese
3 years ago

Jag hade även i lite rivet limeskal i smeten.. blev supergott 😃

Enkeleta Berisha
Enkeleta Berisha
3 years ago

Hej! Hade velat baka denna lite mindre, i 20 cm form. Hur många procent ska jag reducera receptet med då?

Amy
Amy
3 years ago

Varför smälter min cheescake så snabbt i rumstemp även fast den varit i frysen i över att 10 h?

Nadja
Nadja
3 years ago

Kan man baka denna i en 20cm springform så den blir mera hög? 😊

Colle
Colle
3 years ago

Hej!
Jag har en fråga. Har jag förstått det rätt att den bara behöver vara i frysen i ca 6 timmar för att sätta sig och därefter kan man förvara den i kylen? Låt oss säga att vi ska ha gäster på lördag, kan jag då göra den idag onsdag. Sätta in den i frysen och ta ut den på torsdagen och förvara den i kylen till lördagen?

jadu
jadu
3 years ago

Hej Camilla! Gjorde detta recept till ett skolarbete och den ligger i frysen just nu men jag undrar om jag kan ha den i kylskåpet över natten istället för 4 timmar i frysen. Gjorde nämligen den lite sent så den måste ligga i frysen till 1 men då sover jag oftast:)

Ester
Ester
3 years ago

Ser supergott ut! Jag undrar om du har tips på att göra den mer festlig till utseendet? Kunde man fixa en rabarberspegel överst, tex? Eller hur ska jag göra den enhetlig, stilig och lyxig liksom?

Mathias
3 years ago

Hej
Skulle det fungera att ha samma mängd mjölkchoklad istället för vitchoklad

Mathias
3 years ago

Hej
skulle det funka att bytts ut vitchoklad och ta mjölkchoklad fast samma mängd

Ayisha
Ayisha
2 years ago

Denna cheesecaken var OTROLIGT god!! Detta är bland det godaste jag någonsin har bakat.

Marwah
Marwah
2 years ago

Tack för receptet som enkelt och gott som alltid 😍 här blev det daimcheesecake till min 9 år dotter kalaset alla tycket var så gott och smarrigt 🥰🥰🥰

C032CA46-CED2-43E5-A68D-7BE13D20DB1B.jpeg
Sara
Sara
2 years ago

Hej,
Hur ska vit chokladen se ut. Ska man köpa vanlig vit choklad och värma i micron tills den blir rinnig och sedan låta svalna? Har du någon bild för tydlighet? 🙂

Sara
Sara
2 years ago

Varför ska man använda bakplåtspapper istället för att smöra formen? Och en annan fråga, hur får jag bort bakplåtspapperet under kakan?😬

Sam
Sam
2 years ago

Hej!

Jag funderar på att byta ut färskosten mot lätt vaniljkryddad mascarpone. Den blir härligt tjock med grädden. Är dock lite osäker på hur den reagerar med daimen. Nån som provat?

Lisa
Lisa
2 years ago

Hej! Hur länge kan man förvara den j frys?

Lisa
Lisa
2 years ago

Hej! Hur länge håller deb sig i frysen eller kyl?

Meya
Meya
2 years ago

Hej fina Camilla!
Denna ska så bakas till Eid inshallah. Tror du kakan blir för söt om jag minskar sockret i smeten och täcker den med mjölkchokladganache med havssalt i? Undrar även om jag helt kan skippa infrysningen och enbart kyla några h innan servering?

Last edited 2 years ago by Meya
Allan
Allan
2 years ago

Hej Camilla!

Vet du om man kan blanda i agar agar pulver i en cheesecake så att den får en mer fastare form? Eller kommer den att bli förstörd?

Nina Pettersson
Nina Pettersson
2 years ago

Går det att göra denna sockerfri? 🥰

Nina Pettersson
Nina Pettersson
Svara till  camillahamid
2 years ago

Åh otur! Men då kör jag på originalet idag 😍 Ska bli spännande att få prova till dotterns kalas imorgon! Kan jag ställa in den i kylskåpet idag och ta fram den imorgon istället för frysen eller behövs det längre tid för den att stelna? 🥰

Lova
2 years ago

Hej Camilla vill inte få detta att låta som ett klagomål på något sätt. Jag tycker du är fantastik på alla sätt och älskar alla recept som du gör. Jag har dock en fråga kring detta recept. Det är nämligen så att jag har provat ditt recept för oreo cupcakes där jag personligen tyckte att philadelphiaosten tog över för mycket. Oftast tycker jag och min familj att det blir lite för syrlig smak med denna stora mängd färskost i förhållande till de andra ingredienserna. Därför undrar jag ifall man kan disponera ingredienserna annorlunda och alltså kanske ta mindre färskost och i sånna fall komplettera med någon alternativ ingrediens (Grädde??) 🥰🥰 Bara ett litet önskemål och inte någon som helst klagomål för uppskattar verkligen allt du gör. Alla recept jag har provat är helt himmelska, sluta aldrig med det du gör och var alltid dig själv. ❤️❤️

Tips!

  • Gör din daimcheesecake glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex och halvera mängden smör i botten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?