Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

68 röster
kladdkaka med dulce de leche pannacotta
Kladdig kladdkaka med len dulce de leche-pannacotta. Kola och choklad i en härlig kombination.
Foto: Ulrika Pousette

Kladdkakans dag den 7 november närmar sig med stormsteg och inför detta måste ju såklart en som bloggar om bakning förbereda sig för fullt! Min senaste kladdkaka är denna goding toppad med dulche de leche pannacotta. Som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche, färska hallon, physalis och lite flingsalt så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?

kladdkaka med dulce de leche

Det här är en supergod, lyxig kladdkaka deluxe, extra allt. En perfekt kladdkaka att göra om man vill göra något tårt-liknande men som inte alls är lika svårt som en tårta. En kladdkaketårta, helt enkelt!

världens godaste kladdkaka
Världens godaste kladdkaka om ni frågar mig 😍

Längst ner i receptet hittar du tips på hur du gör den glutenfri, äggfri och helt vegansk.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8-10 bitar kladdkaka med dulce de leche-pannacotta.

Kladdkaka:

225 g smör

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Dulce de leche-pannacotta:

2,5 dl vispgrädde

1/2 burk dulche de leche à 397 g (spara resten till dekoration)

1 tsk agar agar pulver

Dekoration:

1/2 burk dulce de leche à 397g

flingsalt

färska hallon

physalis

Gör såhär:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du toppar den med pannacotta. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Ta inte bort formens kanter eller bakplåtspappret, det behöver vara kvar för att hålla upp pannacottan sen.
  5. Dulce de leche-pannacotta: Lägg vispgrädde, dulce de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll försiktigt pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  6. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
  7. Garnera med mer dulce de leche, flingsalt, färska hallon och physalis precis innan servering.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk, vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, dulce de leche mot karamelliserad kokosmjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Vill du göra kladdkakan laktosfri så är det bara att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria alternativ.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

27 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rita
Rita
2 år sedan

Ska dulche halva burken vara i botten smeten?

Lina
Lina
2 år sedan

Kan man göra pannacottan med gelesocker istället för agar agar eller blir det mycket bättre med just agar agar? Ska göra redan i helgen, ser fantastiskt ut!

Lou
Lou
2 år sedan

Hej Camilla,
tack för alla recept och tips. Du är så duktig 😊
Har bakat den här kladdkakan med dulce de leche och det blev succé. Fått komplimanger från kollegor, nära och kära.
Köpte din bok Baka utan ugn och undrar om du tänker på att sälja boken på engelska också (kanske finns redan, har inte hittat den i så fall). Vill skicka den som present till några kompisar utomlands.
Många hälsningar 🙂

CA28AF42-E8F9-4058-8EAD-E3DB4AC96445.jpeg
Emma
Emma
2 år sedan

Hej kan man använda vanligt gelatin?

Jenny
Jenny
2 år sedan

Hej, tack för alla fantastiska recept du delat med dig av! Jag kommer välja enbart kakor och tårtor från dig till mitt kommande 40-års kalas😀 Jag undrar om det går bra att göra kladdkakan i förväg och frysa in den och sedan göra ”täcket” när den är tinad? Tror du den behåller sin kladdighet?

Valmire
Valmire
2 år sedan

Vad är Agar agar pulver ?

Katarina
Katarina
2 år sedan

Hej, hur stor form använder du för receptet?

Edisa
Edisa
1 år sedan

Gjorde denna, den blev sååå god!. Eftersom jag inte hann vänta att den ska bli hel kall, för att lägga på pannacottan. Då blev det lite spår efter värme därför smälte jag choklad över. Choklad räddar allt

0AEE7550-8BDE-4E0B-A39F-6464E8CA3263.jpeg
Sofie
Sofie
1 år sedan

Skulle man kunna göra både kladdkakan och toppingen 2 dagar innan man ska äta den och ha den i kylskåpet?

Lea
Lea
1 år sedan

Kan man använda vegegel istället för agar agar pulver?? ❤️

Eva
Eva
1 år sedan

Kan man använda sötad kondenserad mjölk?

Nicole
Nicole
1 år sedan

Om man har gelatinpulver istället för agar agar, kan man ändå följa ditt recept då (men dubbla mängden pulver) och tillsätta allting i kastrull och koka upp? 🙂

Susanne Ideskär
Susanne Ideskär
11 månader sedan

En fråga, går det att frysa kladdkakan med pannacottan samt garneringen med dulce de leche?

Johanna
Johanna
2 månader sedan

Det fick bli denna goda kakan till nyårs-firandet! Tack för alla fantastiska recept du delar Camilla

IMG_5915.jpg
27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x