Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette

Kladdig kladdkaka med len dulce de leche-pannacotta. Kola och choklad i en härlig kombination.

Kladdkakans dag den 7 november närmar sig med stormsteg och inför detta måste ju såklart en som bloggar om bakning förbereda sig för fullt! Min senaste kladdkaka är denna goding toppad med dulche de leche pannacotta. Som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche, färska hallon, physalis och lite flingsalt så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?

Det här är en supergod, lyxig kladdkaka deluxe, extra allt. En perfekt kladdkaka att göra om man vill göra något tårt-liknande men som inte alls är lika svårt som en tårta. En kladdkaketårta, helt enkelt!

Längst ner i receptet hittar du tips på hur du gör den glutenfri, äggfri och helt vegansk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

Portioner: 8-10

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Dulce de leche-pannacotta:
2,5 dl vispgrädde
1/2 burk dulche de leche à 397 g (spara resten till dekoration)
1 tsk agar agar pulver

Dekoration:
1/2 burk dulce de leche à 397g
flingsalt
färska hallon
physalis

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk, vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, dulce de leche mot karamelliserad kokosmjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Vill du göra kladdkakan laktosfri så är det bara att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria alternativ.

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Dulce de leche-pannacotta:
2,5 dl vispgrädde
1/2 burk dulche de leche à 397 g (spara resten till dekoration)
1 tsk agar agar pulver

Dekoration:
1/2 burk dulce de leche à 397g
flingsalt
färska hallon
physalis

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk, vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, dulce de leche mot karamelliserad kokosmjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Vill du göra kladdkakan laktosfri så är det bara att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria alternativ.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du toppar den med pannacotta. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Ta inte bort formens kanter eller bakplåtspappret, det behöver vara kvar för att hålla upp pannacottan sen.
  5. Dulce de leche-pannacotta: Lägg vispgrädde, dulce de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll försiktigt pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  6. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
  7. Garnera med mer dulce de leche, flingsalt, färska hallon och physalis precis innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du toppar den med pannacotta. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Ta inte bort formens kanter eller bakplåtspappret, det behöver vara kvar för att hålla upp pannacottan sen.
  5. Dulce de leche-pannacotta: Lägg vispgrädde, dulce de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll försiktigt pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  6. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
  7. Garnera med mer dulce de leche, flingsalt, färska hallon och physalis precis innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
25 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rita
Rita
3 years ago

Ska dulche halva burken vara i botten smeten?

Lina
Lina
3 years ago

Kan man göra pannacottan med gelesocker istället för agar agar eller blir det mycket bättre med just agar agar? Ska göra redan i helgen, ser fantastiskt ut!

Lou
Lou
3 years ago

Hej Camilla,
tack för alla recept och tips. Du är så duktig 😊
Har bakat den här kladdkakan med dulce de leche och det blev succé. Fått komplimanger från kollegor, nära och kära.
Köpte din bok Baka utan ugn och undrar om du tänker på att sälja boken på engelska också (kanske finns redan, har inte hittat den i så fall). Vill skicka den som present till några kompisar utomlands.
Många hälsningar 🙂

CA28AF42-E8F9-4058-8EAD-E3DB4AC96445.jpeg
Emma
Emma
3 years ago

Hej kan man använda vanligt gelatin?

Jenny
Jenny
3 years ago

Hej, tack för alla fantastiska recept du delat med dig av! Jag kommer välja enbart kakor och tårtor från dig till mitt kommande 40-års kalas😀 Jag undrar om det går bra att göra kladdkakan i förväg och frysa in den och sedan göra ”täcket” när den är tinad? Tror du den behåller sin kladdighet?

Valmire
Valmire
3 years ago

Vad är Agar agar pulver ?

Katarina
Katarina
2 years ago

Hej, hur stor form använder du för receptet?

Edisa
Edisa
2 years ago

Gjorde denna, den blev sååå god!. Eftersom jag inte hann vänta att den ska bli hel kall, för att lägga på pannacottan. Då blev det lite spår efter värme därför smälte jag choklad över. Choklad räddar allt

0AEE7550-8BDE-4E0B-A39F-6464E8CA3263.jpeg
Sofie
Sofie
2 years ago

Skulle man kunna göra både kladdkakan och toppingen 2 dagar innan man ska äta den och ha den i kylskåpet?

Lea
Lea
2 years ago

Kan man använda vegegel istället för agar agar pulver?? ❤️

Eva
Eva
2 years ago

Kan man använda sötad kondenserad mjölk?

Nicole
Nicole
2 years ago

Om man har gelatinpulver istället för agar agar, kan man ändå följa ditt recept då (men dubbla mängden pulver) och tillsätta allting i kastrull och koka upp? 🙂

Susanne Ideskär
Susanne Ideskär
1 year ago

En fråga, går det att frysa kladdkakan med pannacottan samt garneringen med dulce de leche?

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk, vispgrädden mot växtbaserad vispgrädde, dulce de leche mot karamelliserad kokosmjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Vill du göra kladdkakan laktosfri så är det bara att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria alternativ.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?