Kladdkaka med dulce de leche pannacotta

14 röster
kladdkaka med dulce de leche pannacotta
Kladdig kladdkaka med dulce de leche pannacotta. Kola och choklad i en härlig kombination.

Kladdkakans dag den 7 november närmar sig med stormsteg och inför detta måste ju såklart en som bloggar om bakning förbereda sig för fullt! Min senaste kladdkaka är denna goding toppad med dulche de leche pannacotta. Som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche och physalis så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm och ger 6-8 bitar kladdkaka med dulce de leche pannacotta.

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

2,5 dl vispgrädde

1/2 burk dulche de leche à 397 g (spara resten till dekoration)

1 tsk agar agar pulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft)
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.
  4. Täck botten av formen med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
  5. Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.
  6. Lägg vispgrädde, dulce de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  7. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
Prenumerera
Notis om
guest
14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rita
Rita
1 år sedan

Ska dulche halva burken vara i botten smeten?

Lina
Lina
1 år sedan

Kan man göra pannacottan med gelesocker istället för agar agar eller blir det mycket bättre med just agar agar? Ska göra redan i helgen, ser fantastiskt ut!

Lou
Lou
1 år sedan

Hej Camilla,
tack för alla recept och tips. Du är så duktig 😊
Har bakat den här kladdkakan med dulce de leche och det blev succé. Fått komplimanger från kollegor, nära och kära.
Köpte din bok Baka utan ugn och undrar om du tänker på att sälja boken på engelska också (kanske finns redan, har inte hittat den i så fall). Vill skicka den som present till några kompisar utomlands.
Många hälsningar 🙂

CA28AF42-E8F9-4058-8EAD-E3DB4AC96445.jpeg
Emma
Emma
1 år sedan

Hej kan man använda vanligt gelatin?

Jenny
Jenny
11 månader sedan

Hej, tack för alla fantastiska recept du delat med dig av! Jag kommer välja enbart kakor och tårtor från dig till mitt kommande 40-års kalas😀 Jag undrar om det går bra att göra kladdkakan i förväg och frysa in den och sedan göra ”täcket” när den är tinad? Tror du den behåller sin kladdighet?

Valmire
Valmire
7 månader sedan

Vad är Agar agar pulver ?

Katarina
Katarina
6 månader sedan

Hej, hur stor form använder du för receptet?

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x