Godaste & härligaste kladdkakan på klassiskt vis

286 röster
kladdig kladdkaka
Kladdkakan som är sådär perfekt kladdig. Bästa receptet och bästa tipsen för perfekt kladdkaka!

En av mina mest efterfrågade Youtube-videos är att visa hur jag bakar klassikt härlig och god kladdkaka utan krusiduller. Och här har ni den! Min bästa och godaste klassiska och enkla kladdkaka som man inte får nog av. I videon delar jag också med mig av mina bästa tips och hemligheter om hur du får den perfekt.

godaste kladdkakan

Lite tips & vanliga frågor som jag fått ang att baka och lyckas med en riktigt god och kladdig kladdkaka

  1. Vispa INTE smeten! Alla ingredienser ska bara försiktigt röras ihop till en jämn smet. Du kan använda en ballongvisp för att få en jämn smet men använd inga kraftiga rörelser. Är du för hårdhänt eller använder elvisp så kommer du få in luft i smeten och istället för en kladdig kladdkaka så kommer du få något som liknar en dålig sockerkaka.
  2. Känner du ibland sockerkristaller i kladdkakan när det är dags att äta den? Det finns lite olika sätt du kan undvika det på. Till exempel genom att blanda ner sockret i det varma smöret så att det smälter innan du har i det i resten av smeten. Annars är det bara viktigt att du inte har ner avsvalnat smör i smeten. Det ska inte vara så varmt så att äggen i kladdkakan blir omelett men det ska ändå vara så pass varmt att sockret kan smälta. Låt inte det varma smöret få direktkontakt med äggen utan täck äggen med mjöl och kakao innan du häller på smöret.
  3. Alla ugnar är olika effektiva. Detta innebär att tiden i ugnen som anges i mitt eller någon annans recept bara är en riktlinje. I din ugn kan det antingen gå snabbare eller långsammare. Kolla till kladdkakan var 10:de minut och du vet att kladdkakan är klar när kanterna är gräddade och mitten av kladdkakan vobblig (rörlig).
  4. Kladdkakan behöver en liten skönhetssömn i kylskåpet. När den är färdiggräddad är den fortfarande väldigt lös men låter du den stå i kylskåpet i minst 4h eller över natten så kommer den att få en härligt kladdig konsistens som den på bilderna till det här receptet.

Receptet ger 10-12 generösa bitar klassisk kladdkaka och bakas i en springform med diameter på 23 cm.

Ingredienser:

225 g smör

3,5 dl strösocker

2,25 dl brunt farinsocker

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar klassik kladdig kladdkaka.
Steg för steg – bilder på hur man bakar kladdkaka.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan men med växtbaserad mjölk och smöret mot mjölkfritt margarin.

Prenumerera
Notis om
guest
69 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
1 år sedan

Den absolut bästa & kladdigaste kladdkakan någonsin! 🙌🍫 har gjort den massa gånger nu! 😋

adam
adam
1 år sedan

Riktigt bra kaka. bästa någonsin. kommer defenetift göra om den. kladdigheten över natten är bäst!!!

Liv
Liv
11 månader sedan

Den SJUKASTE kladdkaka jag någonsin ätit, aldrig lagt kladdkaka i kylen innan men nu jäklar ska jag det varje gång!! 😍😍 SÅÅÅ gott!!!!!

Emelie
Emelie
11 månader sedan

Provade att baka den idag. Jag lät den stå i kylskåpet i 4h och det var den godaste kladdkakan jag någonsin smakat! Så perfekt kladdighet men ändå gräddad i kanterna. Jag bjöd några på den och dem blev väldigt imponerade.

Sara
Sara
9 månader sedan

Kan man laga den utan farinsocker?

Jonna
Jonna
9 månader sedan

Funkar den att frysa? 😊

Soso
Soso
9 månader sedan

Kan man ha nåt annat istället för VANILJSOCKER

Anne
Anne
9 månader sedan

Kan man minska på sockret? Kände att den blev för söt för min smak

Soso
Soso
8 månader sedan

När jag bakade den utan vaniljsocker då blev det som en vanlig chokladkaka

Muhlise
Muhlise
8 månader sedan

Det ser jätte gott jag måste prova ❤❤❤

Sabrin
Sabrin
8 månader sedan

För första gången lyckas jag med en god och KLADDIG kladdkaka 🌸

Fanny
Fanny
8 månader sedan

Älskar dina recept och böcker. Fantastiskt recept på kladdkaka, det ända jag kommer använda i framtiden!! 🙂
Går det att använda samma recept fast i muffinsformar? Ser att i dina andra recept med kladdkakemuffins är receptet inte det samma som det här.

Pernilla
Pernilla
8 månader sedan

Den här blev så god , måste baka fler gånger 👍😊

Elsa Nordberg
8 månader sedan

Dena kladdkaka ska jag göra på kladdkakans dag på lördag den 7 november

Moe
Moe
8 månader sedan

Hej!
Skall kakan svalna helt innan den sätts in i kylen eller är det bäst att få in den så fort som möjligt?

Tack på förhand!

Elvira
Elvira
8 månader sedan

Kan man använda brun farin strö istället för brunt farinsocker?
Eller går det att utesluta det helt?
Blir det någon skillnad på smaken om man utesluter?

Melissa
Melissa
8 månader sedan

Kan man ha i extra socker om man inte har vanliljsocker?

Cattis
Cattis
8 månader sedan

Andra gången jag gör denna kladdkaka- kommer ALDRIG kunna göra npgon annan igen!🤩
Mums!!!

Love sweet
Love sweet
8 månader sedan

vad Skulle hända om jag satt i bakpulver?

Dilyar
Dilyar
7 månader sedan

Jag tänker att baka en fluffig choklad kladd kaka!

Shaza
Shaza
7 månader sedan

Det ser himla fint ut😍 .Det har är mitt första svenskt recept jag gör. Jag har ett problem med ”dl” ingredienser eftersom jag brukar baka med gram. Har använt Google för att konvertera dem. Hoppas det går bra.

Jeanette Persson
Jeanette Persson
6 månader sedan

Måste testa detta klassiska recept och inte använda elvisp

Åsa Fridlund
Åsa Fridlund
5 månader sedan

Jag tycker inte så mycket om kladdkaka, men denna går inte att rynka på näsan åt. Absolut bästa ever. Har gjort den flera gånger👍.

melissa
5 månader sedan

på gud godaste kladkakan, skit i ica eller arlas khara resept gå till camila hamids resept jao

Linnea
Linnea
5 månader sedan

måste man ha sånt blött farinsocker, eller om man har ströfarin socker så blir den torr? eller funkar det helt utan i värsta fall

Linn Bäckmark
Linn Bäckmark
4 månader sedan

Godaste kladdkakan, jag har gjort den flera gånger och serverat till mina vänner likaså. Alltid lika uppskattad, toppen tips!!

Kose
Kose
3 månader sedan

Hej!
Hur många dagar kan kladdkakan vara i kylen?

trackback
3 månader sedan

[…] Steg för steg – bilder på hur man gör kinderägg fyllda med kladdkaka. I videon ovan visar jag hur man bakar den absolut kladdigaste och godaste kladdkakan du kan tänka dig. Receptet på den hittar du HÄR! […]

Kia
Kia
3 månader sedan

Perfekt kladdig! Tack för receptet 💕

jjjj
2 månader sedan

de blev skit gott och de va jätte kladdigt om ni vill ha en så här kladdig då ta ut den 2-3 min innan den blev klar och den gav fantastiska resultat.

Sajda
Sajda
2 månader sedan

Hej Camilla!
Min lillebror på 14 år bakade din kladdkaka och så himla god var den!! Den blev hela familjens nya favorit kladdkaka! 🤗
Nu blev jag sugen på kladdkaka och tänker baka från din recept. Jag undrar om jag inte har farinsocker kan jag då ta strösocker istället, alltså att det blir 5,75dl strösocker istället för 3,5 dl strösocker och 2,25 dl brunt farinsocker?

Sajda
Sajda
Svara på  Camilla Hamid
2 månader sedan

Tack för svar! Du är bäst! 🙏🤗

rebbecca
2 månader sedan

tjo tjo rebecca in the haouse 127 you know. Ehhmmmmm jag hatar kladdkaka men sen jag såg din kanal av någon anledning. NO CAP den godaste kladdkakan jag har ätit, tveksam först sen damma hela ski.te. REKOMENDERAR som fannnnn

Morgan
Morgan
2 månader sedan

Går det att frysa det som blir över?

Människa
Människa
2 månader sedan

Måste vara den bästa kladdkakan jag någonsin gjort!😌

Aisha Omar Bin
Aisha Omar Bin
2 månader sedan

måste man ha den i kylen under en hel nat

Helén
Helén
1 månad sedan

Bästa kladdkakan någonsin! Perfekt kladd och inte så platt som många andra. Ny favorit som kommer att användas igen. Jag toppade med apelsinkräm av apelsincurd och philadelphiaost och massor av bär. Blev väldigt gott!

Helén
Helén
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Ja, det blev riktigt bra kombination! Nu ska jag skicka ditt recept till flera av de som åt 🙂 Svårare med toppingen som jag höftade 😀

Christian
Christian
1 månad sedan

Supergod! Men ersätta ägg med mjölk gör inte kakan vegansk.

Emma
Emma
1 månad sedan

Hej, om man skulle vilja göra en vitchoklad kladdkaka, vad kan man använda istället för kakao och hur mycket ungefär

69
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x