Kinderägg fyllda med kladdkaka

79 röster
kinderägg fyllt med kladdkaka
Kinderägg fyllda med kladdig kladdkaka. Barnsligt goda chokladägg!

Piffa upp de barnsligt goda chokladäggen genom att fylla dem med kladdkaka! Ett superenkelt och gott bakpyssel att göra tillsammans hemma både för stora och små. Eller, det trodde jag iallafall tills min äldsta dotter blev sjukt besviken av att hitta kladdkaka i ägget istället för en leksak haha. Men ni som tycker om kladdkaka kommer iallafall att uppskatta de här 😉

chokladägg fyllt med kladdkaka

Receptet räcker till ca 6 stycken kladdkakefyllda kinderägg.

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

6 stycken kinderägg eller chokladägg av annan sort med ihålig insida.

75 g mjölkchoklad

flingsalt att garnera med

kinderägg chokladägg
Steg för steg – bilder på hur man gör kinderägg fyllda med kladdkaka.
I videon ovan visar jag hur man bakar den absolut kladdigaste och godaste kladdkakan du kan tänka dig. Receptet på den hittar du HÄR!

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du fyller dina kinderägg med den. Gärna 4h i kyl men helst över natten.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och smält den försiktigt i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  6. Lossa kladdkakan från formen och mosa ihop den i en bunke till en formbar massa.
  7. Öppna kinderäggen försiktigt med hjälp av en kniv och fyll varje halva med kladdkaka.
  8. Lägg ett tunt lager mjölkchoklad på ägghalvornas kant och tryck ihop halvorna så att det blir hela ägg igen.
  9. Låt äggen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan du dekorerar dem med den choklad som blivit klar och lite flingsalt eller strössel.

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 1 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan och smöret mot mjölkfritt margarin.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kostas Foussianis
Kostas Foussianis
1 år sedan

Ett ord – GENIALT!

Anna
Anna
1 år sedan

På tok för lång tid i ugnen. Körde den 25 min och den blev färdiggräddad rakt igenom och inte kladdig. (Och då sänkte jag till 165 grader eftersom det var varmluft)

Johanna
Johanna
1 år sedan

Tror du att man skulle kunna fylla med lite vispad grädde också?

Marietta
Marietta
1 år sedan

Hur långt innan kan man baka dom 😍

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x