Kinderägg fyllda med kladdkaka

Kinderägg fyllda med kladdig kladdkaka. Barnsligt goda chokladägg!

Piffa upp de barnsligt goda chokladäggen genom att fylla dem med kladdkaka! Ett superenkelt och gott bakpyssel att göra tillsammans hemma både för stora och små. Eller, det trodde jag iallafall tills min äldsta dotter blev sjukt besviken av att hitta kladdkaka i ägget istället för en leksak haha. Men ni som tycker om kladdkaka kommer iallafall att uppskatta de här 😉

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kinderägg fyllt med kladdkaka

Kinderägg fyllda med kladdkaka

Portioner: 6

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
6 stycken kinderägg eller chokladägg av annan sort med ihålig insida.
75 g mjölkchoklad
flingsalt att garnera med

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 1 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan och smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
6 stycken kinderägg eller chokladägg av annan sort med ihålig insida.
75 g mjölkchoklad
flingsalt att garnera med

TIPS!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 1 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan och smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du fyller dina kinderägg med den. Gärna 4h i kyl men helst över natten.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och smält den försiktigt i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  6. Lossa kladdkakan från formen och mosa ihop den i en bunke till en formbar massa.
  7. Öppna kinderäggen försiktigt med hjälp av en kniv och fyll varje halva med kladdkaka.
  8. Lägg ett tunt lager mjölkchoklad på ägghalvornas kant och tryck ihop halvorna så att det blir hela ägg igen.
  9. Låt äggen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan du dekorerar dem med den choklad som blivit klar och lite flingsalt eller strössel.
Steg för steg

kinderägg chokladägg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du fyller dina kinderägg med den. Gärna 4h i kyl men helst över natten.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och smält den försiktigt i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  6. Lossa kladdkakan från formen och mosa ihop den i en bunke till en formbar massa.
  7. Öppna kinderäggen försiktigt med hjälp av en kniv och fyll varje halva med kladdkaka.
  8. Lägg ett tunt lager mjölkchoklad på ägghalvornas kant och tryck ihop halvorna så att det blir hela ägg igen.
  9. Låt äggen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan du dekorerar dem med den choklad som blivit klar och lite flingsalt eller strössel.

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kostas Foussianis
Kostas Foussianis
3 years ago

Ett ord – GENIALT!

Anna
Anna
3 years ago

På tok för lång tid i ugnen. Körde den 25 min och den blev färdiggräddad rakt igenom och inte kladdig. (Och då sänkte jag till 165 grader eftersom det var varmluft)

Johanna
Johanna
2 years ago

Tror du att man skulle kunna fylla med lite vispad grädde också?

Marietta
Marietta
2 years ago

Hur långt innan kan man baka dom 😍

Tips!

  • Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 1 dl mjölk.
  • Kladdkakan blir vegansk om du byter ut äggen enligt ovan och smöret mot mjölkfritt margarin.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?