Kladdkaka med daimcheesecake

Har ni fått nog av nya kladdkakor? Inte jag iallafall. Jag älskar att kombinera vår kladdiga chokladklassiker med nya toppings och smaksättningar. Idag står det kladdkaka med daimcheesecake på menyn. En farligt god kladdkaka med härligt syrlig cheesecake-topping med daimkross och kolasås. Behöver jag säga mer?

Ibland funderar jag på att ta fram en varningssymbol för mina bakverk som lyder något i stil med “Beroendeframkallande! Äts på egen risk”. Det här bakverket är ett sådant för den går åt snabbt som bara den. Alla älskar kladdkaka, daim och cheesecake. Och därför tror jag att den här kladdkakan med daimcheesecake blev så uppskattad när jag bjöd på den.

Denna kladdkaka med daimcheesecake funkar utmärkt att baka dagen innan den ska serveras, det gör den bara godare ju mer smakerna och konsistensen får sätta sig. Den går också bra att frysa in, både med och utan dekoration/topping. Oavsett om du ska förvara den i kyl eller frys så är det absolut bästa att vänta med topping och dekoration tills du ska servera den så ser den bäst ut.

Sugen på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan ugn.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kladdkaka med daimcheesecake

Kladdkaka med daimcheesecake

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Daimcheesecake:
300 g kylskåpskall färskost
1,5 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker
2 dubbeldaim à 55 g

Dekoration:
kolasås och mer dubbeldaim!

Tips!

  • Gör kladdkaka med daimcheesecake glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkaka med daimcheesecake utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Dela receptet

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Daimcheesecake:
300 g kylskåpskall färskost
1,5 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker
2 dubbeldaim à 55 g

Dekoration:
kolasås och mer dubbeldaim!

TIPS!

  • Gör kladdkaka med daimcheesecake glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkaka med daimcheesecake utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och fäst även bakplåtspappersremsor längs med formens kanter.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fasta och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan, minst 4h i kylskåpet, innan du toppar med daimcheesecake.
  6. Daimcheesecake-toppingen gör du enkelt genom att vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvsip i en bunke.
  7. Sikta ner florsockret i cheesecakesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Grovhacka daimen, ha ner det i bunken och vänd ihop med slickepott försiktigt tills daimbitarna fördelat sig jämnt i cheesecakesmeten.
  9. Spritsa eller bre ut daimcheesecaken på kladdkakan, dekorera med kolasås och mer daimbitar.
  10. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och fäst även bakplåtspappersremsor längs med formens kanter.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fasta och mitten är lite vobblig.
  5. Låt svalna helt och hållet innan, minst 4h i kylskåpet, innan du toppar med daimcheesecake.
  6. Daimcheesecake-toppingen gör du enkelt genom att vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvsip i en bunke.
  7. Sikta ner florsockret i cheesecakesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Grovhacka daimen, ha ner det i bunken och vänd ihop med slickepott försiktigt tills daimbitarna fördelat sig jämnt i cheesecakesmeten.
  9. Spritsa eller bre ut daimcheesecaken på kladdkakan, dekorera med kolasås och mer daimbitar.
  10. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!

Dela receptet

4 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
67 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] Kladdkaka med daimcheesecake […]

Evelina
Evelina
4 years ago

Hej!

Det står att det blir godast om smakerna får dra in sig, gärna en dag i förväg.
Men längre ner står det att man ska vänta med toppingen till just innan servering. Jag förstår inte riktigt, hur är den bäst att göra? 🙂

Maria
Maria
4 years ago

Hej! Kan man byta ut daim mot något annan choklad? Gillar inte daim men vill så gärna testa att baka denna skönhet😄

Moa
Moa
4 years ago

Hej!
Kan man göra kladdkakan på kvällen och låta den stå över natten och göra cheesecake toppningen dagen efter?? Blir det typ lika bra då också?

Moa
Moa
Svara till  camillahamid
4 years ago

Hej!
Jag gjorde själva kladdkakan igår och cheesecake smeten idag och serverade den på ett kalas och alla tyckte det var supergott och det är verkligen beroendeframkallande!! Kan starkt rekommendera den kladdkakan med daimcheesecake!:)

Moa
Moa
4 years ago

Hej!

Kan man använda vanliga ägg??

Hayat Mbed
Hayat Mbed
Svara till  Moa
2 years ago

JAG DÖR

Jessica
Jessica
4 years ago

Ser helt underbart gott ut. Om man skulle vilja göra den i en långpannaeller liknande till ungefär 18 pers, hur mycke skulle jag behöva ungefär? 😊

Jessica
Jessica
Svara till  camillahamid
4 years ago

Kanon, tack för svar. Sonen önskar sig en minecraft tårta, men tänker göra denna och visst funkar det att blanda ner karamellfärg i daimsmeteten?

Camilla
Camilla
4 years ago

Hej,
Ska jag vispa grädden innan jag blandar ihop den med osten?
Tacksam för svar 🙂

Steffi
Steffi
4 years ago

Asalamaleykom ❤️
Min botten på cheesecake blev inte så fast, den blev ganska smulig! Jag måste ha gjort något fel isåfall!! 😭

Linda
Linda
4 years ago

Gjorde den här igår, sååå perfekt och såååå goood! Älskar också att det är en rejäl kaka och stor bit liksom ☺️

Klaramaja
Klaramaja
4 years ago

Tycker du är jätteduktig , men…Denna hemska mängden socker! Räcker ju med hälften, det söta tar över så att det inte smakar något annat! Överlag har du för mycket socker i dina bakverk, speciellt kladdkakorna.

Klaramaja
Klaramaja
Svara till  camillahamid
4 years ago

Du behäver inte dubbla sockret, dubbla det andra, fungerar lika bra!

Klaramaja
Klaramaja
Svara till  Klaramaja
4 years ago

Kladdkaka med kokostosca innehåller 8,5 dl socker när man räknar med sirapen! Vansinnigt! Jag är själv både kock/konditor/bagare.

Last edited 4 years ago by Klaramaja
Annika
Annika
Svara till  Klaramaja
4 years ago

Jag förstår inte kommentarerna – gillar man inte Camillas recept så väljer man väl att använda någon annans recept istället för att säga att Camilla ska ändra i sina (som hon säkert provat fram så det ska bli som hon vill att det ska smaka)!?

Klara
Klara
Svara till  Annika
4 years ago

Håller helt med

Razan
Razan
Svara till  Klaramaja
3 years ago

Ingen tvingar dig baka hennes recept. Sen du? Jag är både kock och konditor man vet ej mer automatiskt mer förstår ej denna högmodigheten? Förstår ej detta??

Sandra Dahringer
Sandra Dahringer
Svara till  Klaramaja
3 years ago

Otroligt intressant hur du kan säga att Camilla använder för mycket av någon ingrediens, trodde det var upp till den som laddade upp sitt recept hur mycket av varje som skall användas. ☺️ Om du nu både är det ena och det andra så kan du ju skriva ett eget recept och göra en egen sida istället för att klanka ner på någon som har lagt tid och energi på att få till SITT bästa recept. ☺️

Veronica
Veronica
4 years ago

Hej,

Så god kladdis! Vad använder du för tyll när du spritsar cheesecaken?

Mia
Mia
3 years ago

Hejsan, har du recept på kolasås som du tycker man ska använda till denna kakan? 🤓

Disa
Disa
3 years ago

Hej!
Hur länge kan kakan stå framme o rumstemperatur på ett ungefär?( Jag ska bjuda på jobbet och alla har rast lite olika tider så vi brukar ha fikat framme ungefär 2-3 h)

linnea
linnea
3 years ago

Funkar det att ha bär till?

Jwan
Jwan
3 years ago

Hjäääälp!
Varför blir cheesecakesmeten rinnig? Jag har vispat grädde o färdkost ordentligt innan jag vände i florsockret men ändå blev smeten rinnig efteråt😔😔😔

Jwan
Jwan
Svara till  camillahamid
3 years ago

Oki. Tack för svaret.
Jag får prova att vispa de under en ännu längre tid till nästa gång😁
Annars får jag nöja mig med att det är smaken som räknas.. Den är tvär god, familjen älskade den och jag älskar dina recept😍

Susanne
Susanne
3 years ago

Fantastiskt smarrig 😋. Laktosintolerant, blir kakan lika smarrig då?

Cornelia
Cornelia
3 years ago

Denna är galet god!! Blev så uppskattad av gästerna!!

olivia perjans
olivia perjans
3 years ago

hej, skulle man kunna byta ut daimen till oreo kanske?

Vilma
Vilma
3 years ago

Hej, jag råkade glömma florsockret och la i det efter jag vispat grädden och osten. Vispade sedan länge igen men smeten var fortfarande ”lös”. Finns det någon chans att cheesecakesmeten stelnar lite under natten i kylen?

Julia
Julia
3 years ago

Hej! Jag råkade vispa lite för lite, så cheesecake smeten blev alldeles för lös. Kan jag vispa nu är en om jag har i florsockret? Men det var supergott!

n.j
n.j
3 years ago

Hej Camilla !
Kan man göra daimcheesecaken i långpanna? Behöver man dubbla antalet mängd ingredienser eller inte? 🙂 🙂

Tack för svar!

Cecilia
Cecilia
3 years ago

Hej, är färskosten typ philadelphiaost original eller funkar det med lägre fetthalt?

Cecilia
Cecilia
3 years ago

Går kakan att frysa in?

Jennie
Jennie
3 years ago

Hej Camilla
Jag har tänkt att göra denna till ett kalas på lördag. Kan jag göra kladdkakan idag torsdag? Sedan cheesecake delen imorrn? För att sedan dekorera och servera den på lördag?
Mvh Jennie

Sofie
Sofie
3 years ago

Går det byta ut dajmen mot jordgubbar? tänker både mixade och bitar, eller blir det för tjock konsistens då kanske? 🌸

Fatima
Fatima
3 years ago

Hej!

Undra om det går och göra den i långpanna? Behöver man dubbla recepten?

Linda Insulander
Linda Insulander
3 years ago

Toppen! Det får bli en glutenfri version av detta till helgen. 😋

Maria Brolén
Maria Brolén
3 years ago

Blev bjuden på Daimcheescaken i går på jobbets fredagsfika. Den ska jag garanterat göra, för den var ”to die for”!!! Bland de godaste kladdkakor jag ätit🤗

M G
M G
2 years ago

La 1 dl brunt socker och 3 dl strösocker istället och tycker den blev supergod ändå. Totalt 7 dl socker tycker jag kändes lite för mycket

N H K
N H K
2 years ago

Väldigt gott recept men dock väääldigt lite frosting tyckte jag, speciellt om man ska spritsa.. räcker inte att spritsa hela kakan med den här frostingen, borde vara 1.5 receptet istället ..

Jennifer
Jennifer
2 years ago

Hej kan man göra daimcheesecaken och förvara separat i kylen ett par dagar? Ska nämligen bjuda på kladdkakan senare än vad receptet säger och jag har bara tid att göra den nu, så hade varit praktiskt att kunna spritsa på när det är dags. Kommer cheesecaken förstöras om jag gör så?
Tack för ett fantastiskt recept!
Mvh Jennifer

Sofie
Sofie
1 year ago

Om jag dubblar receptet, hur stor springform borde jag använda då? 😀
(Finns det något smidigt sätt att räkna ut detta på? :S)

Tips!

  • Gör kladdkaka med daimcheesecake glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kladdkaka med daimcheesecake utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?