Har ni fått nog av nya kladdkakor? Inte jag iallafall. Jag älskar att kombinera vår kladdiga chokladklassiker med nya toppings och smaksättningar. Idag står det kladdkaka med daimcheesecake på menyn. En farligt god kladdkaka med härligt syrlig cheesecake-topping med daimkross och kolasås. Behöver jag säga mer?
Ibland funderar jag på att ta fram en varningssymbol för mina bakverk som lyder något i stil med “Beroendeframkallande! Äts på egen risk”. Det här bakverket är ett sådant för den går åt snabbt som bara den. Alla älskar kladdkaka, daim och cheesecake. Och därför tror jag att den här kladdkakan med daimcheesecake blev så uppskattad när jag bjöd på den.
Denna kladdkaka med daimcheesecake funkar utmärkt att baka dagen innan den ska serveras, det gör den bara godare ju mer smakerna och konsistensen får sätta sig. Den går också bra att frysa in, både med och utan dekoration/topping. Oavsett om du ska förvara den i kyl eller frys så är det absolut bästa att vänta med topping och dekoration tills du ska servera den så ser den bäst ut.
Sugen på daimcheesecake men inte kladdkaka? Baka då min supergoda daimcheesecake som bakas utan ugn.
[…] Kladdkaka med daimcheesecake […]
Hej!
Det står att det blir godast om smakerna får dra in sig, gärna en dag i förväg.
Men längre ner står det att man ska vänta med toppingen till just innan servering. Jag förstår inte riktigt, hur är den bäst att göra? 🙂
Hejhej! Du kan alltså ha på cheesecakesmeten och låta den stå men vänta med att dekorera med kolasås och daim tills när du ska servera den 🙂
Hej! Kan man byta ut daim mot något annan choklad? Gillar inte daim men vill så gärna testa att baka denna skönhet😄
Jaa, du kan ta vilken choklad du vill 😀
Hej!
Kan man göra kladdkakan på kvällen och låta den stå över natten och göra cheesecake toppningen dagen efter?? Blir det typ lika bra då också?
Hejhej! Det funkar utmärkt och blir bara bättre. Kladdkakan mår bäst av att vila i kylskåpet över natten 🙂
Hej!
Jag gjorde själva kladdkakan igår och cheesecake smeten idag och serverade den på ett kalas och alla tyckte det var supergott och det är verkligen beroendeframkallande!! Kan starkt rekommendera den kladdkakan med daimcheesecake!:)
Hej!
Kan man använda vanliga ägg??
JAG DÖR
Ser helt underbart gott ut. Om man skulle vilja göra den i en långpannaeller liknande till ungefär 18 pers, hur mycke skulle jag behöva ungefär? 😊
Då skulle jag ta alla ingredienser x3 🙂
Kanon, tack för svar. Sonen önskar sig en minecraft tårta, men tänker göra denna och visst funkar det att blanda ner karamellfärg i daimsmeteten?
Hej,
Ska jag vispa grädden innan jag blandar ihop den med osten?
Tacksam för svar 🙂
Hejhej! Nej, den ska vispas upp tillsammans med färskosten 🙂
Asalamaleykom ❤️
Min botten på cheesecake blev inte så fast, den blev ganska smulig! Jag måste ha gjort något fel isåfall!! 😭
Gjorde den här igår, sååå perfekt och såååå goood! Älskar också att det är en rejäl kaka och stor bit liksom ☺️
Vad glad jag blir 😀
Tycker du är jätteduktig , men…Denna hemska mängden socker! Räcker ju med hälften, det söta tar över så att det inte smakar något annat! Överlag har du för mycket socker i dina bakverk, speciellt kladdkakorna.
Det är mycket socker i för att jag har mycket av alla andra ingredienser med. Ta t.ex icas kladdkaka som görs på 100 g smör och innehåller 2,5 dl strösocker. Jag gör min kladdkaka på 225 g smör och har totalt 5,75 dl socker (av olika sorter). Slår man ut receptet som att det vore ett recept som utgår från 100 g så blir det precis lika mycket socker som vilken annan klassisk kladdkaka somhelst. Jag gillar inte tunna kladdkakor och har bara ökat på receptet för att få en tjockare kladdkaka.
Du behäver inte dubbla sockret, dubbla det andra, fungerar lika bra!
Kladdkaka med kokostosca innehåller 8,5 dl socker när man räknar med sirapen! Vansinnigt! Jag är själv både kock/konditor/bagare.
Jag förstår inte kommentarerna – gillar man inte Camillas recept så väljer man väl att använda någon annans recept istället för att säga att Camilla ska ändra i sina (som hon säkert provat fram så det ska bli som hon vill att det ska smaka)!?
Håller helt med
Ingen tvingar dig baka hennes recept. Sen du? Jag är både kock och konditor man vet ej mer automatiskt mer förstår ej denna högmodigheten? Förstår ej detta??
Otroligt intressant hur du kan säga att Camilla använder för mycket av någon ingrediens, trodde det var upp till den som laddade upp sitt recept hur mycket av varje som skall användas. ☺️ Om du nu både är det ena och det andra så kan du ju skriva ett eget recept och göra en egen sida istället för att klanka ner på någon som har lagt tid och energi på att få till SITT bästa recept. ☺️
Hej,
Så god kladdis! Vad använder du för tyll när du spritsar cheesecaken?
Hejsan, har du recept på kolasås som du tycker man ska använda till denna kakan? 🤓
Hej hej! Ursäkta sent svar, https://mykitchenstories.se/pannacotta-med-salt-kolasas/ kolasåsen i detta recept är försvinnande god 🤩
Hej!
Hur länge kan kakan stå framme o rumstemperatur på ett ungefär?( Jag ska bjuda på jobbet och alla har rast lite olika tider så vi brukar ha fikat framme ungefär 2-3 h)
Funkar det att ha bär till?
Hejhej, förlåt för sent svar. Låter super mumsigt! 😍
Hjäääälp!
Varför blir cheesecakesmeten rinnig? Jag har vispat grädde o färdkost ordentligt innan jag vände i florsockret men ändå blev smeten rinnig efteråt😔😔😔
Hejhej! Man behöver vispa färskost och vispgrädde ganska länge innan den blir tjock och krämig <3
Oki. Tack för svaret.
Jag får prova att vispa de under en ännu längre tid till nästa gång😁
Annars får jag nöja mig med att det är smaken som räknas.. Den är tvär god, familjen älskade den och jag älskar dina recept😍
Fantastiskt smarrig 😋. Laktosintolerant, blir kakan lika smarrig då?
Absolut 🥰
Denna är galet god!! Blev så uppskattad av gästerna!!
Hej hej, ursäkta sent svar. Så kul att höra! 😍
hej, skulle man kunna byta ut daimen till oreo kanske?
Hejhej! Ja, eller följa https://mykitchenstories.se/oreo-cheesecake/ 😍
Hej, jag råkade glömma florsockret och la i det efter jag vispat grädden och osten. Vispade sedan länge igen men smeten var fortfarande ”lös”. Finns det någon chans att cheesecakesmeten stelnar lite under natten i kylen?
Det kan den nog göra 🙂 <3 Hoppas att det löser sig!
Hej! Jag råkade vispa lite för lite, så cheesecake smeten blev alldeles för lös. Kan jag vispa nu är en om jag har i florsockret? Men det var supergott!
Vispar du med florsockret i kommer den tyvärr bli ännu lösare 🙁
Hej Camilla !
Kan man göra daimcheesecaken i långpanna? Behöver man dubbla antalet mängd ingredienser eller inte? 🙂 🙂
Tack för svar!
Hejhej! x3 för långpanna brukar bli lagom! 😊
Hej, är färskosten typ philadelphiaost original eller funkar det med lägre fetthalt?
Hejhej! Lägre fetthalt är svårare att vispa till en fast konsistens 😊
Går kakan att frysa in?
Hej hej! Det går jättebra ☺️
Hej Camilla
Jag har tänkt att göra denna till ett kalas på lördag. Kan jag göra kladdkakan idag torsdag? Sedan cheesecake delen imorrn? För att sedan dekorera och servera den på lördag?
Mvh Jennie
Hej hej! Ursäkta sent svar, det går superbra! 🥰
Går det byta ut dajmen mot jordgubbar? tänker både mixade och bitar, eller blir det för tjock konsistens då kanske? 🌸
Inte testat men om du gör det får du gärna berätta hur det gick 🥰
Hej!
Undra om det går och göra den i långpanna? Behöver man dubbla recepten?
Hejhej! Det funkar men tredubbla receptet om du kör i den vanliga djupa stora ugnsplåten 🥰
Toppen! Det får bli en glutenfri version av detta till helgen. 😋
Låter supergott 😍 Hoppas det ska smaka!
Blev bjuden på Daimcheescaken i går på jobbets fredagsfika. Den ska jag garanterat göra, för den var ”to die for”!!! Bland de godaste kladdkakor jag ätit🤗
Åh tack för dina fina ord, vad glad jag blir att gu gillade den! 🥰
La 1 dl brunt socker och 3 dl strösocker istället och tycker den blev supergod ändå. Totalt 7 dl socker tycker jag kändes lite för mycket
Väldigt gott recept men dock väääldigt lite frosting tyckte jag, speciellt om man ska spritsa.. räcker inte att spritsa hela kakan med den här frostingen, borde vara 1.5 receptet istället ..
Vad kul att du gillar receptet! 😍 Det kan vara så att om man spritsar så att det blir ganska högt så räcker inte frostingen helt och hållet ❤️
Hej kan man göra daimcheesecaken och förvara separat i kylen ett par dagar? Ska nämligen bjuda på kladdkakan senare än vad receptet säger och jag har bara tid att göra den nu, så hade varit praktiskt att kunna spritsa på när det är dags. Kommer cheesecaken förstöras om jag gör så?
Tack för ett fantastiskt recept!
Mvh Jennifer
Hejhej, det går bra att göra så 🥰
Om jag dubblar receptet, hur stor springform borde jag använda då? 😀
(Finns det något smidigt sätt att räkna ut detta på? :S)