Key lime pie i glas

Key lime pie i glas – den klassiska dessertpajen med spröd kexbotten, krämig limefyllning och fluffig grädde som gräddas i glas istället för i pajform.

Idag kom jag äntligen till skott med att testa en efterrättsidé som jag velat testa länge: nämligen att grädda key lime pie i fina glas istället för pajform. Jag är så glad över att det blev så bra! Dels att glasen pallade användas i ugnen men också att resultatet blev både fint och gott!

Jag ÄLSKAR key lime pie! Det är en väldigt tacksam och fräsch efterrätt att servera oavsett om man gör den i pajform eller i glas. Ingredienslistan är typ densamma men tillvägagångssätten lite olika.

Alla glas som går att köra i diskmaskin funkar att grädda på det här sättet i ugnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

key lime pie i glas

Key lime pie i glas

Portioner: 4

Ingredienser

7 st digestivekex
50 g smör
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
saft och skal från 3 lime
3 dl vispgrädde och skal från 1 lime att dekorera med

Tips!

  • Är du laktosintollerant? Här hittar du recept på hur man egen sötad kondenserad mjölk.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

7 st digestivekex
50 g smör
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
saft och skal från 3 lime
3 dl vispgrädde och skal från 1 lime att dekorera med

TIPS!

  • Är du laktosintollerant? Här hittar du recept på hur man egen sötad kondenserad mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa kexen till ett fint smul för hand eller i matberedare. Ha ner smöret och rör om tills alla kex är täckta i smör. Fördela kexsmulet i botten på dina glas.
  4. Ställ glasen på en plåt och förgrädda kexbotten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  5. Blanda ihop äggulor, sötad kondenserad mjölk, limeskal och limesaft i en bunke för hand. Fördela smeten i glasen, antingen med hjälp av en kanna eller en knäcktratt eller liknande.
  6. Sänk värmen på ugnen till 150 grader (över- och undervärme) och grädda efterrätterna i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt dina key lime pie i glas svalna helt och hållet, minst 2h i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde och limeskal. OBS! Viktigt att du först låter glasen svalna i rumstemperatur innan du ställer dem i kylskåpet annars finns det risk för att glasen spricker.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Mixa kexen till ett fint smul för hand eller i matberedare. Ha ner smöret och rör om tills alla kex är täckta i smör. Fördela kexsmulet i botten på dina glas.
  4. Ställ glasen på en plåt och förgrädda kexbotten i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  5. Blanda ihop äggulor, sötad kondenserad mjölk, limeskal och limesaft i en bunke för hand. Fördela smeten i glasen, antingen med hjälp av en kanna eller en knäcktratt eller liknande.
  6. Sänk värmen på ugnen till 150 grader (över- och undervärme) och grädda efterrätterna i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt dina key lime pie i glas svalna helt och hållet, minst 2h i kylskåpet innan du toppar med vispad grädde och limeskal. OBS! Viktigt att du först låter glasen svalna i rumstemperatur innan du ställer dem i kylskåpet annars finns det risk för att glasen spricker.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Samira Hassan
Samira Hassan
3 years ago

Yummiiii, den ser jätte gott och fräsch ut.
Jag ska prova gärna ditt recept.

Johana
Johana
3 years ago

Kan man ha nästan vilka glas som helst u ugnen?

Johana
Johana
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack för svar, läste lite mer noggrant och såg att du faktiskt skrivit svaret redan❤️🙈
Kram

Charlotte
Charlotte
3 years ago

Detta recept ska jag testa i morgon. Har precis gjort laktosfri kondenserad mjölk efter ditt recept 😃.

Jivan Dios
3 years ago

Ska prova snart! Det ser sååå gott ut. Tack!

Bettan
Bettan
3 years ago

Så jäkla god! Tack 😋

Emelie
Emelie
2 years ago

hur tätt inpå kan man göra dessa innan servering. Kan man göra klart dom några timmar innan?

Sofia Martensson
Sofia Martensson
2 years ago

Tror du att de kan frysas (innan grädden såklart) ? Eller har du ngn annan toppenidé på dessert i glas som jag kan frysa in ?

Fatuma
Fatuma
1 year ago

Can man använda citron istället för lime?

Tips!

  • Är du laktosintollerant? Här hittar du recept på hur man egen sötad kondenserad mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?