Så här gör du:
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst upp sig.
- Tillsätt ljus sirap, smör och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg.
- Ha sen ner saltet och mjölet, lite i taget samtidigt som du fortsätter att knåda hela tiden.
- Målet är att få en elastisk och lite klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ungefär 10-15 minuter att åstadskomma med en hushållsassistent. Det dubbla för hand.
- Låt degen jäsa under lock i 45 minuter.
- Kavla ut degen ca 1,5 cm tjock och stansa ut tekakor. Fortsätt att göra detta tills du använt upp hela degen.
- Placera ut tekakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga dom lite lätt med en gaffel.
- Plasta in plåtarna och låt tekakorna jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Grädda tekakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
- Servera direkt!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.