
Det jag gillar med tekakor är att dom är så himla fluffiga och saftiga att de bara smälter i munnen. Ett riktigt bra “comfort bread” helt enkelt. De kräver inte så många ingredienser men blir ändå riktigt smakrika och goda. Inget slår den där stunden när man skär upp ett nybakt bröd och det ryker om det och så brer man på smöret som smälter. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!
Skulle det vara möjligt att kalljäsa redan utstansade bröd över natten och grädda på morgonen?
Alldeles för varmt för min ugn 🙁 blev väldigt mörka väldigt snabbt och hann inte bli helt färdiga i mitten
Tack för receptet 🙏🏻sååå goda
Vilken storlek på stans?
Ska man pensla med vatten när man tar ut från ugn? Eller hur blir ytan?
Riktigt goda bra recept. Använde dock lite mindre mjöl än det som stod i receptet ❤️
Kul att du gillade det 😍 Tack!
Hej ! Undrar varför det är så mycket som 17 dl till 18 dl ?
Hej! Mängden mjöl i receptet anges som ett spann (17–18 dl) eftersom det kan variera lite beroende på vilken typ av mjöl du använder, hur packat det är, och hur mycket vätska degen tar upp. Börja alltid med den lägre mängden och tillsätt mer lite i taget tills degen känns smidig och lätt att arbeta med – den ska vara mjuk men inte kladdig. ☺️
Hur mycket mjölmix ska man ha till dessa tekakor.
Hej Christin!
Tack för din fråga – vad roligt att du vill baka mina fluffiga tekakor!
Jag har inte hunnit testa att göra just det här receptet glutenfritt själv ännu, men här kommer några tips som jag hoppas kan hjälpa dig ändå 💛
Om du vill använda en glutenfri mjölmix istället för vetemjöl, kan du börja med att ta ca 8 dl (480 g) och sedan tillsätta mer lite i taget tills degen känns smidig men fortfarande lite kladdig. Glutenfri deg ska ofta vara lite lösare än vanlig vetedeg – annars blir resultatet lätt torrt.
Tips:
– Tillsätt gärna 1–2 tsk psylliumhusk för bättre elasticitet och saftighet
– Låt degen vila i ca 15 minuter innan du formar tekakorna – det gör att mjölmixen hinner svälla ordentligt
– Täck gärna över bullarna direkt efter gräddning med en kökshandduk så de håller sig mjuka och fina
Hoppas det blir riktigt gott, och återkom gärna om du testar! 🤗