Fudge brownies med glasyr i långpanna

417 röster
fudge brownies med glasyr
Chokladiga, sega och lena choklad fudge brownies i långpanna med glasyr gjord på mjölkchoklad.

På hösten går jag alltid in i en ordentlig chokladperiod och börjar ta fram en massa recept på choklad efter alla bäriga sommarrecept. Choklad är livet så mig gör det egentligen ingenting. Ett av mina absoluta favoritrecept när det kommer till bakverk med choklad är fudge brownies med glasyr gjord på mjölkchoklad och vispgrädde. Jag bakar den i långpanna med hopp om att den ska räcka länge men sanningen är den att den går åt väldigt fort i vår familj.

fudgy brownies
En riktigt chokladig och fudgy brownie toppad med len mjölkchokladganache och flingsalt.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar fudge brownies med glasyr.

Glasyr:

2 dl vispgrädde

400 g mjölkchoklad

25 g smör

Fudge brownies:

350 g smör

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

5 dl strösocker

6 ägg

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

2 dl vetemjöl

3 dl kakao

flingsalt att garnera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar fudge brownies med glasyr i långpanna.

Gör såhär:

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

68 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna pynnönen
Jonna pynnönen
1 år sedan

Vilket mått på långpanna⁉️

Zeynab
Zeynab
1 år sedan

Denna måste jag baka idag OMG vad sugen jag blir 🤤

Eliasson
1 år sedan

Vad gott det ser ut! Ska bakas i helgen 🙂

Melissa Araya
Melissa Araya
1 år sedan

Hej. En liten fråga om espressopulver. Menar du sådan pulver som man i vanliga fall brukar slänga efter att ha gjort sin espresso?? Alltså malna bönor??

Mvh Melissa Araya

Emilia
Emilia
1 år sedan

Hej! Spelar det någon roll vilket märke man väljer för chokladen?

Jennie
Jennie
1 år sedan

Hej. Går den att göra äggfri? Mvh Jennie

Camilla hamid
Camilla hamid
Svara på  Jennie
1 år sedan

Ja absolut 👍🏻

Emilia
Emilia
1 år sedan

Kan man på nåt sätt andvända kakao istället för mörkchoklad

Hilma
Hilma
Svara på  Emilia
7 månader sedan

Jag hade mörk och vit och fick nästan samma effekt. Sen gjorde jag en mörk oj oj lika god

Yvonne
Yvonne
1 år sedan

Hej
om man använder glutenfri mjölmix, skall det då verkligen vara drygt dubbla mängden jämfört med vetemjöl?
mvh
yvonne

Timmy
Timmy
1 år sedan

Om man fryser. Kan man frysa den med Glasyren?

Timmy
Timmy
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Kanon! Tack för svar!

Nikoleta
Nikoleta
1 år sedan

Istället för mörk chockad kan man ha i kakao?

Anna
Anna
1 år sedan

Espressopulver…typ snabbkaffe?

Haley
Haley
1 år sedan

Har du testat receptet laktosfri?

Paula
Paula
1 år sedan

Hej
Kan man göra den med glutenfritt mjöl? Vilken mängd tror du man ska ta då??
Tack för fantastiska recept.
Mvh Paula

Moa Svensson
Moa Svensson
1 år sedan

Vad är det för slags choklad kulor du har i ditt bakverk.
Vart kan man köpa dom och vad heter dom?
Såg nämligen dina bilder

Last edited 1 år sedan by Moa Svensson
My Odelid
My Odelid
1 år sedan

Hejsan! Ser jättegod ut. Tänkte baka denna, men undrar om man kan ha ljusare choklad i browniesen? Ska baka till barn som inte gillar mörk choklad 🙂

Therese
Therese
1 år sedan

Om man gör en halv, sats i en mindre form, hur länge ska den gräddas i ugnen?

Ronja
Ronja
1 år sedan

Hejsan, jag har en fråga☺️Vilket espressopulver använder du?

Bea
Bea
1 år sedan

Funkar det med en skvätt kallt kaffe istället för espressopulver?

Tindra
Tindra
1 år sedan

Måste man ha mörkchoklad eller går det bra att ha mjölkchoklad istället?

Mia
Mia
1 år sedan

Om jag vill göra det här i en stor Aluminiumform hur fungerar mängd och gräddningstid då?

Sara
Sara
1 år sedan

Ska det vara 350 g smör i ? Låter mkt

Halle
Halle
1 år sedan

Hej, hur stor ska långpannan vara? Tänkte så att kakan inte blir alldeles för platt.

Hanieh
1 år sedan

Vad är skillnaden mellan en fudge brownie och en normal brownie.

ayan
1 år sedan

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh så fin asåååå

Fazila Azhar
Fazila Azhar
1 år sedan

Første baksten jeg har prøvd fra bloggen din. Wow, Camilla!👌
Himmelsk godt! 😍 jeg fulgte oppskriften og baketiden presist som i oppskriften. Perfekt!

Laila
Laila
1 år sedan

Hur kan man göra denna äggfri?

Sole
Sole
1 år sedan

Hej! Funkar det om jag byter ut espresso pulver till snabbkaffe? (alltså pulvret inte blandat med vatten)

Rita lindmark
Rita lindmark
1 år sedan

Vilken storlek på långpanna?🤔🙂

Emma
Emma
1 år sedan

Hej. Kan man göra denna vegansk? Tänkte bjuda på jobb och jag har en el av mina kollegor som är veganer.
Tack för alla dina underbara recept.

Fridah
Fridah
1 år sedan

Så magiskt god! Alla som fått smaka är helt lyriska. Och det funkade som utlovat alldeles utmärkt att frysa in. Tack!

helena lentz
helena lentz
1 år sedan

hej vi bakade denna till jobbets konferans och vart omtyckt tack så mycket kram hilma

Petra Ståhl
Petra Ståhl
11 månader sedan

Hej. Blir den torr om den får stå 2 nätter i kylskåp?

Ulrika
Ulrika
11 månader sedan

Stämmer 3 dl kakao?

Sandra
Sandra
10 månader sedan

Går det att vispa glasyren?

Therese
Therese
8 månader sedan

Hej! Vad händer om man använder ljus choklad istället för mörk, blir den för söt? ☺️ Supergod!

Sandra
Sandra
7 månader sedan

Kan man göra den 2 dagar innan det är dags för fikat och spara den i kylen?

Slavica Svensson
Slavica Svensson
Svara på  Camilla Hamid
7 månader sedan

Kan man använda den till tårtbottnar?

Hilma
Hilma
7 månader sedan

Denna gjorde jag på jobbet till en konferens hahaha vi delade på slattarna och gärna de bitar som vart över 🤤🤤🤤🤤

Amanda
Amanda
7 månader sedan

Hej underbara Camilla!
Ska det vara mer än dubbla mängden glutenfri mjölmix? Kändes så mycket, blev lite fundersam.
Kram!

Kristina
Kristina
6 månader sedan

Hej,
Har du gjord denna i mindre form? Tänker typ”vanligt” kladdkakeform med löstagbara kanter.Skulle vara jätte intressant att vi måtten och tiden i ugnen på en – tack för all inspiration du ger <3

Raghad
Raghad
2 månader sedan

Kan man ersätta espresso pulver med nescafe gold istället?

68
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x