Fudge brownies med glasyr i långpanna

251 röster
fudge brownies med glasyr
Chokladiga, sega, lena och choklad fudge brownies i långpanna med glasyr gjord på mjölkchoklad.

På hösten går jag alltid in i en ordentlig chokladperiod och börjar ta fram en massa recept på choklad efter alla bäriga sommarrecept. Choklad är livet så mig gör det egentligen ingenting. Ett av mina absoluta favoritrecept när det kommer till bakverk med choklad är fudge brownies med glasyr gjord på mjölkchoklad och vispgrädde. Jag bakar den i långpanna med hopp om att den ska räcka länge men sanningen är den att den går åt väldigt fort i vår familj.

fudgy brownies
En riktigt chokladig och fudgy brownie toppad med len mjölkchokladganache och flingsalt.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar fudge brownies med glasyr.

Glasyr:

2 dl vispgrädde

400 g mjölkchoklad

25 g smör

Fudge brownies:

350 g smör

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

5 dl strösocker

6 ägg

1 tsk salt

1 msk vaniljsocker

2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)

2 dl vetemjöl

3 dl kakao

flingsalt att garnera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar fudge brownies med glasyr i långpanna.

Gör såhär:

  1. Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  2. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  3. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  4. Under tiden kan du göra degen. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  6. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  7. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  9. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör brownien glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Brownien funkar utmärkt att frysa in.
Prenumerera
Notis om
guest
37 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Zeynab
Zeynab
1 år sedan

Denna måste jag baka idag OMG vad sugen jag blir 🤤

Eliasson
1 år sedan

Vad gott det ser ut! Ska bakas i helgen 🙂

Melissa Araya
Melissa Araya
1 år sedan

Hej. En liten fråga om espressopulver. Menar du sådan pulver som man i vanliga fall brukar slänga efter att ha gjort sin espresso?? Alltså malna bönor??

Mvh Melissa Araya

Jennie
Jennie
11 månader sedan

Hej. Går den att göra äggfri? Mvh Jennie

Camilla hamid
Camilla hamid
Svara på  Jennie
11 månader sedan

Ja absolut 👍🏻

Timmy
Timmy
10 månader sedan

Om man fryser. Kan man frysa den med Glasyren?

Timmy
Timmy
Svara på  Camilla Hamid
10 månader sedan

Kanon! Tack för svar!

My Odelid
My Odelid
8 månader sedan

Hejsan! Ser jättegod ut. Tänkte baka denna, men undrar om man kan ha ljusare choklad i browniesen? Ska baka till barn som inte gillar mörk choklad 🙂

Bea
Bea
6 månader sedan

Funkar det med en skvätt kallt kaffe istället för espressopulver?

Tindra
Tindra
6 månader sedan

Måste man ha mörkchoklad eller går det bra att ha mjölkchoklad istället?

Sara
Sara
6 månader sedan

Ska det vara 350 g smör i ? Låter mkt

Halle
Halle
6 månader sedan

Hej, hur stor ska långpannan vara? Tänkte så att kakan inte blir alldeles för platt.

Hanieh
6 månader sedan

Vad är skillnaden mellan en fudge brownie och en normal brownie.

ayan
6 månader sedan

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh så fin asåååå

Fazila Azhar
Fazila Azhar
5 månader sedan

Første baksten jeg har prøvd fra bloggen din. Wow, Camilla!👌
Himmelsk godt! 😍 jeg fulgte oppskriften og baketiden presist som i oppskriften. Perfekt!

Laila
Laila
5 månader sedan

Hur kan man göra denna äggfri?

Rita lindmark
Rita lindmark
5 månader sedan

Vilken storlek på långpanna?🤔🙂

Emma
Emma
4 månader sedan

Hej. Kan man göra denna vegansk? Tänkte bjuda på jobb och jag har en el av mina kollegor som är veganer.
Tack för alla dina underbara recept.

Fridah
Fridah
2 månader sedan

Så magiskt god! Alla som fått smaka är helt lyriska. Och det funkade som utlovat alldeles utmärkt att frysa in. Tack!

helena lentz
helena lentz
1 månad sedan

hej vi bakade denna till jobbets konferans och vart omtyckt tack så mycket kram hilma

Petra Ståhl
Petra Ståhl
20 dagar sedan

Hej. Blir den torr om den får stå 2 nätter i kylskåp?

37
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x