Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar fudge brownies med glasyr.
- Börja med att göra glasyren, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
- Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Under tiden kan du göra smeten. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
- Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du brer på glasyren och toppar med flingsalt. Servera direkt eller förvara kakan i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vilket mått på långpanna⁉️
Denna måste jag baka idag OMG vad sugen jag blir 🤤
Hejhej, förlåt för sent svar. Hoppas att det smakade 🥰
Vad gott det ser ut! Ska bakas i helgen 🙂
Hoppas att det ska smaka 🙂
Hej. En liten fråga om espressopulver. Menar du sådan pulver som man i vanliga fall brukar slänga efter att ha gjort sin espresso?? Alltså malna bönor??
Mvh Melissa Araya
Hejhej! Nej, det finns en burk i kaffehyllan som det står “espressopulver” eller “espresso powder” på 🙂 Kram!
Hej! Spelar det någon roll vilket märke man väljer för chokladen?
Hej. Går den att göra äggfri? Mvh Jennie
Ja absolut 👍🏻
Kan man på nåt sätt andvända kakao istället för mörkchoklad
Jag hade mörk och vit och fick nästan samma effekt. Sen gjorde jag en mörk oj oj lika god
Hej
om man använder glutenfri mjölmix, skall det då verkligen vara drygt dubbla mängden jämfört med vetemjöl?
mvh
yvonne
Om man fryser. Kan man frysa den med Glasyren?
Funkar utmärkt 🙂
Kanon! Tack för svar!
Istället för mörk chockad kan man ha i kakao?
Blir nog godast med mörk choklad, de blir ju så himla gott med choklad bitar i också 😍👍🪨
Espressopulver…typ snabbkaffe?
Har du testat receptet laktosfri?
Hej
Kan man göra den med glutenfritt mjöl? Vilken mängd tror du man ska ta då??
Tack för fantastiska recept.
Mvh Paula
Vad är det för slags choklad kulor du har i ditt bakverk.
Vart kan man köpa dom och vad heter dom?
Såg nämligen dina bilder
Hejsan! Ser jättegod ut. Tänkte baka denna, men undrar om man kan ha ljusare choklad i browniesen? Ska baka till barn som inte gillar mörk choklad 🙂
Hej hej! Ursäkta sent svar, det går bra! 😋
Om man gör en halv, sats i en mindre form, hur länge ska den gräddas i ugnen?
Hejsan, jag har en fråga☺️Vilket espressopulver använder du?
Funkar det med en skvätt kallt kaffe istället för espressopulver?
Yes 🙂
Måste man ha mörkchoklad eller går det bra att ha mjölkchoklad istället?
Hejhej, du kan välja det du gillar bäst! <3
Om jag vill göra det här i en stor Aluminiumform hur fungerar mängd och gräddningstid då?
Ska det vara 350 g smör i ? Låter mkt
Detta är en stooor kaka, därav mängden ingredienser 😀
Hej, hur stor ska långpannan vara? Tänkte så att kakan inte blir alldeles för platt.
hejhej! 30×40 cm 🙂
Vad är skillnaden mellan en fudge brownie och en normal brownie.
Vanlig brownies är mer porös, fudge brownie är segare 🙂
hhhhhhhhhhhhhhhhhhh så fin asåååå
Første baksten jeg har prøvd fra bloggen din. Wow, Camilla!👌
Himmelsk godt! 😍 jeg fulgte oppskriften og baketiden presist som i oppskriften. Perfekt!
Vad kul att du gillade den 😍❤️
Hur kan man göra denna äggfri?
Hejhej! Har tyvärr inte testat ännu <3
Hej! Funkar det om jag byter ut espresso pulver till snabbkaffe? (alltså pulvret inte blandat med vatten)
Vilken storlek på långpanna?🤔🙂
Hej hej! Förlåt för sent svar, det är 30×40 cm 🥰
Hej. Kan man göra denna vegansk? Tänkte bjuda på jobb och jag har en el av mina kollegor som är veganer.
Tack för alla dina underbara recept.
Hejhej! Testa detta recept istället 🙂 https://mykitchenstories.se/fudge-brownie-utan-agg-mjolk/ Kram!
Så magiskt god! Alla som fått smaka är helt lyriska. Och det funkade som utlovat alldeles utmärkt att frysa in. Tack!
hej vi bakade denna till jobbets konferans och vart omtyckt tack så mycket kram hilma
Åh vad glad jag blir 🥰
Hej. Blir den torr om den får stå 2 nätter i kylskåp?
Hejhej! Nejdå, förvara den i en lufttät burk eller plasta ordentligt 😊
Stämmer 3 dl kakao?
Ja 🥰
Går det att vispa glasyren?
Hejhej! Ja 🙂
Hej! Vad händer om man använder ljus choklad istället för mörk, blir den för söt? ☺️ Supergod!
Hejhej! Det mörka bryter av ganska fint, men man kan ju absolut prova! 🥰
Kan man göra den 2 dagar innan det är dags för fikat och spara den i kylen?
Det går jättebra! 🤩
Kan man använda den till tårtbottnar?
Ja men de är rätt tunga så man behöver en stabil frosting 🥰
Denna gjorde jag på jobbet till en konferens hahaha vi delade på slattarna och gärna de bitar som vart över 🤤🤤🤤🤤
Underbart! 😍
Hej underbara Camilla!
Ska det vara mer än dubbla mängden glutenfri mjölmix? Kändes så mycket, blev lite fundersam.
Kram!
Hejhej! Glutenfria mjölmixer suger i vissa fall åt sig mindre vätska än vanligt vetemjöl och därför behöver man ha mer mjölmix beroende på vad det är för recept ❤️
Hej,
Har du gjord denna i mindre form? Tänker typ”vanligt” kladdkakeform med löstagbara kanter.Skulle vara jätte intressant att vi måtten och tiden i ugnen på en – tack för all inspiration du ger <3
Hejhej, Tack själv! Du kan halvera receptet och baka i en 23 cm springform 🥰 en aning mindre tid i ugnen – håll koll 😊
Kan man ersätta espresso pulver med nescafe gold istället?
Stämmer det med 1 tsk salt
Kan man använda milda margarin istället för smör?
Vad tror ni om att stoppa den i frysen och ta fram den när det är dax att äta den?
Funkar utmärkt ❤️
bakade denna och den vart ärligt talat mkt godare utan att toppa med flingsalt. fick mer av en salt-karamell smak med flingsaltet vilket inte nämns i receptet.
Hejhej, kul att du gillade den! Det går jättebra att utesluta flingsaltet om man inte vill ha det 🫶🏼
Hade kakan i ugnen i 20 min, var fast när den kom ut inte alls vobblig. Samt att även om jag väntade fem min innan jag rörde i glasyren så ville den inte smälta alla bitar så det blev klumpar i. Kanske borde röra direkt istället så den verkligen smälter alla bitar samt bara köra kakan 10 min i ugnen?
Men smakar gott fast lite torr