Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Klipp dumlen i mindre bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
- Smält samman dumlen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
- Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
- Under tiden kan du göra biskvibottnarna.
- Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
- Vispa upp dumlefluffen på medelhastighet tills den får en fluffig och fast konsistens.
- Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
- Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
- Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med flingsalt.
- Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Om jag inte gillar dummle, kan jag göra dem utan, eller kan jag ersätta dem med något annat, typ choklad eller liknande?
Hejhej! Kanske detta recept? https://mykitchenstories.se/fluffbiskvier/ ❤️
Hej!
Hur länge kan man förvara dem i kylen? Går det att frysa in dem? 🙂
Hejhej, upp till en vecka i kylen och det går jättebra att frysa in dem! 😍