Nu i festliga sommartider så har jag fått väldigt många förfrågningar om fräscha tårtor i långpanna. Det är så tacksamt med långpannetårtor! Man gör dem i en och samma form och den räcker till väldigt många. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på citronmarängtårta i långpanna. Mandelbotten med lemon curd, maräng och färska jordgubbar. Sjukt enkel men också sjukt god!
Syrliga smaker är bland det godaste som finns! Precis vad man behöver i fikaväg under en varm sommardag eller bara som en fräsch efterrätt efter en tyngre huvudrätt.
Montering:
Bre lemon curden i ett jämnt lager på mandelbotten. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa sedan den över lemon curd-lagret. Bränn av marängen och garnera sedan med färska jordgubbar. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Går den att göra helt glutenfri, med vad gör mjöl iså fall? 🙂
Hejhej, jag har tyvärr inte hunnit baka denna glutenfri ännu. Om du prövar får du gärna berätta hur det blev 🥰
Hej! Går tårtan att frysa in? MVH, Malin