En enkel efterrätt i glas med fluffig chokladmousse, salt kola & daimcheesecake.
Jag ville ta fram en efterrätt i glas med barnsligt goda som är enkel att göra och går att förbereda dagen innan. Resultatet blev dessa godingar: fluffig chokladmousse, salt kola och krämig daimcheesecake. En riktigt dekadent och god efterätt för dig som älskar kombinationen choklad, kola och hallon.
Kan man använda chokladmoussen till tårtor?
älskar dina recept Camilla!! Du är så inspirerande

Stort tack fina du! Ja, det kan man
Hur gör jag om jag vill göra den dagen innan? Monterar jag den o sen in i kylen över natten i glas eller gör jag allt separat, bevarar i kylen tills de dags o ätas o sen kör ner allt i glasen?
Hejhej! Du kan sätta ihop allt dagen innan men vänta med bären till servering
Deta är ett jätte bra recept,
Vad glad jag blir att du gillade det!
Kan man göra den helt fri från mjölkprotein? Blir det lika bra med exempelvis sojgrädde?
Det funkar utmärkt
Kolan innehåller mjölk, men den kan du också göra på växtbaserade alternativ. Följ receptet på kolan i detta recept: https://mykitchenstories.se/pepparkakscheesecake-med-salt-kola-lingon/
Om chokladmoussen inte blev fluffig utan nästan som en kakbotten, vad har jag då gjort för fel? Inget fel på smaken men ganska “stabbig” mousse.
Hejhej! Hade den smälta chokladen svalnat helt och hållet när du använde den till din mousse?
Ska man inte låta den svalna helt och hållet ?
Jo det ska man

I videon säger du att man endast ska låta det svalna något chokladen innan man blandar i ägg men ska man alltså låta chokladen svalna helt?
Ja det ska man
Om man vill göra den laktosfri kan man väl inte använda dajm? Ska man utesluta dajm eller finns det laktosfri att köpa?
Jag skulle göra detta på nyår och gjorde exakt som du jag lät chokladen svalna halvtimme på bänken ändå blev de som hård betong klump inte alls en fin smet som hos dej vad gjorde jag för fel ?? Skulle chokladen stå kylen en stund innan ? Måste man ha speciell bak choklad i? (hade lindt choklad 70%) .