Brownies

Häromveckan fick jag ett DM på instagram från en av er läsare med ett önskemål på det ultimata brownie receptet. Som vanligt så är er önskan min lag och efter några provbakningar står jag här med världens godaste brownies! De är perfekt i konsistensen. Fudgy och krämiga på ett behagligt sätt. Ni bara måste prova!

Vill ni lyxa till det lite extra så kan ni servera dem med en kula vaniljglass och chokladsås. Lite varm brownie med en kall kula glass är nog bland det godaste som finns, speciellt när det börjar bli lite kyligt utomhus.

Dessutom bakas de i långpanna! Det blir alltså många bitar, typ 20 generösa bitar om man bakar den i en långpanna med måtten 25×35 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Brownies

Portioner: 20

Ingredienser

225 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
275 g smör
2 dl kakao
1 msk snabbkaffe
4 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 stora ägg
2,5 dl vetemjöl
flingsalt  till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

225 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
275 g smör
2 dl kakao
1 msk snabbkaffe
4 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6 stora ägg
2,5 dl vetemjöl
flingsalt  till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med kakao och snabbkaffe.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om försiktigt till en jämn och blank smet.
  4. I en annan skål/bunke vispar du samman ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt chokladsmeten till äggsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
  6. Tillsätt till sist vetemjölet och vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Täck din långpanna med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut långpannan och banka den försiktigt men bestämt mot köksbänken så det bildas tunna sprickor
    på ytan. Det här gör så att brownien jämnas ut och du får en jämn och fin konsistens genom hela brownien.
  9. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och grädda i ytterligare 20 minuter.
  10. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i bitar och garnerar med flingsalt.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med kakao och snabbkaffe.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om försiktigt till en jämn och blank smet.
  4. I en annan skål/bunke vispar du samman ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt chokladsmeten till äggsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
  6. Tillsätt till sist vetemjölet och vänd försiktigt samman till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Täck din långpanna med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut långpannan och banka den försiktigt men bestämt mot köksbänken så det bildas tunna sprickor
    på ytan. Det här gör så att brownien jämnas ut och du får en jämn och fin konsistens genom hela brownien.
  9. Ställ tillbaka långpannan i ugnen och grädda i ytterligare 20 minuter.
  10. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i bitar och garnerar med flingsalt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 18 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maryam
maryam
4 years ago

Mmm så himla god 🥰🥰

Claudia Sundberg
Claudia Sundberg
3 years ago

Kan man använda strösocker bara istället för farin?

Malin
Malin
3 years ago

2x20min på 175grader måste väl vara fel? 30min gav iaf en torr kaka som hamnade i soporna 😅

Momo
Momo
Svara till  Malin
9 months ago

Om den hälls upp i en väldigt stor djup plåt blir den nog för tunn och övergräddas då, men i en aningen smalare men djup ugnsform (som den som finns i steg-gör-steg bilderna, stämmer det nog med receptet. Vilka mått är det på den ugnsformen du använde Camilla?

ludvig
ludvig
1 year ago

Hej, vi ska göra dessa idag. Mums

Amrita
Amrita
11 months ago

Ditt brownie recept är fantastiskt! Den perfekta balansen mellan kladdig och tuggig, och smaken är helt ljuvlig. Tack för att du delar med dig av din kulinariska magi – your brownies are a pure delight”

Elin
3 months ago

Villken storlek ska man ha på formen

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?