Receptet bakas i en 24 cm springform med avtagbara kanter.
- Börja med att klä en springform med bakplåtspapper och ställ den åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull, låt svalna medan du vispar ihop strösocker och ägg i en bunke med hjälp av en ballongvisp, bara tills det precis gått ihop.
- Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver och det smälta smöret. Rör ihop detta till en tjock smet.
- Bre ut smeten i den fodrade springformen, hacka rabarbern i bitar och strö ut över smeten. Kika under fliken “Tips!” för hur du gör om du har frysta rabarber!
- Mortla kardemumman med strösockret och strö ut detta tillsammans med mandelspån över kakan.
- Grädda kakan på 175 grader, över- och undervärme, i ca 35 minuter. Den ska var gyllenbrun och fin!
- Låt kakan svalna något och pudra florsocker innan servering. Servera den med en klick härligt krämig vaniljglass eller vaniljsås. Hoppas att det ska smaka!