Krämig vaniljglass utan glassmaskin

Fotograf: Ulrika Pousette

Att göra egen glass är busenkelt att göra. Allt du behöver är 2 ingredienser och valfri smaksättning. En glass som funkar till allt, både som den är och tillsammans med andra gottigheter är en ljuvlig och krämig vaniljglass. Den här varianten blir riktigt god och krämig. Perfekt att ha redo i frysen när glassuget slår in.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

vaniljglass utan glassmaskin

Krämig vaniljglass utan glassmaskin

Portioner: 1,5 liter

Ingredienser

5 dl vispgrädde

1 vaniljstång

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 gram

 

Tips!

  • Vaniljstången går bra att byta ut mot 0,5 tsk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker.
  • Gör glassen vegansk genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad, vispbar grädde och sötad kondenserad mjölk mot sötad kondenserad kokosmjölk.
  • Recept på egen sötad kondenserad mjölk som också går att göra laktosfri hittar du HÄR.

Dela receptet

Portioner: 1,5 literst

Ingredienser

5 dl vispgrädde

1 vaniljstång

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 gram

 

TIPS!

  • Vaniljstången går bra att byta ut mot 0,5 tsk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker.
  • Gör glassen vegansk genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad, vispbar grädde och sötad kondenserad mjölk mot sötad kondenserad kokosmjölk.
  • Recept på egen sötad kondenserad mjölk som också går att göra laktosfri hittar du HÄR.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp.
  2. Dela vaniljstången i två och skrapa ur fröna.
  3. Ha ner fröna i vispgrädden tillsammans med sötad kondenserad mjölk. Visa ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Jag använder en brödform.
  5. Täck glassens yta med plast och ställ in i frysen i minst 6h men helst över natten.
  6. Sen är det bara att skopa upp och servera!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp.
  2. Dela vaniljstången i två och skrapa ur fröna.
  3. Ha ner fröna i vispgrädden tillsammans med sötad kondenserad mjölk. Visa ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i en form som rymmer minst 1,5 liter. Jag använder en brödform.
  5. Täck glassens yta med plast och ställ in i frysen i minst 6h men helst över natten.
  6. Sen är det bara att skopa upp och servera!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Vaniljstången går bra att byta ut mot 0,5 tsk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker.
  • Gör glassen vegansk genom att byta ut vispgrädden mot växtbaserad, vispbar grädde och sötad kondenserad mjölk mot sötad kondenserad kokosmjölk.
  • Recept på egen sötad kondenserad mjölk som också går att göra laktosfri hittar du HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?